Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola

PRAGNĘ DZIECKA-starające się i te przed staraniami.2010

Polecane posty

Cześć dziewczyny założyłam nowy topik ponieważ inne są już dość zaangażowane!

Mam nadzieję,że dołączy do mnie wiele kobiet które pragną dziecko:) My staramy się o dziecko już 5 miesięcy i nadal bez rezultatów:(Teraz musimy przerwać staranka na jakiś czas ponieważ mam problemy zdrowotne:(

witam my staramy się od dwóch tygodni dopiero, tzn to nasz pierwszy cykl starań ;) ja mam 26 lat, mąż 27 jesteśmy razem ponad 8 lat z czego od prawie roku małżeństwem :) a jakie problemy masz, że musicie przerwać ? :(

NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5..................PRZERWA sally hansen przyłącz się do mnie i wpisz się do tabelki.Mam nadzieję ,że wkrótce będzie nas więcej:)

Muszę zrobić sobie kilka badań ponieważ mam strasznie rozregulowany cykl:(Ja mam 21 lat a mój przyszły mąż 23.Jesteśmy już ze sobą trzy lata .W tym roku bierzemy ślub:)Mieszkamy już ze sobą ,więc ślub to tylko formalność której nam brakuje:) jak już pisałam wcześniej staramy się o dziecko 5 miesięcy:(Mam nadzieję,że wam uda się za pierwszym razem Pozdrawiam serdecznie i trzymam za ciebie kciuki

Gość strania za 2 miesiące
Spokojnie masz czas, młodziutka jesteś :). Ja mam 28 lat i zaczniemy starania najwcześniej za 2 miesiące, bo organizm musiał oczyścić się z silnych leków które brałam profilaktycznie...

Gość starania za 2 miesiące
Czyli jeszcze nie wiesz, co jest powodem że masz tak rozregulowany cykl?

hej lola! ja mam tez 21 lat a mij maz 23:) slub mialam w pazdzierniku 2009 i juz 4 cykle staramy sie o dziecko. miesiac temu okazalo sie ze jestem w ciazy ale poronilam w 4 tyg i teraz znow sie staramy. pozdrawiam. moze dolaczysz do nas na topiku w oczekiwaniu na dwie kreseczki

Gość MalaGosia29
Hej dziewczyny! Ja mam 29 lat mój partner 45 :) już niedługo jak się skończy @ (pierwsza po odstawieniu tabsów) zaczniemy starania o dzieciorka :) Jestem przerażona, bo przeczytałam jeden z topików, gdzie koleżanki piszą o ilości miesięcy spędzonych na próbach... Trzymam za nas kciuki :D

Cześć dziewczyny!Witam was serdecznie!Fajnie,że nasze grono się powiększa:)Dopiszcie się do tabelki:) Pozdrawiam!

Gość MalaGosia29
NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trwa ;)

justys1818 tak mi przykro z powodu tego co Cię spotkało:(Dobrze,że się nie poddajesz i walczysz dalej:)Trzymam za Was kciuki:)

Gość starania za 2 miesiące
Mala Gosia---> To będzie Twoja pierwsza ciąża? Oj nie ma co za dużo, czytać, nie ma zasady, są przecież i 20 latki mające problem z zajściem i te po 30 miewają problemy, a są i takie, że ok. 40 bez problemu zachodzą...Więc trzeba podejść do tego optymistycznie :)

Gość MalaGosia29
jestem osobą która lubi mieć już i teraz! czuję jak mój zegar tyka i tyka ;) To moje pierwsze starania o dzidziusia, nic nie zakładam, kiedy... nic na siłę ale miło by było nagle usłyszeć "jest Pani w ciąży" justys1818 strasznie ci współczuję. nie będę oszukiwała, że wiem co przeżywałaś ;( Razem będzie nam raźniej przeżywać te chwile a właśnie przeglądam stronkę http://ciazaporod.pl/ciaza_kalendarz_ciazy_galeria.html?galg_id=1393&ph_center02_page_no=19 (mam nadzieję, że nie wstawi spacji)

Gość starania za dwa miesiące
Tylko żeby się to w jakąś obsesję nie przerodziło u Ciebie, bo to dla nikogo nie jest dobre...Jak masz regularne cykle, to jest spora szansa że będzie ok mała gosia....

mala gosia ja mam dopiero 21 lat a juz tyle przeszlam. a tez mam charakter jak ty ze wszystko musi byc juz od zaraz. jednak na wlasnej skorze przekonalam sie ze czasem to niemozliwe i trzeba uzbroic sie w cierpliwosc

Dziewczyny a jakie badania robiłyście zamierzacie robić przed staraniem się, czy już w trakcie ?

Justys współczuję...Ale na pewno się uda :)

ja robilam cytologie i usg dopochwowe. ale pomimo tych badan nie powiodlo sie, chociaz wyniki byly dobre.

NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trwa justys1818......21................4....................????? dopisuje sie, niestety nie wiem kiedy sie @ zjawi bo cykl mi wariuje i nie wiem kiedy mnie zaskoczy

Gość MalaGosia29
Obsesja - hmmm raczej nie! niestety moje życie trochę jest skomplikowane i decyzję o dziecku musiałam przekładać i przekładać - zawsze było coś ważniejszego. Może teraz czuję taki upust tych wszystkich kłębionych emocji i uczuć. Decyzja o naszym dzieciorku zapadła jakiś tydzień temu, więc jest to wszystko takie świeże :D Nie chcę liczyć cykli, owulacji itd, chcę się zadać na los i próbować :) Gin mi mówiła - nic na siłę - stres tylko przeszkadza.

Gość strania za dwa miesiące
No podobno czynnik psychologiczny też ma duże znaczenia, ale myślę, że to zależy od kobiety....Trzeba pamiętać że organizm kobiety, to nie jest jakiś niezawodny mechanizm ;). A powiedzcie nie macie jakiś obaw? :)

MalaGosia---> No ja też już jestem tuż przed 30, no ale dopiero teraz czuję, czujemy, że to właściwy moment...

Gość MalaGosia29
Obawy - pełno! Wady wrodzone, choroby, upośledzenia... Ale z daleka się trzymam od takich stron. teraz czytam co mogę zrobić by było tylko lepiej - dieta, kwasik foliowy, tylko ten stres w pracy ;( Na pewno nie mam obawy czy chcę czy nie ;)

Ja już chyba jestem wewnętrznie przekonana ;), no ale ciągle miewam obawy czy sobie poradzę z opieką nad dzieckiem...

Gość MalaGosia29
Nareszcie wiem czego chcę w życiu! to jest jedyny pewnik. wszystko inne wydaje mi się teraz takie małe i zbyteczne. wiadomo myślę co z pracą (bo chcę iść na wychowawczy). przerywam moją karierę, choć tak długo na to pracowałam, ale to dla mnie teraz nie jest takie ważne.

No właśnie nie wiem czemu, po prostu mam takie obawy, bardzo możliwe że irracjonalne...

Gość MalaGosia29
poradzisz sobie!

a ja nie mam narazie zadnych obaw. wiem ze dam rade i bardzo pragne miec juz dzieciatko. jedyne obawy to te zeby nie powtorzyla sie sytuacja z poprzedniej ciazy