Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turecka mamba

kto byl w Turcji w maju?? Opinie!

Polecane posty

Gość turecka mamba

Hej wybieram sie w maju do Turcji i zastanawiam sie jaka wtedy tam jest pogoda?? Ten kto byl niech napisze cos wiecej. Bo ja juz kiedys bylam w Turcji we wrzesniu i bylo suuper, po 31 stopni, rewelacja. A w maju tez tam bedzie tak ladnie??

Gość turecka mamba
uppppp

Może byc różnie. W maju pogoda jest jeszcze nie rozkrecona. Mozesz trafic ze bedzie super a mozesz trafic ze bedzie czesto zachmurzone a nawet moze padac deszcz. Deszcz oczywiscie lekki, ale ja na poczatku maja np. na tydzien mialam 3 dni bardzo sloneczne, reszta caly czas zachmurzone, ale bardzo cieplo. Dopiero w drugim tygodniu bylo lepiej. Deszcz padal czesto wieczorem , w nocy czesto lało. Nie ma reguły, ogólnie hest cieplo i na pewno sie opalisz, ale nie jest to pogoda wrzesniowa. Poza tym morze jeszcze zimne i piasek nie tak mocno nagrzany. W sklepach jeszcze ciuchy z poprzedniego sezonu, Alanya budzi sie do zycia, pustawo, w knajpach bez wiekszych szalenstw, .....fajnie :)

Gość turecka mamba
wybieram sie od 12 do 19 maja, wiec to niby juz srodek :) A powiedz mi jakie wycieczki bys polecila- splyw mamy juz za soba :) a na co jeszcze warto wybrac sie ?:)

Ja byłam od 9-24 maja w 2007r. Co bym poleciła? Zielony Kanion - nie byłam na tym, ale tym razem na pewno pojadę. W tym jest tez obiad na rzece Dimcay. Moze wodospady w Antalii? Moze wycieczka na wschod od Alanii do Anamur? A w Kapadocji bylas?

Gość turecka mamba
nieee, nie bylam w zadnym ztych miejsc :( ojej a gdyby tak 1 miejsce polecic szczegolne ?:) ale ten obiad na rzece brzmi ciekawie :) to Ty tez bylas tak w polowie i pod koniec maja, hmm -mam nadzieje,ze nie bedzie padalo jak ja bede...

A jedziesz na tydzien czy dwa? Jesli na tydzien to wzielabym Zielony Kanion, jesli na dwa to na pewno Kapadocję na 2 dni. To jest cos co w Turcji trzeba zobaczyc na pewno.

Gość turecka mamba
a tak w ogole wybieram sie do Konakli - co bys powiedziala o tym? Bo kiedys bylam w Alanii-bylo super. A teraz znalezlismy inny holte, fajny wlasnie w KOnakli.

Konakli jest niedaleko Alanii. Zależnie od hotelu od 5-13 km od Alanii na zachód. DOjedziesz dolmuszem za kilka lirów. W centrum jest mały bazar. Jest tam kilka fajnych sklepów z dzinsami i mozna wynegocjować dobre ceny za nowe modele. W centrum w podziemiach jest dosc fajny hamam. Super hamam jest z kolei po drugiej stronie centrum, ale nie pamietam jak sie nazywa. Na zewnatrz jest taki duzy basen. Jak bedziesz miec hamam w hotelu to wez w hotelu. Do ktorego hotelu jedziesz?

Gość turecka mamba
A co to jest ten hamam?? :) Jade do Club Dizalya. Mial dosc ciekawe opinie na holidaycheck:) moze bylas tam? Nie jade tam sama tylko ze znajomymi, wiec jesli bedzie do kitu (chociaz mam nadzieje,ze nie) to przynajmniej towarzycho bedzie dobre:D

Gość turecka mamba
a juz sobie znalazlam co to jest ten hamam :) a mniej wiecej ile to kosztuje?? pamietasz?? i powiedz mi, wg Ciebie jaka walute najlepiej w Turcji miec? Euro, dolary czy ich walute? Bo ostatnio jak bylismy,to wymienialismy na ichna walute, ale duzo osob twierdzi,ze najlepiej dolary. Jak uwazasz??

Gość turecka mamba
Anusia a gdzie dokladnie bylas ?:) kilka m-cy temu to chyba nie w maju co ?:)

Gość turecka mamba
to pozostaje mi miec nadzieje, ze w moim hotelu ten hamam bedzie :) a ile on kosztuje?? duzy to jest koszt? bo musze przed wyjazdem mniej wiecej zaplanowac ile kieszoknowego zabrac,aby starczylo na wszystko :)

Hamam to jakies 30 dolców lub 20-25 Euro, mysle ze wiecej nie kosztuje.

Gość turecka mamba
aha, no to jeszcze nie taki majatek :) oby mi sie udalo mojego chlopaka na to wyciagnac:D a moze masz jakies jakies takie zlote mysli dla kogos, kto wybiera sie do Turcji?:) A tak w ogole, czy w kazdym hotelu w Turcji w kranie jest slona woda?? Bo jak bylam 1szy raz tam, to takowa wlasnie leciala co bylo dla nas szokiem :)

Nie mow, ze pilas wode z kranu w Turcji! ?? Nie zauważyłam, zeby byla slona bo mylam nią tylko zeby. W Turcji wody z kranu sie nie pije. PIje sie tylko przegotowaną. Zlote mysli masz w watku : Turcja-kto byl. Przeczytaj sobie chcby co druga, trzecia strone to bedziesz wszystko wiedziec.

Gość turecka mamba
cos Ty, nie pilam!! ale jak mylam zeby to wyczulam :( byla tak mocno slona ze od razu sie poczulo. I bylo wlasnie dziwne. Ok, dzieki , zaraz sobie poczytam i poszukam waznych i cennych info :) i dzieki Ci bardzo za pomoc i porady :) pozdrowienia :)

Gość allyah88
W Turcji jest fajnie a w maju już gorąco. Polecam przyjrzeć się ofertom żeby nie trafić na jakieś słabe biuro. My z koleżanką byłyśmy z krakowskim biurem Podróże na czasie i było wszystko dobrze ale przyjaciółka pojechała z jakimś innym i był problem z pokojami hotelowymi. Dlatego tylko dobre biuro.

Gość gość
stary temat wykopany ;) ale skoro to ja zapytam jakie miejsca polecacie gdzie nie ma ludzi ? interesuja mnie dzikie plaze o iletakie istnieja oraz jak najmniej turystow :) wybieram sie w Kwietniu

Gość gość
na Riwierze Tureckiej, gdzie ostatnio byłam, naprawdę trudno o dzikie plaże. Jest mnóstwo kameralnych zatoczek, wystarczy się ruszyć poza teren hotelu i zacząć odkrywać, ale czy są dzikie? No nie wiem. Mimo tego Turcja zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, byłam w czerwcu w Side z alfa starem, sporo zwiedzałam, zwłaszcza ruin, wieczorami jakaś zabawa w hotelu. Naprawdę można wypocząć.

Gość karo_linka14

ja tego roku pod koniec maja wybieram się do Turcji z Itaką bo dorwałam fajną ofertę, ale może się ktoś znajdzie kto doradzi co mogłabym ze sobą zabrać? 🙂