Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusia331

pomocy

Polecane posty

Gość jusia331

mam duzy problem z moim 3,5 miesiecznym westem otoz robi siku dosyc czesto(nawet co 15minut)ale problem w tym ze niechce sie zalatwiac na polu.chodze z nia nawet do godz czasu a ona i tak robi to w domu.suczka jest juz z nami od 7 tyg zycia i juz chyba czas najwyzszy zeby sie nauczyla.dajcie jakies fajne rady bo zwariuje!!!!!!!!!!!!!!

Gość Roksanka_kulka
Sprobuj zabrac ja do miejsca gdzie sa inne psy moze poczuje ich zapachy i zrobi siusiu takie sa psy:)

Gość Sylwia_A.
poradz sie weterynarza. według mnie może miec chory pęcherz. A taka rada ode mnie: często gdy zwierze zalatwi sie na podłoge właściciel, pokazuje mu to co zrobił, niemalże wtykając w to jego nos i krzyczy że nie wolno. To jest wielki błąd. Wtedy zwierze rozumie, że własnie tam ma sie załatwiać. Najlepiej zaraz gdy zobaczysz że zwierze sie gdzies zesikało ubieraj sie i wystawiaj je na dwór i mow spokojnie, nie krzycz. A miejsce w które sie załawtił porzadnie wyczyśc, a potem wypsikaj jakimis perfumami ostrymi. Nie wiem jak duży to pies, ale jesli nie jakis wielki, warto zainwestowac w wiekszą kuwete i gdy zobaczysz że sie gdzies zleje od razu wstawiać je do kuwety. Tak samo gdy sie obudz, wtedy tez od razu do kuwety, jak wyjdzie i sie w niej nie załatwi, to trudno, ale po jakims czasie zrozumie, że ma sie do niej załatwiać. Ale generalnie dośc często sika więc może ma chory pęcherz. Też niektóre psy, szczególnie małe, z radości sikają, nie wiem czy można cos na to zaradzic, to już weterynarza musisz sie spytac, zazwyczaj z wiekiem przechodzi.

Gość Sylwia_A.
No a ta kuweta to oczywiście chodzi mi że tylko na poczatek, zawsze lepiej żeby do kuwety niż na nowy dywan ;p Też warto wychodzic z nią o stałych porach na spacer. No i najlepiej 3 razy dziennie, z czego jeden spacer dłuższy. No ale to juz zależy czy jest taka możliwośc.

Gość jusia331
ale ja chodze z nia nawet czesciej niz 3 razy dziennie a jak zrobi w domu to niebije jej ani nie wtykam jej nosa w siuski tylko daje jej glosniej znac ze niewolno.zaczelam od tygodnia brac na pole jek ulubione chrupki i jak zdarzy sie jej zrobic cos po dluzszym czasie to ja chwale i daje jej ciacho ale niewiem czy to cos da.jutro ide z nia na szczepienie to spytam weterynarza.dzieki

Gość Sylwia_A.
No z tymi chrupkami to dobry pomysł :) Ale jeszcze zapytaj sie weterynarza, może ma chory pęcherz.