Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarelianBlues

Marzyciele, włóczęgowie - zatrzymajcie się

Polecane posty

Czyli topic dla wszystkich, którzy mają w życiu cel i pomysły na jego realizację. Nadchodzi wiosna, a z nią magia wyobraźni. Piszcie zatem wszystko o swoich marzeniach, bliskich i odległych.

Gość włoczędzy raczej

no ja mogę cos napisac ;) pracowita wiosna mnie czeka. najpierw napiszę maturę a później szukam pracy i mieszkania i w międzyczasie będę dużo cwiczyc granie bo na koniec wakacji chyba będę płytę nagrywac ^^ a potem stuuudia mooje ukochane ^^ już sobie wybrałam cos ciekawego. tylko chłopaka brakuje, bo tacy ja mi się podobaja to się mnie boją -.- ale i to się znajdzie w swoim czasie, tak myślę ;)

Piszcie zatem wszystko o swoich marzeniach, bliskich i odległych. Większość moich marzeń jest nie do spełnienia ;) Ale pogodzić się z tym ciężko ech..

No to powodzenia na maturze :) Płyta...o, zazdroszczę zdolności muzycznych :) Też kiedyś chciałam mieć zespół, ale to już sprawa zgrania. U mnie nie wyszło. A co do planów, to przede wszystkim myślę o podróżach. Skandynawia, Szkocja, Irlandia - może coś z tego będzie .Poza tym to chciałabym jeszcze więcej tworzyć - w zasadzie na każdym polu artystycznym. Całą zimę nie mogłam się do niczego zmobilizowwać, ale teraz już szkoda czasu na smutek. Poza tym studia, nauka języków obcych : angielskiego i szwedzkiego - więcej, systematyczniej.

Nemezis : też mam takie marzenia. Ile razy miałam wątpliwości co do mojego wyjazdu, w końcu nigdy nie byłam dalej niż w Czechach, a tu nagle chcę pojechać do odległych miejsc, które znam tylko z przewodników. Teraz już jednak zaczynam mieć nadzieję, że kiedyś się uda. Najlepiej zatem zastanowić się, na ile procent da się swój plan zrealizować.

KarelianBlues - ale moje marzenia są naprawdę nierealne :P Żeby je zrealizowąc, musiałabym się urodzić z darem zdolności matematycznych a takowych nie posiadam. Przeklinam moje umiejętności humanistyczne :D

Gość włoczędzy raczej
mimo wszystko radziłabym ci zmienić, jeśli ma byc w nazwie tematu, na którego popularności ci zależy. Ta forma nie jest poprawna (archaizm, bardzo dawno wyszedł z użytku) . To, że wiemy, o kogo chodzi, nie zmienia tego faktu. Nie odbieraj tego jako czepianie sie, tylko jako rzeczową uwagę, bo temat jest ładny i szkoda, żeby z takiego powodu był potraktowany przez część ludzi niepoważnie.

KarelianBlues, lubisz chodne kraje? ^^ a co do marzeń nie do spełnienia, też kiedys takie miałam ale zajęłam się spełnianiem bardziej realnych marzeń i o tamtych prawie zapomnialam ;) a... i kiedyś bym chciała pojechac do Rumunii, ale to może w następne wakacje, bo w te będzie zapieprz. ^^

Ale ja nie mam pojęcia, jak zmienić tytuł. Ja czasem tak mówię z przyzwyczajenia do mowy potocznej, więc pewnie stąd nieco się zagalopowałam :) Tak, lubię zimne kraje. Od dziecka uwielbiam Wikingów, ich mitologię i legendy, teraz uczę się też języka szwedzkiego. Może w tym roku w koncu dotrę do Skandynawii, kto wie ;) Rumunia zapewne interesująca, podobno dużo ładnych zamków i te mroczne opowieści :)

KarelianBlues - też uwiebiam chłodne kraje, a szczególnie Finlandię i moim marzeniem (nierealnym właśnie) jest tam zamieszkać, no i nauczyć się fińskiego.

Też może kiedyś odwiedzę ten kraj, choć przyznaję, że w chwili obecnej priorytetem jest dla mnie północ Europy. Takim najbardziej odległym marzeniem jest Islandia, czasem mam wrażenie, że nigdy tam nie dotrę.

Moim naprawdę największym marzenie jest ukończyć studia astronomiczne ( co jest absolutnie niemożliwe, zważywszy na to, że jestem totalnym tumanem matemtycznym i fizyczym). Same chęci i wielkie zainteresowanie fizyką niewystarczą wystarczą ;)

Też uwielbiam Finlandię, zwłaszcza tamtejszą muzykę metalową, od której wszystko się zaczęło. Fińskiego kiedyś próbowałam się uczyć, ale potem poznałam szwedzki, no i nim zachłysnęłam się na tyle, żeby planować kiedyś studia tego typu.

No, muzykę metalową też uwielbiam, szczególnie symfonic i gothic metal ;) Ale lepsze zespoły są moim zdaniem z Norwegii ;)

Astronomia rzeczywiście wymaga zdolności w przedmiotach ścisłych, ale można przecież zajmować się tym też jako poboczną pasją. Ja np. lubię rysować i robić zdjęcia, a studiuję kierunek, który ma z tym niewiele wspólnego.

Ale ja astronomię kocham i niewyobrażam sobie, żebym studiowała inny kierunek, ale chyba nie mam wyjścia. Mam za to talent do biologii i chemii ale nie przepadam zbytnio za nimi ;) Muszę się w końcu na coś zdecydować, matura już za 2 lata... Myślałam też o tym, żeby zostać neurologiem, bo to też bardzo mnie interesuje ale żeby być neurologiem to chyba trzeba kończyć medycynę, a tam polegnę na 100%

W Norge aż roi się od muzycznych geniuszy, choć akurat stamtąd lubię najbardziej grupę Ulver, która może i ma korzenie w black metalu, ale teraz tworzy coś trudnego do zdefiniowania. Moje dwa ulubione zespoły pochodzą jednak ze Szwecji - są to Therion i Katatonia. W ogóle ostatnimi czasy słucham głównie muzyki z krajów skandynawskich, także innych gatunków.

A moje ulubione to Theatre of tragedy i Tristania i są właśnie z Norwegii ;) Słucham też Epicki i Cradle of filth, ale tych ostatnich to rzadko, bo łeb cholernie boli po takim łomocie :P Jak sobie przypomnę, jak byłam na ich kocercie w Wa-wie, to już mnie uszy bolą :P Chociaż byłam ostanio w wakacje na festiwalu metalowym i podczas gry jednego z zespołów była burza, ale nic nie było słychać, bo wszytko zagłuszały gitary :D

Ja za babskimi wokalami raczej nie przepadam, przynajmniej w muzyce metalowej, ale Daniego i spółkę nawet lubię, bo o Elizabeth śpiewali :P Zresztą, tak jak trzeci mój ulubiony zespoł - XIII. Stoleti.

Z zespołu XII Stoleti to mi sie się podoba piosenka tylko "Elizabeth" Ma niezły tekst ;)

O, tak :) W ogóle byłam też na ich zabrzańskim koncercie, wrażenia niesamowite, a wokalista urodzony showman :D

Teraz planuję się udać na jakiś koncert w wakację, bo w moim zadupiu są tylko malutkie koncerty rockowe :) Tylko zastanawiam się, co powiem mamie, żeby mnie puściła, bo to co powiedziałam w zeszłe wakacje już nie przejdzie :D

Wolę nie mówić miasta, bo jeszcze mnie tu ktoś rozpozna :D Ale zdradzę, że z płn- wsch Polski ;) A Ty ?