Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ora-ora

Odchudzanie w warunkach ekstremalnych

Polecane posty

Gość Ora-ora

Proszę o nie odsyłanie mnie do książek czy stron ani do dietetyka tym bardziej - on mi powiedział że mojej sytuacji [wielce zirytowany] to już moja wina. Otóż mam 22 lata, jestem studentką architektury - jako że mam trochę sprzętu boję się być w akademiku, bo już raz okradziono mnie z komputera i drogiego zestawu sztalug, masy modelarskiej czy farb .... tak więc wynajmuję mieszkanie. Nie mam rodziców ani rodziny żeby ktoś mnie utrzymywał, nie przysługuje mi renta ani stypendium [to moja wina, ale niestety przedmiot trudny]. Z tego powodu od 6 do 16 jestem na uczelni [dojazd trwa bo mieszkam pod wraszawą], od 17 do 22 pracuję. W weekendy tylko w niedzielę jestem wolna i uzupełniam wtedy projekty, których nie zrobiłam. Jak więc same/sami rozumiecie nie mam czasu na jedzenie [w pracy mam zakaz jedzenia poza przerwą] przygtowywane starannie w domu i czesto się kończy na dużej ilości zupek chińskich w nocy, czasami po prostu gotuję kilka ziemniaków i jem je z jogurtem. W sumie najcześciej jem koło 23 kilka ziemniaków i coś na zasadzie pół ogórka z octem. Poza czasem jest bardzo istotny problem pieniędzy - na jedzenie nie mogę wydać więcej jak 30zł tygodniowo, a do końca studiów jeszcze trochę... Niespecjalnie też ćwiczę - bo kiedy? Staram się szybko chodzić do autobusu i czasami w niedzielę wychodzę z koleżanką na długi spacer, jeżeli nie mamy dużo pracy na zajęcia. Mam 162cm wzrotu i ważę ... 84 kilo :( Głupio, prawda? Od zawsze byłam pulchna, ale bardzo mnie martwi mój stan zdrowia ostatnio i jak nic związany jest on z nadwagą dużą. W wakacje udaje mi się zrzucił koło 10 kilo, ale we wrześniu to wraca... Czy tak jak mówi dietetyk bez rzucenia studiów i pracy to niemożliwe abym schudła? Czy ktoś zna jednak jakiś w miare ludzki sposób? Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc :(

Gość aaaasya
no to będziesz gruba

Gość ziemniaki nie sa wcale
takie tuczące jak się mówi więc mozesz je jesc a zupki moze zamien na owoce lub ważywa nie wszystkie , ale na początek niektóre zupki w zimie wazywa są droższe , ale w lecie można je kupic za grosze

Gość ziemniaki nie sa wcale
moze podaj swój dzienny jadłospis ile jesz tych zupek co na siadanie tak mniej więcej