Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola

PRAGNĘ DZIECKA-starające się i te przed staraniami.2010

Polecane posty

hehehehe :D :D :D jak zwykle :D tzn pełen odlot :classic_cool: i potem się znowu wkurzyłam, że nie mogę tak jak zwykle się zdrzemnąć tylko muszę biec do ubikacji bo leciało to ze mnie jak nie wiem :P to jest dla mniej najmniej przyjemny aspekt tego wszystkiego :) a dzisiaj rano znowu zgłupiałam bo przy podcieraniu się zauważyłam ogromną ilość płodnego śluzu :O a przecież juz go nie miałam wczoraj :P nie wiem co to :D

Dziewczyny a co robicie po? Tzn. leżycie z nogami w górze, na brzuchu. Ja się staram powstrzymywać żeby się za bardzo nie chichrać albo nie kaszleć. Czasami staram się trzymać nogi w górze, choć staram się nie robić kabaretu ;) Dzisiaj po porannym przytulanku leżałam z godzinke na brzuchu.

no jak się przebadasz na wszystkie strony i Twój mąż też i się okaże, że jesteście w 100 % zdrowi to będzie to oznaczało albo pecha, albo nie wiem co :) ale jest naukowo udowodnione, że 12 mscy zdrowa para może nie "zaskoczyć" w odpowiednim momencie więc coś w tym musi być :) a stres owszem w grę zacznie wchodzić co też nie jest dobre, bo stres może sprawić właśnie to, że się nie zachodzi no i psychika kobiety - ona też ma ogromne znaczenie dlatego właśnie często nie zachodzą te, które myślą o tym każdego dnia i wręcz staje sie to ich obsesją

Starania - no właśnie wydawało mi się, że już dni płodne się u mnie skończyły ale może się nie skończyły a że nie mierzę temp. to nie mam pewności bo sama obserwacja śluzu nie wiele mówi :) z resztą obraliśmy taktykę kochania sie co drugi dzień, więc tak czy siak nie sugeruję się sluzem tylko się po prostu kochamy i tyle :) Moorella - ja ani nie robię "nietoperza" (czyli nie trzymam nóg do góry) ani innych metod nie stosuję :) poleżę owszem jakieś 5 minut, ale nie na brzuchu (a czemu Ty na brzuchu leżysz ? :D) tylko obojętnie w jakiej pozycji a potem idę się umyć :) tak samo nie stosujemy żadnych pozycji wspomagających zapłodnienie, i nawet nie wiem czy są takie pozycje czy nie ? my się kochamy przeważnie na jeźdzca i tak najczęściej dochodzi do wytrysku czasami też w pozycji na pieska nigdy w klasycznej bo oboje jej nie znosimy :D

Starania ---> nigdy o tym nie słyszałam :) ale nie zdziwiłabym się gdyby to była prawda :) a patrzcie co znalazłam : " Do zapłodnienia nie dochodzi podczas stosunku płciowego - wówczas jedynie dostarczone są plemniki, przed którymi od tego momentu długa i pełna przeszkód droga do celu i jeśli plemniki od razu ją podejmują, a nie czekają na "lepsze czasy", to trwa od 30 minut do 2-3 godzin. Kiedy dochodzi do zapłodnienia, kobieta może akurat wsiadać do autobusu, czy robić zakupy. " :classic_cool: :D :D

Gdzieś wyczytałam, żeby leżeć na brzuchu - tak wygodniej niż z nogami w górze, ile w tym prawdy nie wiem. Kochamy się w różnych pozycjach natomiast staramy się kończyć i tak najbardziej oboje lubimy w klasycznej z nogami i pupą jak najwyżej. Wtedy jest baaardzo głęboko i bardzo przyjemnie i stymuluje się punkt G.

ja bym chciała zajść tak jak moja bratowa, która zaszła 29 września , 3 dni po swoim ślubie :) był to ich pierwszy raz bez zabezpieczenia i teraz jest w 5 mscu :D :D :D :D :D czy w 6 ? :O nie wiem jak to się dokładnie liczy, w każdym razie termin ma na 29 czerwca :D i to był dopiero złoty strzał :D

a mój punkt G jest najbardziej stymulowany jak siedzę na moim mężu a nie jak leżę pod nim :D :D no ale każdy, wiadomo lubi coś innego :) :) dobra dziewczynki ja tymczasem uciekam, odezwę się póżniej pa 😘

