Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takiemampytanie

Ile kosztuje utrzymanie dziecka tak do skonczenia roku?

Polecane posty

Gość takiemampytanie

wiem ze takich tematów było mnóstwo, ale ja mam troszkę inne pytania niż poprzedniczki, które zakładały takie tematy. Po pierwsze interesuje mnie koszt utrzymania dziecka jeśli: - kobieta nie karmi piersią(a więc chodzi o koszta mleka) - kobieta nie dostanie po nikim ubranek, nie będzie ich też kupować w ciucholandach (a więc wszystko nowe) - będzie używała pampersów a nie innych pieluszek ani tetry - dziecko będzie alergikiem - wszystkie rzeczy potrzebne do wyprawki podobnie jak ciuszki bedzie chciała kupić nowe - będzie chciała urzadzić pokoik (co więc potrzeba w takim pokoiki dla malucha zanim skonczy rok i jakie są mniej wiecej koszta tego) Zaznaczam, że wiem iż różnie to może być i ceny mogą się wahac, ale widziałam, ze odpisywałyście innym kobietkom, które nie miały takich wyznaczników to może i mi ktoś odpisze:)

Gość nanananna
10000 zł mi tyle poszło na markowe rzeczy

Gość w micie jest napisane
ze jakies 100-140 tys zl dopoki nie zacznie same na siebie zarabiac :) to wiecej niz wyda zawodowy palacz :P

Gość npivaqd
ze 20 tys

Gość takiemampytanie
ale 20000zł na ten rok? Czy na miesiąc? Bo na miesiąc to chyba mało prawdopodobne:P

nie mam w tym doswiadczenia ale ztego co czytalam inne tematy to pisaly matki ze wyprawki ok 10-15tys a utrzymanie ponad 1tys zl na mc, to tak srednio sa takei cow ydaja wiecej a sa co mniej

Gość takiemampytanie
biorąc po uwagę że na wyprawkę wydam około 6tys.zł to ile mnie będzie kosztowało utrzymanie miesięczne takiego dziecka? W wyprawkę nie wliczam ciuszków.

Gość WAS KOBIETY CHYBA
ta jasne 15tysi na wyprawke-to co ty majtki ze zlota i wozki z platyny kupujecie

mebelki do pokoju to ok 5 tys, wozek kolo 3tys, fotelik z 1tys, lezaczek z 350zl, wanienka kolejne z 150zl, posciel dobrej ajkosci to tez z 300zl, sterylizator z 200zl, odciagacz pokarmu to etz z 300zl, podgrzewacz ze 100zl i uzbiera sie 15 tys zakladajac ze kupuje sie rzeczy nowe i dobrej ajkosci :D kosmetyki dla alergika sa bardzo drogie to pewnei tez kilkaset zl :) 15 tys to wcale eni duzo :)) oczywiscie ze mozna kupic wyprawke za tysiac zl ale autorka takiej nei chce :D

Gość takiemampytanie
akurat odciągacz pokarmu mi niepotrzebny bo nie planuje karmic piersią. Przeliczyłam wszystko i w wyprawce zmiesciłabym się jednak nie w 6000zł a 10000zł. Ale bardziej mi chodziło o koszta miesięcznego utrzymania, czyli mleko, pampersy, jakiś ciuszek od czasu do czasu.

no to policz sobie 3 paczki mleka na tydzien, dla alergikow jest na recepte chyba po 17zl za paczke, pampersy z 10szt na dzien na pocztaku a pozniej to po ok 6-7 szt, paczka pamkow to ajkies 50zl za 40szt, do tego ciuszek powiedzmy ze 3 namc po ok 50zl szt, jakies kosmetyki z 50zl na mc, szczepienia na poczatku to sporo po 130zl razy 3 plus ewent pneumokoki itp to ze 4x po 300, jakies witaminki itp to z 20zl na mc, potem sloiczki albo gotowanko ale dla alergika to drozej wiec minimum ze 200zl na mc i ci mniej wiecej wyjdzie, acha butelki co 3mce a jak nowe dobrej ajkosci to ze 3-4 szt po ok 40zl, no i przeciez jakies zabawki tzreba tez kupic to tez z 50zl na mc bo dziecko rosnie i sie rozwija, uzbiera sie sporo :))

Gość takiemampytanie
no 200zł na msc to nie tak źle:) liczyłam na prawie 1000zł. takim razie mogłabym z powodzeniem machnąć sobie dzieciaka:P

Gość ojej...ojeje.....
jak można założyć taki głupi temat i zapytać o takie rzeczy? :O Każda wydaje tyle ile może i kupuje to na co go stać... Pytasz o pampersy itd.... jedna kupuje oryginalne PAMPERS a druga DADA z biedronki :O Masakra :O

Gość ojej...ojeje.....
jak można założyć taki głupi temat i zapytać o takie rzeczy? Każda wydaje tyle ile może i kupuje to na co ją stać... Pytasz o pampersy itd.... jedna kupuje oryginalne PAMPERS a druga DADA z biedronki Masakra :O

Gość takiemampytanie
dlatego zaznaczyłam o co mi chodzi. Napisałam wyraźnie ze chodzi o PAMPERSY o ciuszki nowe i inne rzeczy. Więc chyba pytanie jest skierowane do tych, które takich rzeczy używały bądź używają.

