Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzielonaz

przerwane połączenie z netem - router

Polecane posty

Gość zzielonaz

Router miałam wlączony non stop i nie wiem dlaczego polączenie z netem zostało przerwane. Mogę jedynie wejść na stronę mojego dostawcy i po za tym nic się nie otwiera, tylko wyskakuje napis – nie można wyświetlić strony. Teraz udało mi się wejść, ale po ciężkich zmaganiach. I tak nie długo po każdym przełączeniu na następną stronę znów pojawia się ten napis. W połączeniach sieciowych dałam opcję napraw i odpowiada, że naprawianie ukończono spróbuj się połączyć ponownie. Bez skutku jednak. Problem w tym, że teraz nie mam netu ani na stacjonarnym, ani na laptopie. Chciałam też przywrócić net tylko na stacjonarnym i odłączyłam router od modemu neta, znów dałam opcję napraw i odpowiada, że nie może znaleźć adresu IP. Nie tak dawno miałam ten sam problem, ale na drugi dzień wszystko wróciło do normy, tym razem to już drugi dzień i dalej to samo. O co chodzi, może mi ktoś pomóc?

zobacz w ustawieniach routera. spróbuj go zresetować.

Gość zzielonaz
Próbowałam kilka razy go resetować ale wszystko jest tak jak było imam wrażenie, że on nie jest zresetowany, ale tego nie wiem na pewno. A gdzie są te ustawienia routera?

przy routerze powinnaś mieć taką książeczkę jak go kupowałaś, tam masz krok po kroku co trzeba zrobić.

Gość zzielonaz
Mam ją, ale niestety nie po polsku.

wejdż w neta dopuki jeszcze go masz i poszukaj po polsku:)

Gość zzielonaz
Mam płytę, ale co z tego...nie wiem co to xDSL, adres DNS, jaką opcję wybrać, gdy jest ich aż 5.

wiesz ja też się za bardzo nie znam , ja w tej mojej książeczce to mam wyjaśnione jak dla ostatniego przygłupa więc nie ma problemu:D poczekaj może się znajdzie ktoś mądrzejszy:)

Gość zzielonaz
ok, dzięki.

a ten router sama kupiłas czy masz od operatora?

Gość zzielonaz
Sama kupiłam i nawet sobie sporo kosztował, instalował go sprzedawca.

e to nie, bo jakbyś miała od tego co masz neta to mogłabyś do nich zadzwonić i by ci pomogli a tak kicha.

Gość zzielonaz
Mam wrażenie, jakby to połączenie było nie do końca przerwane, bo np. teraz mogę nawet odpowiadać, ale jak zamknę kafeterię to już nie wrócić nie mogę . Przez cały dzień dziś i wczoraj nie działało, tylko wieczorem udało mi się wejść. Po zamknięciu wszystko stracone i poworotu nie ma. I dlatego nie wiem co się dzieje z tym połączeniem.

może mają u ciebie jakąś awarię , zadzwoń do nich na całodobową info. ja tam zawsze dzwonię jak coś nie tak , posprawdzają u siebie i jak coś nie tak to albo naprawią , albo mówią ,że to u mnie:D

Gość zzielonaz
Ja byłam pewna, że to awaria serwera i dlatego spokojnie czekałam, jak pierwszym razem. Ale niestety 2 piętra niżej sąsiad ma internet o d tego samego operatora co ja i wszystko mu śmiga...a mi nie.:(

Gość zzielonaz
Jak znaleźć numer na tę inf. całodobową. Muszę znać nazwę serwera? Co wpisać w necie...może mi się uda?

Gość jaki to operator
?

ustawienia routera wybierz operatora netia , neostrada czy wifi i poczytaj. telefon powinnaś mieć na umowie albo sprawdz w necie.

Gość zzielonaz
Na Google nie mam szans wejść, nie wpuszcza mnie, cały czas ten wkurzający napis.

Gość zzielonaz
operator kablowy

przejdż się do tego sąsiada może ci pomoże na miejscu:D

Gość jaki to operator
a nie masz jakichś limitów ustalonych po przekroczeniu których net zwalnia? ja miałam identyczna sytuacje po przekroczeniu transferu

spróbuj wetkać kabel od neta w ścianę, może ci się coś poluzowało:D:D

Gość zzielonaz
Sąsiad jest jescze bardziej zzielony niż ja.:D

Gość zzielonaz
Ja mam użytkowanie całodobowe, bez ograniczeń.

Gość zzielonaz
Spróbuję później, bo jak wyjdę, to już nie wejdę, ale nie zapomnę. Wkurza mnie ten net, bo niby jest, a tak właściwie to go nie ma.