Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo proszę o radę

Pytanie mam

Polecane posty

Jestem w połowie cyklu. Miałam jednodniowe plamienie to znaczy wkładka czysta jedynie przy podcieraniu na papierze odrobinę krwi. Czy to oznacza że komórka obumarła nie została zapłodniona i nie mam szans na ciążę?

dodam że nigdy takich plamień nie miałam

Wszystko możliwe. Robiłaś test ? Może ci się tak okres zaczyna? Mi sie czasami zaczyna takim plamieniem i za 3 dni dostaję właściwe krwawienie.

Gość gryczka
Jeśli jesteś w połowie cyklu to bardziej prawdopodobne, że po prostu masz owulacje. Może się wtedy zdarzyć lekkie, jednodniowe plamienie. A jeśli to faktycznie owulacja, to nie da się jeszcze stwierdzić, czy do zapłodnienia nie doszło. Kiedy miałaś stosunek?

staram się o dzieciątko więc kochamy się często bez zabezpieczenia. Gdzieś wyczytałam że do krwawienia może dojść gdy komórka obumiera czy to oznacza że nie mam szan czy mimo krwawienia może dojść do zapłodnienia. Miesiączka napewno nie zaczyna się bo krwawienie ustąpiło było tylko wczoraj

Gość gryczka
Pierwsze słyszę o czymś takim. Jak komórka jajowa obumiera, to wkrótce potem rozpoczyna się po prostu miesiączka. Masz szanse na zapłodnienie, ale jeśli to faktycznie było krwawienie okołoowulacyjne, to test rób dopiero za 14 dni.

Gość gryczka
Też o tym pomyślałam, ale plamienie implantacyjne występuje około tygodnia (6-12 dni) po owulacji. Więc jeśli masz regularne cykle i jesteś akurat w połowie, to plamienie implantacyjne jest mało prawdopodobne.

cykle mam zazwyczaj 29 dniowe ostatnią miesiączkę miałam 13 lutego. Raczej wskazuje to na plamienie okołoowulacyjne tylko skąd te plamienie nigdy takiego nie miałam

??

Gość gryczka
Jeśli miałaś ostatnią miesiączkę 13 lutego to zdecydowanie wygląda na owulację. To że nie miałaś wcześniej tego objawu o niczym nie świadczy. Proponuję poczekać spokojnie do terminu miesiączki, jeśli nie przyjdzie - zrobić test, a jak przyjdzie, to... kolejny miesiąc łózkowych szaleństw przed Tobą ;-)

Plamienie śródcykliczne się zdarza. U jednej raz, u innej kilka razy w życiu, niektóre nie mają go nigdy a niektre co cykl.Takowe plamienie nie ma związku z obumieraniem komrki, przyczyn może być kilka:- gwałtowne zmiany hormonalne towarzyszące okresowi płodnemu- lekkie krwawienie z jajnika po pęknięciu pęcherzyka i uwolnieniu komórki jajowej.Czasem takie plamienie jest wynikiem współżycia iotarcia tkanek, może zbiec się z okresem okołoowulacyjnym i w tym wypadku stanowi to przypadek.Słowem - na ten podstawie nie ocenisz jednoznacznie czy owulacja już była, czy jeszcze nie.