Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porazkaaaaaaa

CZy idzie jakos zamienic porazke w sukces

Polecane posty

Gość porazkaaaaaaa

Chce wkoncu przestac zawodzic rodzicow, tyle kasy we mnie wpakowali, tyle mi pomagali, na studiach. Obiecywalam i zapewnialam ze to nie pojdzie na marne, ze dojde do czegos w zyciu a tu wielki zonk. Bez pracy, bez perspektyw, siedze calymi dniami na kompie. Wiem ze serce im peka, a mi tak wstyd. Bo mialam byc kims a wyladowalam tak nisko! Chcialabym im oddac to co we mnie wpakowali ale nie mam z czego! Czy porazke idzie jakos obrocic zeby sie kurwa skonczyl ten pieprzony pech :/

Tak, ale musisz działać. To banalne, ale sama wiem po sobie, że zmiany nie przychodzą w stagnacji. Porażki powinny cię zmobilizować - przegrałem coś, skończyło sie, ale teraz zacznę to wszystko od nowa :) Poza tym musisz we wszystkim widzieć dobrą stronę - jeśli przegrałeś, to może dlatego, że to nie była dobra decyzja. Życzę Ci dużo szcześcia i determinacji - wykorzystaj tę wiosnę, a potem lato, jesień, zimę.

Gość porazkaaaaaaa
Dzieki za mile slowa, ale najtrudniejsze jest chyba to ze za kazdym razem zaczynajac cos nowego to znowu sie boje zeby to nie byla klapa. I jeszcze zeby czlowiek wiedzial w jaka strone isc

Ryzyko klapy jest zawsze - ja też kiedyś rzuciłam studia, wydawało mi się, że z tymi będzie tak samo za każdym razem, kiedy oblewałam egzamin.Obawy jednak mają mobilizować, a nie zniechęcać.Ale z drugiej strony, że od tego się ma życie, żeby pokierować nim jak firmą - musisz tylko zastanowić się, czy na pewno właśnie tego chcesz.