Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozpaczliwy płacz noworodka

rozpaczliwy płacz noworodka

Polecane posty

Gość rozpaczliwy płacz noworodka

synek ma 6 tygodni, jest przewiniety, ma sucho, najedzony, napity, sprawdzam wszystko czy mu nie jest zimno czy nie jest gorąco, wszystkie opcje wykorzystane a płacze rozpaczliwie, nie można go uspokoić ani na rekach ani nigdzie, kolek nie ma na 100 % bo ma miękki brzuszek, gazy, kupkę robi normalnie, co to moze byc i jak mu pomóc

wyłącz telewizor, włącz przytłumione światło. Taki maluch ma jeszcze nie do końca rozwinięty układ nerwowy, może ma nadmiar bodźców i reaguje płaczem. No i tul, noś, mów spokojnym głosem, może włącz muzykę relaksacyjną. Ma być cicho, ciemno i przytulnie:)

Gość je jak chce i już
zrób z mężem hamaczek z kocyka i spróbujcie mocno trzymając za rogo pobujać, u nas działało-spróbuj:) Pozdrawiam.

Gość Chcąca iść na bal
A ja proponuje oduroczyć dziecko..............śmiejcie sie śmiejcie,ale może podziała.

Gość bele de jour
ja mam to samo, tylko ze moja coreczka ma 2 tygodnie. W dzien pogodna i grzeczna, wieczorem zaczyna plakac. Oduroczyc dziecko?? Tzn?

Gość kolki kolki
to na 99% sa kolki! kolka to wlasdnie rozpaczliwy placz przez min 3 h i min 3 razy w tygodniu

Gość mjhkm
karmisz mlekiem modyfikowanym? mój tez tak miał kazali zmienić mleko po zmianie nie to dziecko

Moja mała też tak miała tylko wieczorami...nie była to kolka bo przeraźliwy płacz łapał ją co kilka dni nie zawsze go miała.... zauważyłam że jak ktoś był u nas i było za głośno to potem miała problemy ....miała swój spokój zaniechany.... a jak nikogo nie było to była cichutka grzeczna. Potem jej to mineło... może u ciebie tez nie lubi dzidzia gości, hałasu

dziecko żeby oduroczyc są różne sposoby np. z jej świcy od chrztu odciąc kawałek i go roztopic z zapałek albo z drewek zrobic krzyż nad jej główką w misce z woda i ten roztopiony wosk lac do tej miski z zimną wodą.... i w duchu wypowiedziec W IMIĘ OJCA I SYNA I DUCHA ŚWIĘTEGO.... nie wypowiadaj AMEN....(dziecko ma leżec)

Gość
BlekitOka --> zabawna jesteś :D