Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musiakonradusia

dziwna mowa

Polecane posty

Gość musiakonradusia

Witam Mój synek ma 2,5 roku, do tej pory mówił bardzo ładnie, ale od przeszło tygodnia dziwnie powtarza końcówki wyrazów np. soczek czek czek czek czek czek czek... tych powtórzeń jest bardzo dużo. Nie wygląda to na jąkanie się, ale już sama nie wiem. Może ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją i będzie potrafił wyjaśnić mi co się dzieje. Proszę o odpowiedz.

Takie powtarzanie sylab jest charakterystyczne dla dzieci między 2 a 3 rokiem życia,mówi się na to reduplikacja.Za jakiś czas powinno mu przejść,ale jak się martwisz to zawsze możesz do logopedy isć.

Gość sdfgyhu
hahaha przerabialiśmy to samo !!!! Tez ok. 2,5 roku. Tatuś uś uś uś, albo kotek ek ek ek :D:D Powtarzał ostatnie sylaby wyrazu :D Zawsze sie z tego smiałam :D

Gość musiakonradusia
Dzięki Kochane, kamień spadł mi z serca, na początku to faktycznie było zabawne, ale potem miałam już poważnego pietra. Michelle, dziękuję za fachową nazwę, zaraz sobie poczytam.

to może byc jąkanie fizjologiczne, czyli normalne na jakims etapie. Ale jeżeli to bedzie trwało długo to zachęcam do wizyty u logopedy.