Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyciaaa

HYRAX - okropne uczucie

Polecane posty

Gość edyciaaa

Witam wszystkich! Dnia 05.02.2010r. zaczęła sie moja przygoda. Miałam zakładany aparat od 3 do 3 na górze (od kła do kła), HYRAX, no i cały łuk na dole,,, aparat metalowy.... full serwis od razu hehhe. Piszę, bo mam problem, mianowicie zastanawiam sie nad jedną rzeczą od w zasadzie dwóch tygodni po zjedzeniu posiłku (zazwyczaj) mam bóle żołądka i mdłości... zastanawiam się, czy nie jest to spowodowane noszeniem od niedawna HYRAXA. Niewiątpliwie (dla niewtajemniczonych) połykanie jest utrudnione, tzn. w zasadzie to przyzwyczaiłam się juz w miarę do tego wszystkiego co "mam w buzi", ale w dalszym ciagu mam wrażenie, że jak jem, wiem głupio to zabrzmi... to połykam powietrze ;/ Cholera, boję się , że nabawię sie wrzodów jak skończę leczenie, wieeem, HYRAX nosi się +, - 4 miesiące, ale strach jest.... ;/ Czy też miałyście takie odczucia???

Gość cogito101
Dziwny ortodonta zakładał Ci ten aparat;/ ja nosiłem hyrax na samym początku prostowania zębów, później dołączono aparat na górny łuk, a na końcu na dolny łuk. Co do pytania: kup w aptece jakiś lek osłonowy, np.: lakcid, masz za dużo metalu w buzi i zmienia Ci si e odczyn w jamie ustnej. Myj często zęby, wypłukuj resztki jedzenia spod hyraxa (okropne uczucie, jak mi edzy podniebieniem, a tym łukiem zostanie jaka s resztka;/). gdybys stopniowo miała zak ladane te aparaty, Twoj żołądek przyzwyczaiłby się do zmiany Ph w jamie ustnej:) pozdrawiam

Gość edyciaaa
Dzięki! Akurat ortodontka jest b.dobra, ma własną klinikę i takie tam, większoaść ludzi naprostowała :) Dzisiejszej nocy była masakra, było mi tak niedobrze, ze to był koszmar..., mój zołądek eż jest dość obolały,,, jem w zasadzie to co zawsze jadłam, tylko rozdrobnione wiadomo... Apropo leczenia orto stwierdziła, że efekt bedzie szybszy jak założy całość od razu, chodzi o to, że jedynkę lewą mam cofniętą u tyłowi, natomiast dwójka lewa jest cofnięta ku przodowi, ogólnie to mam lekko lewą stronę zaburzoną (góra), stąd też ten HYRAX.,, dół mam lekko stłoczony, ale niedużo. Mam nadzieję, że ten problem, który opisałam, jes całkiem normalny i nei jestem jedyna...;/ ? Pozdrawiam wszystkich!!!

Gość edyciaaa
Apropo's mycia i wogóle, to uwierz mi, że szczotkuję zęby przynajmniej z 6 razy dziennie, więc spokojnie... płuczę też b.dokładnie.