Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a.m.a.m.

Mam pytanie odnośnie palenia papierosów

Polecane posty

Gość granie-na-żądanie
dziewczyno, po pierwsze to on musi sam chcieć rzucić, a po drugie, jak ju sie zdecyduje,to kup mu plastry, polecam niquitin,sa bardzo dobre,zawsze to lepiej

Gość jedna mała m
no tak, oszukiwanie jest denerwujące. Wiem coś na ten temat, bo przez jakiś czas ukrywałam się z podpalaniem. Paliłam tylko w stresie. Czułam się z tym okropnie, bo brzydzę się oszukiwaniem jakimkolwiek. Właściwie to właśnie to uczucie skłoniło mnie do tego, żeby więcej się za to nie brać. :)

Nie potrafilby tak w zyciu... Zdumiewajace... A ja gupia sie tak meczylam i probowalam wszelkich mozliwych srodkow... A to takie proste... Powiedziec sobie, ze w zyciu bym tak nie potrafila.. i moglabym sobie palic do dzis dnia... ohhh... jaka ja gupia bylam... Ty dziewczyno wez sie puknij w glowe. No i sama tez nie jestes zdecydowana co do swoich oczekiwan - zalozylas topik, bo Cie wpienialo, ze forsa wydana na papierochy moglaby byc przeznaczona na wakacje, teraz piszesz, ze gdybys wiedziala, ze pali, to bys przywykla.. Przemysl ponownie wszystko i wyznacz sobie jakies priorytety - co w koncu jest najwazniejsze - on; forsa; fakt, ze Cie oszukuje; to, czy chcecie byc razem i jakim kosztem. Mysle, ze brak w Waszym zwiazku zwyklych partnerskich rozmow, macie takie jakies male szantaze uczuciowe - to do niczego dobrego nie prowadzi. Dlaczego nie porozmawiacie i jasno nie ustalicie swoich i potrzeb i oczekiwan? Zreszta... Powodzenia cokolwiek postanowisz..

Gość a.m.a.m.
Nie ma rozmow bo on nie ma zamiaru rozmawiać, nie zmusze go do tego, nie wiem czy uważa to za zniewagę do swojej wielkiej męskości czy co, czy według niego to poniżenie czy co, nie mam pojęcia. Ja bym chciała porozmawiać i wyjaśnić problemy ale on tego nie chce a ja go nie zmusze bo mogę gadac jak do ściany a on mi nie odpowiada.

Oooooo.... Czy to nie jest jakis sygnal dla Ciebie? Nie buntuje Cie ale moze zastanow sie sama nad tym, czy te relacje miedzy Wami sa normalne? Czy Ty jestes szczesliwa i wlasnie tego oczekiwalas? To jest trudny temat, bo dotyczy relacji miedzy dwojgiem ludzi ale zauwaz -relacji a nie jednostronnych postanowien i ignorowania potrzeb i uczuc drugiej strony. Poruszylas temat papierosow a to jak widze tylko czubek lodowej gory. I co z tym myslisz zrobic? Musisz sama sobie odpowiedziec na wiele pytan.

Gość a.m.a.m.
Nie wiem, może powinnam ale jak będę szukać kogoś z kim będę się dogadywać idealnie to pewnie nie znajdę. Nie pije, nie bije mnie, nie zdradza, co mam jeszcze chcieć, może trzeba się przyzwyczaić do tych jego humorów po kłótni.

Nia napisalam, ze powinnas zerwac i szukac kogos lepszego. Nie chodizi o idealne porozumienie - to niezmiernie rzadkie, trudne i.. do tego trzeba dojrzec :P Powinnas sie zastanowic czym jest dla Ciebie ten zwiazek, kim jest facet z ktorym dzielisz swoje zycie. Ale to sa tylko i wylacznie Twoje przemyslenia, Twoje decyzje i Twoja przyszlosc. Uwazam tylko, ze trudno bedzie Ci dalej tak zyc z takimi niedomowieniami, z facetem, ktory zbywa milczeniem Twoje propozycje CZEGOKOLWIEK. Pali przy Tobie - wiec on rowniez nie szanuje Twojego zdrowia. Stwierdzam tylko fakty - sama tak przedstawilas sytuacje - nie mnie decydowac za Ciebie. Tylko wg. mnie powinnas niektore rzeczy przemyslec a co zrobisz? Powodzenia 🌼