Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wontrubka

jak nie jeść słodyczy?

Polecane posty

no właśnie. radzę sobie ze wszystkim. ale jest jedna rzecz silniejsza ode mnie - baton! ;p jakie znacie metody, że nauczyć organizm, że wcale nie potrzebuje słodyczy? ;( czytałam gdzieś o chromie...?

Gość lykaj magnez

magnez? tak po prostu? dlaczego? jaki ma związek z zapotrzebowaniem na cukier? napisz coś wiecej proszę :)

Gość też mam słabość
Nie jestem pewna, ale może coś jest z tym magnezem. Mam ogromną słabość do słodyczy i zwykle potrzebuję dziennie coś słodkiego. Ale ostatnio zaczęłam pić magnez do rozpuszczenia na wzmocnienie i wiesz co, mniej jakby ciągnie mnie do słodyczy, a ciężko mi mieć silną wolę bo chcę trzymać trochę linię i zrzucić kilka kg.

Nasz organizm wcale NIE potrzebuje cukru a to co sobie wmawiacie to tylko kolejne oszustwo z Waszej strony. Przykre to ale prawda.... Jak nie jesc slodyczy??? Po porostu NIE JESC!! :)

Gość przesuszona do mokrej nitki
ja to wmawiam sobie ze... od cukrow sie niszczy strasznie skora... tzn starzeje i tak jest. A pozatym u mnie nadmiar slodyczy rowna sie zazwyczaj jakimis krostkami i wypryskami.. podobnie jak z ostrymi przyprawami. A do tego zeby... mam strasznie czule i odrazu mnie bola jak cholera... wmawiam sobie i od ograniczen przeszłam do "0" slodyczy w diecie :]

dobre rady :) to jutro kupuję magnez, następnie wmawiam sobie, że słodyczy to zło i po prostu ich nie będę jadła :D a jakieś zamienniki? jak już po prostu "muszę" ? są takie napady ;D

Gość ja powiem tak
nie jestem ekspertem,ale chyba wiem dlaczego magnez. Otóż magnez działa na układ nerwowy. Wiadomo -jeśli ktoś jest w stresie często je za dużo. Uspokajając się przestajemy przesadzać z jedzeniem. Zamienniki ? Galaretki, sałatki owocowe, jogutry naturalne /kefiry zmiksowane z owocami, lody sorbetowe. Latem uwielbiam sie zapychać marchewką i kalarepką. Pomocna też jest guma do żucia :)

ja powiem tak --- > teoria z magnezem jest niezła. Muszę to jeszcze gdzieś sprawdzić, jak się dowiem - napiszę. I dzięki za konkretne rady :) a galeretki to takie owocowe robione w domu tak? Guma do żucia to mój atrybut, praktycznie się z nią nie rozstaję ;)

mozesz sie "oszukac": zamiast cukru uzywaj miodu-nie uzywaj slodzikow po nich chce sie jesc!! jesli masz ochote na cos slodkiego zjedz jakis owoc ja tak dalam rade. najpierw jadlam mniej slodyczy-zdarzaly mi sie male wpadki- ale od kilku dni nie jadlam nic slodkiego i nie czuje juz potrzeby:)

Belllatrix dobre rady, dzięki :) a błędy tylko nas udoskonalają, nieprawdaż? trzeba czasem sobie na nie pozwolić :P

Gość asdasdasdsa
nie magnez tylko chrom jest potrzebny. Słodycze powodują, że wydzielanie insuliny jest inne i organizm w pewnym momencie ma głoda (bo mózg się domaga..). Chrom reguluje poziom cukru, więc nie ma napadów... i chcic, ale trzeba go brać kilka tygodni, żeby naprawdę działało.

a tak a propo tego chromu to czytałam, że orgaznim sam go produkuje w wystarczających ilościach i suplementy (a więc pewna nadwyżka) może zaszkodzić :/ ale też słyszałam, że pomaga w niejedzeniu słodyczy własnie.