Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stazystkaaaaaa....

PROSZE O ODPOWIEDZ!!! W SPRAWIE STAŻU I JEGO ORGANIZACJI

Polecane posty

Gość stazystkaaaaaa....

Witam!!!! Słuchajcie jestem na stażu 6 miesięcznym 2 miesiąc. W tym miesiącu troche się wykazałam przy pewnym no i firma okazała się ludzka i nad wyraz uczciwa i dała mi za tą robotę 1500 zł! Fura kasy jak dla mnie. Z tym że było to coś na wzór jednorazowej premi. No i moje pytanie jest takie... muszę to zgłosić w PUP'ie? Co mi grozi jak PUP się dowie, czy obniżą mi stypendium stażowe czy co? Dziękuję z odpowiedzi.

Gość stazystkaaaaaa....
uuuuuuuuuuuuup

Gość stazystkaaaaaa....
niooooooo?

Z tego co wiem, to będąc na stażu nie można dorabiać. Nawet w tej informacji, którą na początku stażu dostaje stażysta jest coś takiego: ''Osoba odbywająca staż nadal posiada status osoby bezrobotnej i poza otrzymywanym stypendium za staż nie może otrzymywać dodatkowego dochodu.''

Gość stazystkaaaaaa....
o nieee :( czyli muszę zrezygnować z tej premii :/

Gość plkm
przestań srać, wez premie i się ciesz

Gość rezygnujesz z premii
albo ze stazu :( Chyba, ze umawiasz sie z szefem ze daje ci ta kasiorke na lewo :P A tak z ciekawosci, gdzie masz staz ? Jestem w szoku, ze sa jeszcze na tym swiecie firmy, ktore potrafia docenic prace stazysty :)

Gość gfsgdfgdgdfg
wez przestan a po co sie przyznawac!!

Gość kendyska
a czy bedac na stazu trzeba co miesiac składac up pisemne oswiadczenie o przychodach? w jaki sposob to sie robi?

Gość nie musisz się przyznawać
ja na stażu zarabiałam bardzo dużo - bo ponad 2000 miesięcznie, ale pracowałam w weekendy i nocami (nawet 3 nocki pod rząd). Oczywiście nielegalnie. Płacono nam i tak mniejsze stawki niż normalnym pracownikom, ale i tak się opłacało. Z US rozliczałam się tylko z oficjalnych zarobków

Gość stazystkaaaaaa....
No ja też byłam zaskoczona. W takiej firmie branży inżynieryjnej, korporacja średniej wielkości, produkują części elektroniczne, może nie będę zdradzać nazwy bo wiesz... muszę tą sprawe jakoś rozstrzygnąć. Właśnie nie wiem czy uda mi się dogadać z nimi że na lewo bo są aż przesadnie uczciwi. W poniedziałek pójdę do sekretarki, babka jest do pogadania i taka bardzo "ludzka" i powiem jej dokładnie jak to wygląda. Może coś wymyśli.