Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojniewiem

PROSZĘ DORADZCIE..co najlepsze

Polecane posty

Gość ojniewiem

Proszę doradzcie jakie tabletki są dla was dobre i ktore was nei zawiodly..wybieram sie do gina i chce miec jakies rozeznanie... jesli zaproponuje mi diane lub cilest od razu odmowie.. po 1 konska dawka hormonow i mam wrazenie ze cena niska to niska skutecznosc..ale prosze nie mowcie ze jestem materialistka;(po prostu tak mi sie kojarzy..jakie mozecie poleci oprocz tych co wyzej wymienilam i yasminelle i yaz.. zaczynam sie strasznie martwic ze mam cos z hormonami nie tak skoro po tych mialam krwawienia i nei trzymaly mi cyklu;(:( moze chora jakas jestem...

Gość Niyaaaa82
Tabletki to sprawa indywidualna dla każdej osoby. Na co Ci rady, skoro w Twoim przypadku może być zupełnie na odwrót. Niska cena nie zawsze równa się niska jakość zwłaszcza, że różne leki są różnie refundowane ( no Diane inaczej niż Yasminelle chociażby). Niech Ci lekarz zleci badania na poziom hormonów jeśli miałaś do tej pory różne problemy z dostosowaniem się organizmu do tabletek. A jeśli chodzi o dodatkowe krwawienia - to efekt uboczny, który powinien ustąpić po 1-2 opakowaniach.

Gość ojniewiem
moze i tak ale jak zaproponuje mi siane to powiem ze nie cche tego????dlatego chcialam miec rozeznanie jakie są

Od 3 lat biorę Yasminelle i pierwsze słyszę żeby tabletki były refundowane.

Gość ojniewiem
ale jakie są jeszcze pigułki???

wszystkie tabletki maja taka sama skuteczność, są tylko różnych firm i niektore są refundowane jest wiele różnych rodzajów tabletek, obecnie wszyscy lekarze hurtowo przepisują yasminelle bo maja mało hormonów, ale z kolei są drogie i wcale nie lepsze od innych tabsów, niby miały byc nowej generacji, nie zatrzymywać wody w organizmie itp. ale chyba na mało osob faktycznie tak dobrze działaja, słysze raczej opinie że są najnormalniejsze w świecie inne ktore moge wymienić to np. ja brałam Mercilon i Kontracept, w poziomie hormonów odpowiadaja im odpowiednio Novynette i Harmonet

Gość ojniewiem
a co myslicie o qlaira???dobre są ???bo stosunkowo nowe..

Gość ho ho ho
Dziewczyno to, że pigułki są tańsze nie znaczy, że są gorsze lub mniej skuteczne. Wszystkie pigułki niezależnie od ceny chronią przed ciążą. Różnica polega na tym, że mogą wywoływać skutki uboczne. Jednak nawet takie, po których czujesz się źle chronią przed niechcianą ciążą. Pigułki, które są już jakiś czas na rynku mogą stanieć. Wszystkie najdroższe pigułki to zazwyczaj "nowość". Yasminelle, Yaz i Qlaira są bardzo drogie bo produkuje je Bayer.

Gość ho ho ho
I jeszcze jedno, to, że pigułki będą droższe i nowsze, nie znaczy, że Twój organizm dobrze je przyjmie. Może się okazać, że służyć Ci będzie Rigevidon, który jest już dosyć długo na rynku. Radzę słuchać się lekarza, a nie samej wybierać sobie pigułki, bo to nie są cukierki

Gość ojniewiem
ROZUMIEM ..tylko w takim razie powiedz mi co to jest za lekarz ktory przepisuej mi to co chce??? poszlam i powiedziaalm ze moze yasminelle..to przepisal mi je..potem powiedzialam yaz to tak samo mim oze wiedzial jakei są moje dolegliwosci..moje znajome to samo mialy;/ wiec raczej takim lekarzom ie ufam..

Gość ojniewiem
juz na to poprawki nie bierzecie..

no to proste- zmien lekarza dobry lekarz powinien zrobic z tobą wywiad, porobić badania i dopiero tabletki dobrać a nie wypisywać byle co

Gość hiha
to popros o badania watrobowe na dobor tabletek, wtedy dowiesz sie przy swoich dolegliwosciach jakie mozesz brac tabletki i po krzyku

Gość hiha
lekarz przepisze Ci tabletki o jakie prosisz bo mysli ze takich uzywalas i byly dobre dla Ciebie, ale popros o proby watrobowe, sa najlepsze aby dowiedziec sie jakich tabletek mozesz uzywac bo tak jak pisaly dziewczyny nie kazde tabletki sa odpowiednie dla kobiety

Gość ojniewiem
a o co chodzi z tymi probami??jak to sie robi?? ile koszuje??gdzie mgoe to zrobic??w prywatnym gabinecie u ginekologa??? ile to kosztuje??

Gość ojniewiem
mogłby ktos powiedziec jak to wyglada i ile kosztuje???

Gość nananak
mi mój ginekolog przepisuje Novynette, ponieważ podobno zawierają one stosunkowo mało hormonów i jak dla mnie są w porządku:)