Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka t

czyzby cukrzyca? doradxcie

Polecane posty

Gość majka t

Czesc Otóż mam wszystkie objawy cukrzycy, typu zmeczenie czeste oddawanie moczu itp. Ostatnio byłam w szpitalu do diagnostyki gruczolaka przysadki. Porobili mi tamwszystkie badania i wlasnie zaniepokoił mnie cukier... zawsze podczas rutynowych badań cukier miałam w górnej granicy normy,tam było róznie raz miałam 90 a raz nawet 145. dodatkowo miałam robione badanie na insuline i wyszła mi 7,2 przy normie od 8.9 do 28. Oczywiscie w karcie wypisowej mam tylko wyniki, ale te z pobierania krwi z palca nie sa napisane tam. Zdziwiłam sie bo rano jak kiedys wstałam strasznie xle sie czułam w tym szpitalu, odrazu poszłam do sklepiku i kupiłam sobie 2 batony. Od razu lepiej sie poczułam. potem akurat zawołali mnie na pobranie krwi z palca i mój cukier był 90 bo 2 zjedzonych batonikach

kup sobie w aptece aparat do mierzenia i mierz rano na czczo a później 2 godziny po posiłku, jak będziesz czuła się słaba też zmierz. poprowadż zeszyt z wynikami. Jak zauważysz ,że rzeczywiście jest coś nie tak to idż do lekarza . Dużo pijesz? schudłaś?

Gość majka t
up

Gość majka t
właśnie bardzo schudłam, i duzo pije ciągle czuje pragnienie, czesto mdleje w domu i wstaje w nocy sisiu. do tego czasami pieka mnie oczy. Pytałam o glukometr w aptece, ale mówia że lekarz musi przepisać

no coś ty ! nie można kupić glukometru bez recepty!??? to jakaś bzdura! masz napewno cukrzycę.

Gość majka t
dodam że u mnie w rodzinie babcia choruje na cukrzycę, od urodzenia dziecka zaczełam sie źle czuć, tyle badań i lekarzy i żaden nie umiał powiedziec co mi jest. Ale najgorsze to ze jak idę do lekarza to cukier mam w normie w wynikach chociaz w górnej granicy normy. Miałam krzywa cukrowa i krzywa insulinową. Niby wyszło ok, tyle ze ta insulina była niska

albo coś z nerkami. idzdo rodzinnego niech ci wypisze recepte na ten pieprzony glukometr!

Gość majka t
sprawdzę na allegro moze tam jest...

Gość majka t
miałam usg nerki mam spoko choć miałam problemy z kortyzolem odpowiedzialnym za pracę nadnerczy. Maz juz sie ze mnie smieje jak wspomne ze źle sie czuje, tyle lekarzy i nikt mi nie potrafi powiedziec co mi jest

pierwsze słysze zeby glukomert był na recepte!! paski- jezeli chce sie miec refundowane - to tak, ale glukometr ?? no chyba ze tez jakos z refundacji, a tak poza nia to ok 50-60 max 80 zł + paski tez koło 50 zł

Gość majka t
tak, ale ja juz poprostu się wstydzę wszyscy sie w domu smieja ze mnie że ciagle xle sie czuje a niby badania ok. zamawiam glukometr...

masz te wyniki takie na pograniczu nie wiadomo czego:) ci dzisiejsi lekarze tacy właśnie są . W dupie mają by coś poszukać.

Gość majka t
właśnie to mnie wkurza w tych lekarzach. Kurdę a jaki moze byc koszt takiego glukometru w aptece, nie chce zamawiac na alllegro dlatego ze paczka przyjdzie do domu i maz bedzie widzial i znowu bedzie krzyczał na mnie że sobie choroby wymyslam, wolałabym kupic w aptece..

grejfrutowa już ci napisała , góra 80 zł:D paski , no niestety 50 zł chyba ,że lekarz wypisze receptę na Babcię to będziesz miała taniej:D

Gość majka t
no właśnie a na allegro sa od 30 zl i 50 sztuk pasków za 25 no oczywiscie plus przesyłka..

jak ja poszłam pierwszy raz do szpitala na nerki 23 lata temu(komuna;) )to pierwsze co zapytali czy mam migdały , jak bym miała zaraz by mi wycięli, popsuty ząb kazali z miejsca wyrwać a inny wyleczyć, przebadali ginekologicznie, co znależli to dali na to tabletki , po za tym wszystkim zajmowali się konkretem czyli stanem moich nerek . A teraz! wszystko musisz załatwiac sama , z każdym gównem zapisujesz się osobno do lekarza i osobno do szpitala! Wtedy zrobili wszystko za jednym leżeniem w szpitalu.