Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelinaaa15

Zapaść

Polecane posty

Gość Ewelinaaa15

Witam. Około 3 miesięcy temu miałam zapaśc i omdlenie.Byłam w szpitalu i nic się nie działo. Około tygodnia temu znowu zemdlałam. Teraz jestem zarejestrowana do lekarza na 8 marca. Jest taki problem. Uwielbiam wf,a jednak nikt mi nie pozwala ćwiczyć. Trenerka z siłowni również. Jak myślicie? Czym te zapaście mogą być wywołane? i jakie skutki mogą mieć?

Zdziwiona jestem, ze nie pozwalaja Ci cwiczyc, bo zapasc zazwyczaj zwiazana jest z niskim cisnieniem "Zapaść - stan ostrej niewydolności krążenia połączony z nagłym spadkiem ciśnienia krwi, objawiający się silnym osłabieniem i uczuciem zamierania, często z utratą przytomności. Przyczyną zapaści może być: wstrząs, uraz, krwotok, niedotlenienie, odwodnienie, infekcja lub przedawkowanie leków i środków odurzających. Zapaść zagraża życiu dlatego wymaga szybkiej interwencji lekarza." Jesli w Twoim przypadku bylo to wywolane niskim cisnieniem, to powinnas wlasnie cwiczyc, jak najwiecej ruchu. Ja przeszlam przez to i naprawde nie zycze nikomu, bo to potworne przezycie. Czasem biore leki na podniesienie cisnienia, oczywiscie kawa, ktorej mam dosc. probuje teraz eksperymentowac z zielona herbata - jak narazie niezle. Ale wlasnie ruch, spacery, codzienna gimnastyka, prysznic naprzemienny - zimna-ciepla woda. Duzo pic - zdrowy tryb zycia i da sie zyc ;)

Gość Ewelinaaa15
właśnie też mnie to dziwi.. myślę,że oni sądzą,iż jest to osłabienie organizmu lub coś podobnego,że się przemęczam.. tak,to straszne uczucie.. 8 marca jestem u lekarza, więc napiszę co mi jest ;)

Gość DrMengele
Jak to ortostatyczne spadki cisnienia to dobrze ze nie pozwalaja ci cwiczyc.

Twoj nick nie dodaje wiarygodnosci wypowiedzi :P

Gość Ewelinaaa15
no a więc przybylam od lekarza. zbadał mnie, nawet konkretniejszych badań nie zrobił.. powiedział,że to od tego,iż odstawiłam za szybko leki ( bo kiedyś już brałam) za 1 idę na eeg, a za 2 do kardiologa bo niby mogę mieć chorobe serca.. nic nowego się nie dowiedziałam,ale za to wiem,iż mogę ćwiczyć

No to ciesze sie, ze nic powaznego nie wykryl... Bo mysle, ze u kardiologa tez NIC nie bedzie - zycze Ci z calego 😍 ;) zeby 😍 bylo zdrowe :D Ja swoja zapasc mialam wieeele lat temu - niestety to przezycie, ktore chyba do konca zycia zostaje w pamieci... Ale najwazniejsze, ze nie ma zadnych konsekwencji, tylko nadal problem z niskim cisnieniem :O Trzymam nadal kciuki 🌼

Gość poziom156
wczoraj miałem zapaść z omdleniem dzisiaj jest ok ale nie życze tego nikomu!!!

Gość zaburzenia rytmu serducha
wystarczy ze masz zaburzenia rytmu serca ,wtedy dzieją sie takie rzeczy na razie nie mozesz cwiczyc!

Gość Technoboy
Ja Juz Miałem 3 Krotna Zapasc lekarze Nadal nie Wiedza co Mi jest eeg Pozytywie Zadnej Choroby Serca Nie Wykryli Nie Zycze Nikumu Zapasci