Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przwie 3-latka

Bilans 2-latka!!! Zajrzyjcie proszę

Polecane posty

Gość mama przwie 3-latka

Moj syn niedlugo(w maju) konczy 3 lata. do tej pory nie bylam z nim na bilansie 2-latka. Wtedy kiedy byl na to czas panowala u nas ospa, pozniej przyszla jesien, zima i przychodnia wypelnila sie chorymi dziecmi. Synek nigdy nie byl chory, rozwija sie prawidlowo, ma wszystkie zeby, je, nie mam z nim zadnych problemow. Czy w zwiazku z tym ze tak bardzo juz zaniedbalam ten bilans, musze sie jeszcze na nim pojawic? Jakie sa konsekwencje niepojscia na niego? i czy w ogole jakies sa?? Dziekuje za odpowiedzi. POZDRAWIAM WSZYSTKICH

zrób bilans trzylatka:) takiego czegoś nie ma obowiązkowego, ale jak chcesz to zrobią wpisz w googlach bilans trzylatka

Gość Julaad
Nic ci nie zrobią, ja z moją córcią też nie byłam, a już ma cztery latka. Z tego co wiem to sanepid może się dowalić, jakbyś nie chodziła na szczepienia obowiązkowe.

Gość mama 2-latka
bilans 2 latka zrobią do 3 miesięcy po ukończeniu 2 r życia. Teraz czekaj na bilans 4latka he he he

Gość Bilans to dla Ciebie
Bilans to nic innego jak sprawdzenie czy Twoje dziecko prawidłowo się rozwija. Wszelkie nieprawidłowości w rozwoju malucha wychwycone w porę mogą zaoszczędzić dziecku leczenia czy nawet zabiegu jak w przypadku np. stulejki czy wędrujących jąderek. Bilans nie jest obowiązkowy ale rozsądnie byłoby go wykonać.