Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kredyt

Do osób pracujących w banku - pytanie.

Polecane posty

Gość Kredyt

W listopadzie wzięłam kredyt na 18 tys. zł. Ponieważ ubezpieczenie było obowiązkowe to doliczyli je do kwoty pożyczki. Jest to ok. 4200 zł. Do tego doliczyli 40 zł za rozpatrzenie wniosku i 600 zł prowizji za udzielenie kredytu. Czyli niby kredytu wzięłam prawie 23 tys. zł. Do ręki jednak dostałam te 18 tys. zł. Kredyt wzięty był na 5 lat. Teraz jednak, po pięciu miesiącach będę miała kasę żeby spłacić całość. I czy ktoś mi powie czy oni policzą resztę do spłaty od 18 tys., czy od tych 23 tys. zł? No bo wiadomo, że te prowizje już przepadną, ale z jakiej racji miałabym zapłacić całe ubezpieczenie jak przecież nie będę z niego korzystać, bo kasa zostanie spłacona?

Gość Kredyt
Chodzi mi o to, czy oni potrącą to ubezpieczenie tylko za te wykorzystane miesiące, a reszty liczyć nie będą?

biorąc pod uwag ,że banku jest kilkadziesiąt i każdy ma inne procedury , to na twoje pytanie najlepiej odpowie infolinia banku 🖐️

Gość elca
w kazdym banku wczesniejsza splate banku inaczej sie rozpatruje u mnie np caly koszt kredytu wraz z ubzepieczeniem trzeba splacic takze w wczesniejszej splacie zreszta po to sa infolinie zeby tam dzwonic do biura obslugi klienta i sie o takie sprawy pytac a nie na forum gdzie 3/4 ludzi to debile

Gość Kredyt
Dobra, to przedzwonię na Infolinię. :D Ale Elca mam jeszcze pytanie odnośnie tego ubezpieczenia. Przecież kurcze ono zostało zawarte na te 5 lat, więc chyba nie powinnam go płacić w całości? Trochę bezsensu by to było. Prowizje itp. to rozumiem, ale ubezpieczenie? Ten kredyt jest w Eurobanku. :)

Gość Kredyt
No albo czy można potem dostać jakiś zwrot z tego ubezpieczenia?