200zl? a skad masz takei obliczenia? ja wydaje 200zl na dziecko ktore jada wszystko anjtansze, robi w pieluchy najtansze, kupuje w ciucholandzie itd...

Gość takiemampytanie
myszsza źle przeczytałam i źle napisałam. Wyszło mi 500zł a to i tak nie jest źle:) więc nie ma co narzekać, w koncu ciuszków co miesiąc czy kosmetyków nie będę kupować

Gość takiemampytanie
w tek kwocie zmieściłam mleko i pampersy bo to w końcu najważniejsze, a kosmetyki, szczepienia to zupełnie inne wydatki i nie aż tak regularne, podobnie zresztą jak ciuszki

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4371987 tu masz temat na ktorym pisza matki co wydaja duzo :) niestety musze cie zmartwic bo ciuszki kupuje sie co miesiac dla dziecka do roku :/ zwlaszcza ze tego nei uwzglednialas w wyprawce kosmetykow tez schodzi przy niemowlaku duzo wiecej niz przy starszym :/

Gość takiemampytanie
kurde a więc źle to sobie wyliczyłam:( dziecko to ogromny wydatek wiec może poczekam z nim jeszcze troche i sama naciesze się pieniędzmi:P

Gość Kasjopea123
Witam, moje dziecko jest alergikiem i kupuje jej tylko nowe ciuszki, zabawki itd. Szczepionki też kupowałam. Mleko nutramigen na receptę, pampersy, kaszka sinlac, słoiczki z obiadkami lub warzywa ekologiczne na zmianę, owoce i soki hipp lub bobovita, kleiki nestle, bobovita, chusteczki do pupy pampers, kosmetyki emolium, pediatra prywatnie od czasu do czasu. I wychodzi mi 600-800zł na miesiąc.

Gość dziwie sie dziwie sie.........
a w polsce taka bieda i narzekają jak to ciężko, a tymczasem na dzieciaka wydają po 800zł :O

Gość takiemampytanie
dzięki za konkretną odpowiedź z własnego doświadczenia. Tak podejrzewałam że do 1000zł idzie miesięcznie na dziecko. A co do osoby piszącej o biedzie to są ludzie biedniejsi i bogatsi i każdy z nich ma prawo wydawać na dziecko tyle ile chce i może.

no wlasnie to po co zakładasz taki temat? :O

Gość Kasjopea123
A i jeszcze zapomniałam o lekach dla alergików: syropy, maści (niektóre są drogie),probiotyki. Ano można wydać 800zł na dziecko a można i 1800zł. Ja wychodzę z założenia, że wolę mieć jedno dziecko i dać mu wszystko niż trójkę i nie kupić im czegoś, co bardzo by chciały. Potem dojdzie przedszkole, jakieś zajęcia taneczne, języki obce itp, a to też kosztuje.

a tak na marginesie to ile ty masz lat? Zakładasz z góry że dziecko będzie alegrikiem,że nie będzie karmione piersią, że wszystko nowe, piszesz o jakiś mebelkach itd kurna dziewczyno skąd wiesz co będzie :O????? i jeszcze podsumowujesz: "kurde a więc źle to sobie wyliczyłam dziecko to ogromny wydatek wiec może poczekam z nim jeszcze troche i sama naciesze się pieniędzmi" żal

do dziwie sie - a co tobie do tego kto ile ma kasy czy ile ma lat, zazdroscisz czy co? autorka zapytala o konkretne rzeczy

myszsza niczego nie zazdroszcze, czego po za tym????? buahahaha

bp jak widac dl;a ciebei 800zl to duzo acha piszesz ze zal ci a mozna wiedziec czego? tego ze sie dziewczyna zastanawia czy da rade?

żal mi osób które mają tak prostackie podejście do życia pytając co za ile? itd.... I tym tematem co ma sprawdzić?? czy da radę???? hehehe Na logikę: jeśli teraz kazdy pytałby się co ile kosztuje, za ile żyjesz... to chyba większość ludzi kończyłaby "na lince" heh