Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdama

fioletowe żyłki nad powiekami u niemowlaka

Polecane posty

Gość gdama

Witam, moja córka ma teraz 7 tygodni i od kilku dni zaczęłam obserwowa u niej fioletowe żyłki nad powiekami, zlokalizowane miedzy brwią a powieką, szczególnie mocno je wida nad lewym oczkiem. Nie wiem czy to jest powod do niepokoju? Czy mam iśc z tym do lekarza? czy to absolutnie normalne? Będę wdzięczna za odpowiedzi, pozdrawiam

ja na Twoim miejscu raczej nie robiłabym paniki z powodu żyłek mój synek ma także i na powiekach i pod oczkami pediatra mi powiedział że jak skórka będzie mocniejsza i grubsza trochę zanikną pod nią ale można też wykonać zabieg w gabinecie kosmetycznym ale ja chyba na to się tak szybko nie skuszę bo boję się ingerencji taka uroda naszych dzieciaków

też myślę, że to przez to że dzieciaczki mają cienką i delikatną skórę. Jak trochę podrosną to pewnie wszystko zniknie.

patrzę na mojego sześciolatka i tez jeszcze ma delikatne żyłki na powiekach i nawet przy skroniach:) także spoko cierpliowości

Gość gdama
ok, dzięki za odpowiedzi, uspokoiłam się nieco ;) to moje pierwsze dziecko i stresów mam co nie miara. A to plamka w oczku, a to ciemieniuszka, koleczka itp ;P Pozdrawiam gorąco!