Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropelka_K1

KIEDY TEST ?!

Polecane posty

Gość Kropelka_K1

kochałam się z moim chłopakiem 4 dni przed spodziewaną miesiączką bez zabezpieczenia. miałam regularne cykle co 21dni ale dodam, że 2 tygodnie temu brałam tabletke escapelle i po jej zazyciu miałam po 3dniach lekkie plamienie. kiedy najlepiej zrobić test? moge zrobić test 2lutego czyli 4dni po stosunku w terminie kiedy moge dostac miesiaczki? (okres po escapelle może spoznic sie nawet do 7dni) ??????????????????????????? PROSZĘ O NATYCHMIASTOWĄ ODPOWIEDŹ KIEDY NAJLEPIEJ MOGĘ ZROBIĆ TEST. :( martwię się bardzo, gdyż mam 15 lat...

Gość Do autorki...
Po pierwsze miesiączka co 21 dni nie jest prawidłowa (minimum co 25-32 powinno być). Po drugie - seks na 3-4 dni przed spodziewaną miesiączką teoretycznie powinien być bezpieczny, pod warunkiem, że faktycznie miałaś owulację w tym samym czasie co miesiąc wcześniej i escapelle wg mnie to była strata kasy i niepotrzebna ingerencja w organizm. Po trzecie - właśnie to 3 dniowe plamienie mogło być miesiączką po leku. Po czwarte - przy tak krótkich cyklach prawdopodobieństwa zajścia w ciążę jest raczej znikome. Bo albo masz za krótką fazę lutealną (poowulacyjną) i nie ma szans na zagnieżdżenie się blastocyty, albo masz za krótką fazę folikularną (przedowulacyjną), co z kolei może świadczyć o nieodpowiednim przygotowaniu błony śluzowej do zagnieżdżenia się zapłodnionego jajeczka... Obawiam się, że po tym escapelle będzie teraz Twój cykl wariował. A test możesz zrobić już teraz, aby się upewnić, że w ciąży nie jesteś... i na koniec nieco mądrości starszyzny - skończ najpierw szkołę, a dopiero później bierz się za seks bez zabezpieczenia, no chyba, że wcześnie chcesz zostać mamusią... ?

Gość Kropelka_K1
chodzi o to, że wzięłam escapelle 10lutego i to był 2dzień cyklu. Miesiączka natychmiast zniknęła. I za 3dni pojawiło się lekkie plamienie. Wczoraj kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia i się teraz boję. Miesiączke powinnam dostać za 3dni. Czy mogę zrobić test w spodziewanym terminie? Bo przecież test wykrywa 6dniową ciążę + czas kiedy się zagnieździ. Ale jest polecane zrobienie testu w spodziewanym terminie miesiączki. Proszę odpiszcie bo już tego nie rozumiem...

Gość mój pomysł na to
a możesz wytłumaczyć w jakim celu było to escapelle? Rozregulowałaś sobie tym cały cykl, więc cholera wie jak to z tobą teraz jest. Pozostało ci czekać na okres ale nie wiadomo kiedy po escapelle on nadejdzie albo pójść do gina i zapytać o twój przypadek. Tak to jest jak się samemu namiesza a potem kłopot...

Gość Kropelka_K1
do gina nie moge isc bo nie mam skonczonych 16 lat ... escapelle musiałam wziąć bo w 2dniu cyklu pękła nam gumka i jak się wieczorem okazało "wypadła ze mnie" chodzi mi o to czy moge zrobic ten test za 3 dni czyli w terminie spodziewanej miesiaczki jesli robiłam to wczoraj?

Gość mój pomysł na to
ŻADEN test nie wykaże tak wczesnej ciąży. Swoją drogą to nieźle się urządziłaś... Na seks jesteś dorosła a do lekarza za młoda??? Skoro masz 16 lat, to więzienie już nie grozi twojemy facetowi za seks z tobą, więc idź do tego lekarza, bo widzę, że nie masz zielonego pojęcia o współżyciu. A tak swoją drogą 2 dzień cyklu to drugi dzień miesiączki.... więc wtedy się kochałaś??? To po co escapelle? Ty nie masz pojęcia o niczym jak widzę

Gość nanananna
życzę ci ciąży bliźniaczej :0

Gość Kropelka_K1
nie mam 16lat więc nie mogę iść bez osoby dorosłej do gina. to kiedy mogę zrobić ten test?

Gość mój pomysł na to
jeśli twój facet jest dorosły to idź z nim... Matko, tak to jest jak dzieciaki za seks się biorą... Po co ci to było? Patologia...

Gość Kropelka_K1
widzę, że nikt mi tu nie może pomóc bo ja się pytam kiedy mogę zrobić test. po co iść do gina jak są testy

Gość mój pomysł na to
po co gina jak są testy??? Niezłe :):):) Po to, żebyś sieroto wiedziała na drugi raz co z tym fantem zrobić jak już w dzieciństwie musisz się seksić.... Najwcześniej 2 tygodnie po stosunku test cyś wukaże