Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość formuła kanadyjska

moje dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość problem z przejściem na mm
"Gość gość 2015.04.01 Ja wypróbowałam chyba 17 butelek różnego rodzaju i kształtu smoczki z silikonu i latexu i nic,sok z butelki wypije a mleka nie ruszy,więc w ruch wsyztskie mozliwe mieszanki poszły te dostępne bez recepty jak i na recepte i też nic,moje mleko w butli też nie idzie,po prostu upodobała moja córcia sobie mleko prosto z fabryki,a walczymy już z nią dwa miesiące,kszki obiadki łyżeczką wcina,mleka łyżeczką też nie trąci i obawiam się,że skonczy się na tym,że mleka wogóle pić nie będzie a nadrabiać będziemy kaszkami i innymi mlecznymi posiłkami " Czy już udało Ci się przekonać dzieciątko do mm? bo jak czytam Twoją przygodę to jakbyś opisywała i moją sytuację, jestem załamana chciałam przejść już na mm ale córka woli iść głodna spać jak wypić "świadomie" mleko z butli, bo na śpiocha coś tam wypije.... co tu robić? czy znalazłaś już złoty środek?

Gość gość
Tak. Wreszcie nam się udało po ponad dwóch miesiącach, ale zupelnie przypadkowo, piłam herbate trzymając córcię na kolanach a ona wyciągała rączki do kubka jakby chciała się napić, jak przystawialam kubek to otwierała buźkę wiec zrobiłam mleko w plastikowym kieliszku turystycznym, z którego popiła wreszcie kilka łyków mleka potem zrobiłam w butelkę i dałam dla męża by spróbowałją nakarmić a sama wyszlam z pokoju, zjadła,się oblizała i rozplakala, że mało. ... dziś myślę, że Maja może nie była gotowa na pozegnanie się z piersią, ale jak przez miesiąc przybrała tylko 17deko to byłam już załamana, że mleko straciło wartość a ona nie chce sztucznego, posmakował jej bebilon pepti, choć wcześniej dawałam je to nie chciała , dziś przybiera na wadze prawidłowo i na śniadanie oraz do każdej drzemki wypija butle. ps. Tego dnia kiedy zaczęła pić mleko dosypalam go trochę do soku, który lubi i to też wypila potem samo mleko z kieliszka a potem już z butli od męża no i po kąpieli na dobranoc ja sama karmiłam butlą i poszło pięknie. Powodzenia życzę i wytrwałości, bo ja sama traćiłam nadzieje kilka razy.

Gość problem z przejściem na mm
zazdroszczę Ci. Ja też stwierdziłam , że może nie jest gotowa na butelkę chociaż nie poddaje się i co dzień tak czy inaczej wymyślam coś żeby chociaż trochę spróbowała i przyzwyczajała się do smaku, nie wiem czy to pomoże ale czepiam się już wszystkiego :( wczoraj wypiła 30 ml łyżeczką a później 50 ml z butli ale mleko zmieszane z koperkiem włoskim bo tym ją przepajam. aha i mleko bebiko nawet powąchać nie chciała więc na śpiocha jej wciskałam a mleko nan właśnie wypiła tak świadomie na raty.