Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karol1983

nieakceptowanie zwolnienia lekarskie z polski

Polecane posty

Gość Karol1983

hej!w mojej firmie nie chcą uznać mi zwolnienia z polski [przetłumaczonego na język angielski]z powodu:1.mam tu swojego lekarz i z tym problemem mogłem udać się tutaj2.nie powiadomiłem swojego przełożonego o wyjeżdzie ,chcę zaznaczyć że byłem na dni wolnym od pracy.posiadam problem dermatologiczny!zwolnienie było wystawione na 7-dni a ja dostałem za to kare dyscyplinarno bardzo wysoko.co robić?

Masz w pracy cos takiego jak rada zakladowa? Pogadaj z nimi. Druga opcja adwokat. Faktem jest, ze polskie zwolnienia jakos nie lubiane za granica sa; chyba mysla, ze kupione ;-)

Gość prawdopodobnie
zwolnienie musi byc na specjalnym druku,dokladnie Ci nie powiem,bo nigdy tego nie zalatwialam,mignela mi kiedys taka informacja w polskiej prasie.Moze podejdz do citinzen advice to Ci pomoga wyjasnic ta sprawe. la kobieta ... rada zakladowa :O wez sie nie osmieszaj :classic_cool:

Dlaczego niby sie osmieszam? Tez pracuje za granica, mamy w firmie rade zakladowa, która notabene sami sobie wybieramy :-P to normalka w cywilizowanym swiecie- wiem, ze wielu pomogla w róznych "dziwnych" sytuacjach, trzymaja reke na pulsie. Nie wiem, gdzie pracuej Karol, i na jakich zasadach- byc moze nie ma takiej mozliwosci- wtedy powinien skontaktowac sie z adwokatem. Albo zaplacic i po placzu. Tylko ze ja tak o po prostu, nie placilybym, gdybym wiedziala, ze przekretu nie zrobilam.

Gość teraz ja ....
Miales jeden dzien wolnego i pojechales do polski ? Wybacz, ale to naprawde wyglada podejrzanie :-O A poza tym, powiadomiles pracodawce ze nie bedzie Cie w pracy ? W tym samym dniu czy po tygodniu ? No i wybacz, ale ciekaw jestem co to za "problem dermatologiczny" moze byc powodem do7-dniowego zwolnienia ?

Gość keratar
rada zakładowa? mam tu trochę znajomych ale pierwszy raz o czyms takim słyszę. La kobieta w jakim kraju mieszkasz?

Mieszkam w Niemczech, i rada zakladowa tutaj to Betriebsrat (badz Personalrat). Nie rozumiem zdziwienia.

Gość keratar
no cóż, widocznie my nie mieszkamy w cywilizowanym świecie:D nie wiem czemu ale irytują mnie twoje wypowiedzi.Wydajesz sie być osoba bardzo zarozumiałą.Rozumiem że pracowałaś w każdym miejscu na świecie i wszystko wiesz najlepiej.