Też wolę siedzieć na nim. Chodzi mi konkretnie o sam moment końcowy :) Duuuzo bardziej się czuje wytrysk - uwielbiam ten moment. Polecam gorąco ;)

A jeszcze wracając do koncepcji większej i mniejszej płodności wśród ludzi ;). To też uważam, że coś w tym jest, pewnie ogólny stan zdrowia ma znaczenie jakieś, to wiadomo, no i może czynnik genetyczny ;)

Dla mnie 4 miesiące to jak wiecznośc. Każda @ kosztuje mnie mnustwo nerwów i wiele łez. Tym bardziej, że coraz wiecej znajomych zaciążyło właśnie. W tym cyklu jestem jakos mnien nakręcona. Zaczęłam się odchudzać i skupiłam się głównie na tym. Tak, żeby troche zapomniec nie myśleć tylko o dziecku bo pomału przeradzało się to w paranoje.

Gość starania za 2 miesiące
morella---> A masz regularne cykle? Jak myślisz co może być nie tak? No jak używasz testów owulacyjnych, to powinno pomóc.

Hej! Wchodzę tak na chwilkę zobaczyć co nowego słychać, a tu nasz topik strasznie szybko się rozrasta:)Już 6 strona widzę,że mam trochę do nadrobienia.

moorella wiem ,że to ciężkie ale musisz troszkę wyluzować im bardziej chcesz zajść w ciążę tym ciężej jest tego dokonać.Ja teraz jak zacznę staranka postanowiłam sobie odpuścić sprawdzanie i wyliczanie dni płodnych.Będziemy się przytulać kiedy będziemy mieli na to ochotę:) starania za dwa miesiące ma rację idzie wiosna, inny klimat od razu człowiek ma inny humor:)Lepszy oczywiście.Mijają wszystkie depresje itp.Zima to wstrętny okres który potrafi dobić człowieka.

Wklejam tabelkę,żeby się nie zapodziała:) NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trw a justys1818......21................4....................? ???? Sally Hansen.....26................1...................ok.11.03 Dziewczyn ,których jeszcze nie ma zachęcam do wpisania się.

Widzę ,że nikogo nie ma:) Więc uciekam bo sama ze sobą nie będę pisała:)Postaram się wejść jeszcze wieczorem ,ale nie wiem czy mi się to uda ponieważ spodziewam się gości.pozdrawiam was serdecznie i życzę miłego popołudnia!!!!

lola---> No właśnie nie ma co świrować, bo nie tylko to nie pomaga, ale dodatkowo się stresuje całe otoczenia wokół Nas, nasza rodzina... Właśnie znów dorwałam kalendarzyki płodności na necie ;). Pełno tego w sieci, ale może macie jakieś swoje ulubione, które uważacie że są dobre, podzielcie się informacjami? :) No i sobie wyliczyłam, że od wczoraj mam dni płodne, tak jak czułam :), no i muszę jeszcze bardziej zacząć obserwować swoje cykle zanim zacznę się starać...

NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trw a justys1818......21................4....................? ???? Sally Hansen.....26................1...................ok.11.03 starania za dwa miesiące...28..-...................20.03 No dobra wpisałam się ;)

Odnośnie płodności:Ja myślę,że to wina środowiska w którym żyjemy jest dużo bardziej zanieczyszczone niż dawniej.Przecież nasze babcie raczej nie miały kłopotów z zajściem w ciążę.A teraz ten problem ma wiele par.Środowisko ma wielki wpływ na nasz organizm,jeżeli jest zanieczyszczone(a tak właśnie jest) nasz organizm jest słaby i łapie wszystkie infekcje, nie może się obronić przed tym.Takie jest moje zdanie

Wpisuję się jeszcze raz bo widzę, że mnie nie ma. NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trw a justys1818......21................4....................? ???? Sally Hansen.....26................1...................ok.11.03 starania za dwa miesiące...28..-...................20.03 moorella.........25...................................14.03 Co do kalendarzy ja zaglądam do tego na e-dziecko i viggo. Na viggo pokazuje dzień owulacji.

Poprawiam NICK.............WIEK.......CYKL STARAN.......TERMIN SPODZIEWANEJ @ lola...............21................5.................. PRZERWA MalaGosia29....29................1...................trw a justys1818......21................4....................? ???? Sally Hansen.....26................1...................ok.11.03 starania za dwa miesiące...28..-...................20.03 moorella.........25.................4...............14 .03