Mrowka07 0 Napisano Marzec 1, 2010 Chcę dać synkowi na imię Samuel? Co sądzicie o tym imieniu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Marzec 1, 2010 Jak dla mnie troszkę za bardzo wyszukane....ale Sam w skrócie brzmi ładnie....tylko żeby dzieciaki go jakoś nie przezywały... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość granie-na-żądanie Napisano Marzec 1, 2010 nie krzywdz chłopaka :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CytrynusiA 0 Napisano Marzec 2, 2010 Takie sobie. Ujdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elzbietka5 0 Napisano Marzec 2, 2010 Qrde Samuel hm...? ty w Polsce mieszkasz daj normalnie Dziecku na imie tyle pieknych jest dla maluszków imion Polskich a ty jakies AMerykanskie ohhh ale twoja decyzja :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frufru 0 Napisano Marzec 2, 2010 "tyle pieknych jest dla maluszków imion Polskich a ty jakies AMerykanskie" Twoim zdaniem Biblię napisali Amerykanie?... bo Samuel to imię biblijne, pochodzące z języka hebrajskiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrowka07 0 Napisano Marzec 2, 2010 Narazie mieszkam w Polsce. Ale w przyszłości prawdopodobnie nie bede. nie podobają mi się polskie imiona typu Adaś przy Krzyś! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
campari34 0 Napisano Marzec 2, 2010 masz rację mi się też polskie imiona nie podobają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrowka07 0 Napisano Marzec 2, 2010 Jakie imiona polecilibyście jeszcze dla chłopca? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CytrynusiA 0 Napisano Marzec 2, 2010 Samuel to imię biblijne, a nie amerykańskie. "Jakie imiona polecilibyście jeszcze dla chłopca?" A nie chcesz sama nadac dziecku imienia tylko pytasz o to obce osoby na forum ? Może męża zapytaj o zdanie? Imion jest miliony i każdemu podoba się co innego, skąd mamy wiedzieć jakie są twoje gusta. Najpopularniejsze imiona 2009 roku -> http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100120/PRZASNYSZ/243909148 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrowka07 0 Napisano Marzec 2, 2010 Imię mam wybrane lecz chciałabym wiedzieć jaka ejst reakcja ludzi na dane imię! Mój partner też jest za Samuelem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
te verde 0 Napisano Marzec 2, 2010 Nie lubię tego całego szału na 'oryginalne' imiona, ale Samuel mi się podoba akurat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Coralick 0 Napisano Marzec 2, 2010 Samuel to dobre imie, ale na drugie. Na pewno nie na pierwsze. Imieniem mozna zrobic krzywde. Ja nie jestem nietolerancyjna osoba ale takich jest wiele i moze sie zdarzyc ze beda go przesladowac za takie imie. Ja bym odradzala. A Szymon, Dawid, Daniel...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnaa86 0 Napisano Marzec 2, 2010 mi tez sie nie podobaja zwykle imiona.....moim zdaniem nie patrz na innych tylko daj takie imie jakie chcesz....ale z drugiej strony takie zeby nie krzywdzic dziecka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnaa86 0 Napisano Marzec 2, 2010 ja mam dwojeczke Nikole i Dawidka;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrowka07 0 Napisano Marzec 2, 2010 Właśnie nie chcę skrzywdzić dziecka ale za cholere nie podobają mi się te całe Szymki. Marciny i Mateusze! Są tak pospolite,że az mi nie dobrze! Myśle,że samuel nie ejst zbyt wyszukannym imieniem. Przecież to nie Dzastan czy Dzordz ;D hah a znam takich ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Coralick 0 Napisano Marzec 2, 2010 Antysemitow u nas masa... chcesz skazac dziecko na wyszydzanie a w przyszlosci moze i na inne, bardziej drastyczne przejscia z ich strony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość atramencik123 Napisano Marzec 2, 2010 mój syn ma na imię Filip. podoba mi sie jeszcze Tomasz i Maciej. A Samuel? Jest ok, ale ja nie dałabym tak dziecku na imię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Coralick 0 Napisano Marzec 2, 2010 Filip bardzo mi sie podoba :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zapytam a nóż... Napisano Marzec 2, 2010 Powiem szczerze, odradzałabym takie imię, świat się zmiania, nawet biblijne wartości ( a może i w szczególności) zostają wyszydzane ( tak jak oglądałam taki film chłopiec miał na imię Jezus i same kłopoty) Znam też 7letnią dziewczynkę ( rude włoski, loczki) i na imię ma Jasicka- i mi się szczerze żaliła, że nienawidzi swojego imienia, chciałaby mieć na imię Ania. Więc ORGINALNI rodzice pomyślcie czasem o dziecku, że orginalne nie koniecznie znaczy wyjątkowe! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frufru 0 Napisano Marzec 2, 2010 obawiałabym się tylko że nietolerancyjni ludzi mogliby się dziecka czepiac że Żyd. a takich ciągle sporo jednak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrowka07 0 Napisano Marzec 2, 2010 Mi to imię nie kojarzy się ani z Żydem ani z żadną biblią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Coralick 0 Napisano Marzec 2, 2010 No to daj mu tak na imie a nie pytaj o rade :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ghfthrd Napisano Marzec 2, 2010 Mnie się nie podoba :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach