Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AgusiaWol

Powiększony zbiornik wielki płodu

Polecane posty

Jestem w 28 tyg ciąży. Pisałam o tym już na innym forum,ale napiszę i tu.Może zacznę od początku.W pierwszym trymestrze ciąży miałam zapalenie węzłów i gardła,dostawałam pół antybiotyk,w drugim trymestrze miałam podejrzenie cholestazy ciążowej,od 18 tyg aż do około 27 tyg. Choroba ustąpiła. A teraz na USG robionym 2 razy na bdb sprzęcie,usłyszałam "nieznacznie poszerzony zbiornik wielki (do 11mm) mojego synka." Z czego jedna P dr twierdziła że robak móżdżku się zmniejszył,a druga że nie wydaje się nie kompletny.Mam zrobić badania TORCH oraz USG za 2 tygodnie. Czy ktoś miał taką sytuację? Czy mój synek urodzi się chory?

Gość pewnie z wodogłowiem
sie urodzi

Gość systa27
agusiawola a badanie genetyczne z wódpołodowych nie moga Ci zrobic u mnie zle wyszyl testy papa down:( ale zrobili mi badania z wód płodowych i było oki.Musisz isc naprawde na dobre usg gdzie Ci zbadaja pomiary .nIE CZYTAJ NA NECIE ITD BO PRZECZYTASZ NAJGORSZE a to moze byc jakas pomyłka.Ja miałam za duzo wód płodowych 3.5 to duzo za duop cholestaza nerki cukrzyce itd ciagle cos słyszłam ze moge nie doniesc a udało sie Link cos sie nie otwiera. i zmien vassosan na ursofalk mi vassosan mniej słuzył on jest głownie na cholesterol a ursofalk na watrobe:)Jezeli wyniki nie beda spadac

Miałam robione USG 4D słono zapłaciłam bo 300zł. Za niecałe 2 tyg mam zrobić jeszcze raz. Podobno mały ma powiększoną komorę przez moją uszkodzoną wątrobę i może to być wirusowe. Spadło to na mnie jak grom z jasnego nieba. Mam zrobić badania TORCH idę jutro pytać czy u mnie w przychodni robią. Boję się że im więcej będę chodzić z tą cholestazą to maluszkowi będzie gorzej..

Gość systa27
pewnie z wodogłowiem To chyba Ty sie urodziłeś (aś) itd lEKARZEM jestes czy chciałas (łeś) pocieszyc?

Gość systa27
Agus cholestaza nie szkodzi na dziecko;/ Tak mi mowili lekarze.Ja miałam wyniki ponad alt 600 asp 600 spadły mi po ursofalkuSprobuj jeszcze tego leku.Pamietaj im dłuzej masz w sobie dziecko tym lepiej ja wiem jak to jest ze wczesniakami. jeszcze musisz dac rade chociaz do 32 tygodnia.

Tylko że mnie przeraża te powiększenie komory u mojego maluszka. Ma mieć też usg główki jak się urodzi.Dla mnie te słowa są straszne.. Bolą i smucą.. Bo człowiek tak się starał z całego serca.

Gość Md111

AgusiaWol, jak Twoj ( juz nie taki) maluch? 

Mozesz napisac jakie dalsze losy?