Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieńńńka123

Czy można zajść w ciążę podczas okresu?

Polecane posty

Gość kasieńńńka123
Ale my się nie staramy.... powiedzcie mi czy to żę nie maiłam @ a on to zrobił we mnie mogło mieć wpływ że później dostałam @?

Gość ty lepiej idz do szkoły
bo masz duże braki a dziecku co dasz jeśc jak nie pracujesz

Gość kasieńńńka123
CHYBA PISZĘ ŻE SIĘ NIE STARAMY! jak bym chciała słuchać kazań poszłabym do księdza proszę tylko o rady

Gość kasieńńńka123
Do "sami87-85" moja menstruacja trwa ok 7 dni, robiliśmy to z 3 dnia na 4 ale nie kończył we mnie.

Gość myśle,że na pewno jesteś
w ciąży!!!!!!!

Jeśli stosunek miał miejsce w 3-4 dc, to przy 31dniowych cyklach, możesz być spokojna - nie ma praktycznie szans na ciążę. Jednak radziłabym się zastanowić nad zmianą sposobu zabezpieczania się przed ciążą :)

Gość kasieńńńka123
Ale chodzi o to że my nie chcemy jesteśmy spontaniczni. Słyszałam wiele opini na temat tabletek anty....że wypadają włosy itp

Gość kasieńńńka123
"okoani" jeśli przez 2 lata wszystko było ok żadnej wpadki itp to może się coś zmienić? A jeśli będziemy chcieli kiedyś dziecka i okaże się że to nie możliwe?

Tak, jak napisałam wcześniej - póki partner wykazuje się refleksem, ta "metoda" może być w miarę skuteczna. Dla większej pewności możesz spróbować stosować metody objawowo - termiczne (nic nie stracicie na spontaniczności, a przynajmniej będziesz wiedzieć ile ryzykujesz). Oczywiście moze też być tak (czego nie życzę), że nie wpadliście, bo ktoreś z Was ma problem z płodnością.

a co do spontaniczności - czyli rozumiem, że macie świadomosć, że możecie "wpaść" i nie będzie to dla Was problemem? :]

Gość kasieńńńka123
A jak można zbadać płodność 10 marca mam wizytę u gin. mogę ją poprosić o badanie na płodność?

Gość kasieńńńka123
tak "okoani" jestem na profilu socjalnym i mam duże wsparcie. Wiem czym może się skończyć stosowanie tej metody.

A po co Ci to badanie? Nie sądzę by lekarz Cie na nie skierował. Nie jest to tanie badanie. Pierwsze badania na płodność to u kobiet stężenia hormonów, a u facetów - badanie nasienia.

Gość kasieńńńka123
Bo jeśli bym była nie płodna mogłabym się zacząć chyba już leczyć?

heh... przepraszam za to nagminne powtarzanie słowa "badanie" - to ze zmęczenia ;) Jeśli w najbliższym czasie nie zamierzasz się starać o potomka, to niepotrzebne Ci są takie badania.

Z tym, że czasami płodnośc może tak "sama z siebie" powrócić... tak samo fakt, że teraz będzie wszystko w porządku nie gwarantuje, ze np. za kilka m-cy nie pojawi sie jakiś problem. Naprawdę nie ma co na "zaś' sprawdzać płodności. Jeśli bardzo chcesz, to po prostu poproś o skierowanie na badanie hormonów (zawsze możesz "ściemnić", że myślisz o braniu tabletek).

Gość kasieńńńka123
Dziękuję Ci za te wszystkie rady. Miałam taką sytuację okres spóźniał mi się tydzień więc myślimy ciąża- tego dnia pomyśleliśmy a co tam więc skończył we mnie i wieczorem dostałam okresu o czym to może znaczyć?

Po prostu okres dostałaś wieczorem, a nie rano. Nie sądzę by samo współżycie wywołało okres (w końcu członek jest w pochwie, a krew złuszcza się z macicy). Nie zawsze jest tak, że miesiączkę dostaje się rano - może sie zacząć o dowolnej porze dnia.

Gość taka mama..
można moja siostra zaszła 7 lat temu:)ja osobiściie uważam, ze sex podczas okresu nie jest nieczym przyjemnym. Mozna wytrzymać tydz bez:)

Gość kasieńńńka123
No tak wiem ..... więc postanowiliśmy że za rok się postaramy on już kończy szkołe ma załatwioną pracę ja zdam maturę studia zaocznie :)

Gość klara45,5
o boszzzz.... Co za wątek, ręce i nogi się uginają.... I niech jeszcze ktoś powie, że edukacja seksualna w naszym pięknym kraju jest wystarczająca...

klaro - przykład zachodnich krajów, gdzie ta edukacja jest niby na wyższym poziomie też nie napawa optymizmem. Tam również króluje wiara w różne mity.

Gość kasieńńńka123
Po prostu jeśli ktoś nie jest gotowy psychicznie na dziecko źle odbiera tą rozmowę. Każdy inaczej jest wychowany i inne ma poglądy trzeba być wyrozumiałym i tolerancyjnym. Uwierz "klara45,5" wiem co to obowiązek. Jestem na profilu socjalnym i mam już trochę doświadczenia. Pracuję z dziećmi chorymi i zdrowymi . "okoani" dziękuję za wszystkie rady pozdrawiam i miłych snów

Gość klara45,5
No ale żeby aż tak??? Stosunek przerywany jako podtawowa forma antykoncepcji, "zajście" w ciążę podczas okresu i nasienie w "macicy"???!!! Toż oczy bolą od samego czytania!

Gość klara45,5
To moje powyżej było do okoani z 20:43

kasieńńka - nie ma sprawy, służę pomocą :) miłych snów klaro - wierz mi, że badania ankietowe przeprowadzane w Anglii czy USA również ujawniają zaskakujące "kwiatki". A mit skuteczności stosunku przerywanego, mycia się po stosunku jako metody antykoncepcyjnej (w tym podmywanie octem), niepłodności czasu miesiączki czy 1szego razu, to właściwie norma. Jedyna różnica jest taka, że w krajach Zachodu takie nastolatki mogą stosować skrobanki jako doraźną antykoncepcję.

okoani... takie dziecie, jakich tu mamy piekny przyklad, powinne najpierw zaczerpnac troche podstawowej wiedzy a potem brac sie za bara-bara.... Ja jak zaczynalam wspolzycie bylam oczytana z takimi kwestiami...:)

Gość kasieńńńka123
Witam wszystkich. Coralick doświadczenia się nie weźmie z książki. Pytać jest rzeczą ludzką.

Kasia, ale najpierw wypytac a potem sie bzykac, stresowac i zaciskac doopke!! Poza tym kafeteria, czy jakiekolwiek inne takie miejsce nie jest miejscem gdzie dowiesz sie TAK lub NIE w tej kwestii, a jak sama widzisz na PRAWDOPODOBNIE TAK lub PRAWOPODOBNIE NIE jest ich zazwyczaj cala masa... Wiec idz dziecko do apteki, kup test i zobaczysz!! Potem pedz do biblioteki, wypozycz "sztuke kochania" Wislockiej i zaglab sie w lekturze....

Gość kasieńńńka123
Nie muszę robić żadnych testów, książek nie będę kupować doświadczenia tam nie znajdę a lepiej jest jak ktoś sam wytłumaczy "na chłopski rozum" w książkach jest za bardzo naukowo.