Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Dieta dziecka przy wymiotach

Polecane posty

Gość nie pomyślałaś głupia babo
że to może nie być grypa żołądkowa tylko tqwój bachor nawpierdalał się czegoś za dużo i dlatego rzyga

Gość chyba jednak nie jest aż tak

"nie pomyślałaś głupia babo że to może nie być grypa żołądkowa tylko tqwój bachor nawpie**alał się czegoś za dużo i dlatego rzyga" i przy jednym, i przy drugim się je kleiki ryżowe, ale jak coś zjadło, to dobrze by było te jabłka mu wciskac bo one pomogą wyciągnąć te toksyny z organizmu. jak juz bierze cos z bakteriami to nic nie dokladaj. a actimel to szajstwo :O w ogole jogurty, ktore sie teraz robi to są do niczego, nie maja kultur bakterii, sama woda z dużą ilością mleka w proszku :O a juz najgorsze sa te danonki dla dzieci, bo zawieraja bardzo duzo cukru co jak wiadomo jest szkodliwe

Mam takie samo zdanie co do danonków, za duzo reklamy i ludzie biorą....Zuzia jadła chyba ze dwa razy jak tam od kogoś dostała... Dziekuje serdecznie za pomoc, mam nadzieje,ze sobie poradzimy...pozdrawiam i wierze ze szybko wroci do zdrowia moja córcia....:*

Gość nie pomyślałaś głupia babo
żeby przepłukać żołądek ze wszystkich toksyn to najlepiej wypić litr wody i sprowokować wymioty, wtedy nic nie leży na żołądku , jeślim to zatrucie

Ciekawe które dziecko wypije naraz litr wody,i sporowokuje wymioty:/ jakie porady....:/

2,5 rocznemu dziecku też się tak robi? no nie wiem...

Gość ach ta marchew
Drogie mamy z tą marchewką jest tak, że w postaci surowej może przeczyścić, a w gotowana ma właściwości zapierające. Ot i cała filozofia.

Gość wirus rota.....lepiej przegłod
zić i podawać najpierw np po łyżce wody,herbaty bez cukru co pół godziny i obserwować czy toleruje,wymioty częste to większe pozbywanie sie elektrolitów....z głodu nie umrze,póxniej możesz dać np łyżke gotowanej papki z marchwi i dalej powoli.....

Gość wirus rota.....lepiej przegłod
jak widać niektóre mamuśki wymagają ostrej edukacji,w nicu wirus wywołujący objawy

Gość boziu boziu
jak to się trzęsiemy nad byle czym przegłodzić bachora i będzie git nikt się jeszcze z głodu nie zesrał

Gość arabeskuniaaaaaa
oj przedmówczyni za takie wyrazy jak "bachor" to można czasem oberwać więc lepiej unikaj tego słowa, bo założę się że nie znasz nawet jego znaczenia. Co do przegłodzenia dziecka to wcale nie jest to takie proste jakby się komuś wydawało.. Ja jestem mamą, która przeszła rotawirusa, a kto zna to wie objawia się biegunką, wymiotami i gorączką.. Niestety u nas to był bardzo ostry przebieg, dziecko było aż w szpitalu.. Przy wypisie dostałam wskazówki jakie jedzonko podawać: ryż, makarony, marchew - tak jak pisałam wcześniej, najlepiej rozgotować marchew z ryżem, ew. pietruszka by nie było za mdłe, zero przypraw do tego. Można dać kawałek do zupy chudego mięska (filet z kurczaka, indyka) Banany jak najbardziej. Do picia woda przegotowana, Orsalit na odwodnienie jak dalej jest biegunka i wymioty, w ogóle dużo płynów. A i jeszcze jedno autorka założyła ten topik aby się poradzić a nie czytać niektóre komentarze zbędne. Zero mleka i przetworów, soków owocowych świeżych, surowizny.

Gość razgotra
przecież cukierkowa nie podała dziecku jajka zrobiła kliseczki makaron też robi się z jajkiem;)

Gość OLQ
jEDZENIE ;PALUSZKI FLIPSY,CHLEB RYZOWY,PLATKI KUKURYDZIANE,BANAN ,JABKO GOTOWANE ,KSZKA RYZOWA NA WODZIE ,KISIEL ROBIONY NA TARTYCH JABKACH,WYWAR Z MIESA WARZYW ,MARCHEW GOTOWANA ,JAJKO NA TWARDO ,SZYNKA Z PUSZKI PICIE; ZAWSZE POSLODZONE ZE SZCZYPTA SOLI (dziala jak kroplówka) WODA MINERALNA+CYTRYNA,HERBATKA Z SUSZONEJ JAGODY KLESNEJ KOMPOCIK Z JABLEK

Gość Hhiigg
Ma dużo pic , jeść kleik z ryżu ,lub rozgotowany ryż z marchewka ale to przy końcówce choroby . Nic wiecej . Dostała elektrolity do picia? , dorosłym polecam w takich sprawach , bo organizm pozbywa sie wszelkich oierwiaskow przy wymiotach i biegunkach . Być może są tez i dla dzieci.

Gość stemich
Ważne, żeby się organizm nie odwodnił, ale przy dolegliwościach z wymiotami każdy pediatra zalecał niepojenie przez przynajmniej 40 min. od wymiotów i przepajanie niewielkimi ilościami płynu...

Gość marusz
ugotuj ryż , włoszczyznę i pierś z kurczaka i zmiksuj w szkołach często podają na kurczaku gotowanym