Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilka21

Duże piersi a problem z karmienirm

Polecane posty

Dobry wieczór. Zakładam ten temat, ponieważ szukałam już wszędzie i nigdzie nie mogę nic znaleść na ten temat. Jestem w 11 tygodniu ciąży i po urodzeniu dziecka chciałabym karmić naturalnie czyli piersią. I tu zaczyna sie mój problem :(. Dokładnie moim problemem jest to iż mam duże piersi (rozmiar 80F). Boję się że przez tak duże piersi będę miała problemy z karmieniem dzidziusia :(. Proszę o jakieś porady albo o pomoc w mojej sprawie ponieważ dla mnie to bardzo poważny problem a nie chciałabym przez nie karmić dziecka piersią.

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej, juz Ci napisalam na innym topiku, ja mam wiekszy biust i zadnych problemow z karmieniem, Tobie tez sie uda

no właśnie, czego konkretnie się obawiasz? ja noszę normalnie rozmiar 65K i wykarmiłam 4. dzieci największy problem miałam, ze znalezieniem odpowiednich biustonoszy do karmienia, bo w czasie laktacji mój biust nie mieścił się w żadnej rozmiarówce...

Gość samsunggini
mam ten sam rozmiar co ty i powiem że nie miałam żadnego problemu z karmieniem zarówno pierwszego dziecka jak i drugiego nic sie nie martw będzie dobrze jedynie co to radze kupic dobry stanik do karmienia bo ja to miałam porażkę niby z triumfa ale kaszanka ,ma miec odpinaną nakładkę i koniecznie fiszbiny pozdrawiam

Dokładnie myśle że problemem będzie u mnie to iż pierś jest duża i że dziecko jej nie chwyci dobrze przez to. Może dały byście mi jakieś wskazówki albo rady jak sobie z tym poradzić będe naprawde wdzięczna.

Zalezy jakie masz sutki bo jeżeli wklęsłe lub płaskie to może być problem ale jeżeli masz "wterczące" to nie będzie problemu bo dziecko ssie sutek a nie całą pierś ;)

Gruby mis, jestem zaskoczona, bo nie spotkalam si ejeszcze z rozmiarem 65 K °O°

Gość mama 2-latka
ja karmiłam na leżąco, tak mi było najwygodneij

Gość rozmiar piersi nie ma żadnego
znaczenia. Dziecko nie chwyta piersi tylko sutek :)

Czyli nie mam się czego obawiać? A może ktoś dałby mi jakąś radę?