Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexxx011

kolczyk w uchu

Polecane posty

Gość alexxx011

hej! chcialabym sobie przebic sama ucho tylko nie wiem jak i czym. nie chce isc do specjalnego zakladu bo sama sobie moge zrobic za free. tylko pomozcie CZYM I JAK:) z gory dzieki:)

Gość sasana manana
proponuję cyrklem ;]

Gość istnieje cos takiego jak
jednorazowy pistolet czy cos podobnego do ucha. przesylaja Ci sterylnie zapakowane i smialo sama mozesz przekłuwac uszy. metody na igłę i ziemniaka nie polecam. potym czy komsetyczka naprawde bierze az tak duzo?

Gość istnieje cos takiego jak
jednorazowy pisolet czy cos podobnego do ucha. przeyslaja Ci sterylnie zapoakowany i smialo mozesz sama przekluwac uszy w domu. metody na igle i ziemniaka nie polecam. ale czy naprawde kosmetyczka bierze az tak duzo?

Gość alexxx011
nie wiem gdzie kosmetyczka bierze 6 zl za przebicie. u nas minimum to 15zl. poza tym jak sobie poszlam przebic kiedy usz orobialy mi i nie wiadomo co bopistolet i kolczyk nie byl wysterylizowany takze wole nie ryzykowac

Gość alexxx011
nie wiem gdzie kosmetyczka bierze 6 zl za przebicie. u nas minimum to 15zl. poza tym jak sobie poszlam przebic kiedys uszy to ropialy mi i nie wiadomo co bo pistolet i kolczyki nie byly wysterylizowane takze wole nie ryzykowac

Gość bo sa kosmetyczki i kosmetyczk
po pierwsze to ze uszy ropieja nie znaczy, ze kolczyk nie byl wystyrelizowany, bo z tego co wiem, to kolczyki dostaje sie nowe szczelnie zapakowane wiec nie maja jak sie "ubrudzic" a jesli myslisz ze przekłujesz uszy i na tym koniec to sie mylisz. musisz je jeszcze 2 razy dziennie przemywac woda utleniona lub sola fizjologiczna przez ok 2 tyg.i szczegolnie na nie uwazac. a ze ropieja? no wiesz to jest dosc spora ingerencja w Twoje cialo dlatego tak sie dzieje. w koncu zostaje przebita dosc spora czesc skory. a jesli mimo wszystko uwazaz, ze kosmetyczka byla do bani nastepnym razem sprawdz jej kwalifikacje lub isc do studia tatuazu.

wszystko najlepiej przebijać w salonie nie u kosmetyczki. igłą a nie pistoletem wtedy najlepiej się zagoi.

Mialam 2 dziurki przebijane w salonie kosmetycznym pistoletem na zloty kolczyk - 2 tyg. bolu nie do opisania. Pozostale 11 przebilam sama nastepujaca metoda: obieralam ziemniak, przekrawalam na pol, dokladnie mylam, mrozilam.Ucho przemywalam spirytusem salicylowym. Ostrzylam kolczyk wkretke, dezynfekowalam spirytusem, podkladalam ziemniak, przebijalam kolczykiem i zostawialam go tam. Kilka razy dziennie obracalam, polewajac spirytusem. Po 5 dniach dziurki byly zagojone. Przebijalam tez uszy znajomym, facetowi i jego mamie. Nigdy wiecej do kosmetyczki!

Gość srup
ja tam zwyczajnie srebrnym naostrzonym kolczykiem wkretem nic trudnego

Gość malaa czarnaa
kolczyk pilniczkiem naostrz ucho mocno spryskaj antyperspirantem i wbij kolczyk robiłam siostrze i dzis jest ok

Gość ile wy macie lat dzieci
że dla was te 15 zł to takie krocie ? Ale w sumie powinnam zrozumieć, bo sama kiedyś byłam nastolatka i faktycznie pierwszy raz przebijałam uszy z mamą u kosmetyczki jak miałam lat 7 chyba, a potem kolejne nadprogramowe dziurki przebijał mi kolega z sanatorium domowym sposobem podobnym do tego jak koleżanka wyżej opisaała tylko że bez ziemniaka. Troszkę krzywo jedna dziurkę przebił ale w sumie było ok. W sumie to do dziś nie żałuje chociaż rzadko wkładam w nie kolczyki, jak się to czyta z zewnątrz to sie to wydaje niezmiernie głupie. Sama nie dałabym rady się okaleczyć.