Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mufinka***

GDZIE TKWI PRZYCZYNA ? MOŻE TO HORMONY ??

Polecane posty

Gość mufinka***

Witam Postanowilam napisac na tym forum, bo moze ktoras z Was miala podobny problem i pomoze mi rozwiazac moj problem. Od zawsze jak pamietam mialam problemy z cera, moze nie straszny tradzik ale okropnie tlusta cere z zaskorniakami, lekka nadwage i problem z obfitym owlosieniem okolic bikini. Mam 30 lat, cera bez zmian okropnie tlusta i zanieczyszczona (oczyszczanie u kosmetyczki wystarcza gora na tyg, w domu czesto robie parowki z rumianku i sama sie oczyszczam, inaczej zbankrutowalabym) Waga poszla w gore o pare kg, ktorych nie moge pozbyc sie od ok roku zadnymi dietami, ruchem (wakacje- aquaerobic 3-4 razy w tyg, od listopada silownia po 3 razy w tyg, dieta, zero slodyczy, ziemniakow, makaronow, chleb razowy ok 4 kromeczek na tydz, jedynie do sniadania, ogolnie rozsadnie zywienie ) Miesieczka- co 30 pare co 40 dni, bywalo ze sie nie pojawiala wcale :( Badania na tarczyce, pco i inne hormony zrobione-niby w normie ale czy to jest norma??? Po nocy jak wstaje smieje sie, ze moglabym smazyc nalesniki taka mam twarz tlusta, waga nie spada mino diet i ruchu, do tego od ok roku walcze z wloskami ktore wyrastaja mi na szyji, czarne dlugie na kila cm. Poddawalam sie zabiegowi usywania laserowego, po 5 (wcale nie tanich) zabiegach nie widze specjalnej roznicy. Co sie dzieje ze moim organizmem??? Moze ktoras z Was miala podobny problem i moze mnie naprowadzic co jeszcze powinnam zbadac, gdzie szukac przyczyny??? Nie chce tu wypisywac wszystkich badan ktore robilam, ale jesli ktoras z Was zapyta to oczywiscie napisze. Dziewczyny poradzcie prosze, bo powoli sie zalamuje Pozdrawiam serdecznie i licze na Wasza pomoc :)

Gość mufinka***
podnosze temat i czekam na wasza pomoc :)

Mufinko möj organizm funkcjonuje podobnie do twojego. Po latach badan stwierdzono u mnie pco i ostatnio doszla niedoczynnosc tarczycy. A jaki lekarz wykluczyl pco? Bo möj ginekolog powiedzial ze nie mam a specjylisci w klinice bezplodnosci powiedzieli ze mam! Mufinko czysem trzeba dociekac prawdy i przyczyny zaburzen organizmu i niestety nalazic sie po lekarzach. Trzymaj sie!

Gość mufinka***
ascha33 dzieki za odpowiedz obawiam sie ze u mnie moze byc to samo :(