Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan taka prawda

Kobiety nie chcą mieć dzieci. One lękają się pustki życiowej na starość

Polecane posty

Gość Pan taka prawda

przyznajcie się do tego - dzieci tak naprawdę wcale nie pragniecie

Gość ddddeeedeedddd
różnie bywa oj różnie. Nie należy uogólniać..

hmm, domyśliłam się kontekstu, ale sposób sformułowania myśli 'Pan taka prawda' - zniechęca do dyskusji...

Gość Ramoness
Ktoś musi podać przysłowiową szklankę wody na starość, a kto będzie lepszym opiekunem od własnych dzieci:)

Gość Pan taka prawda
wyobraźcie sobie że przychodzi Bóg i mówi: " nie zestarzejecie się od tego dnia. Wszystkie będziecie wiecznie młode. Zachowacie na wiecznośc wygląd i kondycję 30-stolatek. Dzieci będziecie mieć mogły tylko na własne życzenie." Która kobieta by się w takch warunkach zdecydowała na dziecko?.

ja. ps. jestem szczupla, nie ma rozstepow, celulitu, uwazam sie za atrakcyjna, moje zycie seksualne jest bardziej niz udane, moj facet mnie nie zdradza, nie mam problemow z psychika i nigdy nie myslalam o przyszlosci jako o pustce zyciowej.

dziwne ze facet dochodzi do takich wnioskow.. i ciekawi mnie skad wytrzasnal takie konkluzje. posiadanie dzieci lezy w naszej naturze - nikt sie nad tym nie zastanwia za gleboko. jak dla mnie temat niewypal.. sorry.

Gość tia jestes szczupla
zero rozstepow, zero cellulitu, mega zycie seksualne, wiec co tu robisz o tej porze :D ? nie obciagasz mezowi ?

nie rozumiem skąd taki konflikt między osobami mającymi dzieci, a tymi którzy , nie chcą ich mieć. Sama jestem matką ale nie mam nic do osób które tego nie chcą. Tutaj zauważyłam jakąś wojnę i to taką na noże między stronami. To chyba nie na miejscu, najważniejsze jest "człowieczeństwo" a tu widać że i tzw. "matkom Polkom" go brakuje, a tym drugim jeszcze bardziej, bo z koro za priorytet u kobiety bierze się ciało i częstotliwość uprawiania sexu, to sory dziewczyny ale macierzyństwo czasem skraca ten proces ale zawsze i to zawsze on się kończy i u tych aktywnych "bogini" kres też nadejdzie i.....będziecie miały czego żałować, wspomnicie moje słowa:( ale fakt jest też taki ,że mamuśki z wyboru czy przypadku, dajcie czas na podjęcie decyzji o macierzyństwie bo jak słyszę teksty "kiedy dziecko ? bo będzie za póżno? to do dziś mi się " nóź w kieszeni otwiera" Pozdrawiam

Gość nie pragne dzieci ale tez nie
lekam sie pustki zyciowej. Po prostu inne sprawy sa dla mnie wazniejsze, a poczecie dziecka, to poswiecenie mu reszty swojego zycia. Nie kazdy czuje na to ochote i ma prawo nie czuc. Jest wiele kobiet, ktore nie chca dzieci i ich nie maja.

Gość granie-na-żądanie
BZDURY

jak już powiedziałam nie neguję, żadnych decyzji w tej kwestii ale uwierzcie mi , że kwestię o "nie poświęcę ciała dla dziecka" już słyszałam wiele razy i życie pokazało inaczej, po co się zarzekać i teraz wykłócać życie pokarze, a nawiasem mówiąc, czy nie zauważyłyście jak wyglądają ciała dzisiejszych matek, nie jedna młódka mogła by pozazdrościć, oczywiście nie mówię o sobie :(

Gość heh zastanowmy sie
Ale czy figura aż tak zależy od tego, czy kobieta ma dziecko czy nie ? Jasne, że urodzenie kilkorga dzieci może nieco zdeformować figurę. Ale w dzisiejszych czasach, gdy kobiety rodzą 1-2 dzieci, nie jest ciężko im powrocic do figury. Każda kobieta, ktora dba o siebie i o figurę będzie wyglądać ładnie.... niezależnie, czy rodzila czy nie.

powiem wprost jesli po urodzeniu mam placic 10.000 - 15.000 pln za liposukcje wtedy nigdy nie bede miec dzieci cialo musi byc doskonale cale zycie

Gość granie-na-żądanie
tak sobie tłumacz, a my poczekamy jak cie dopadnie menopauza :D zobaczysz wtedy co sie stanie z tymi idealnymi kształtami :D

Gość jedna mała m
dziecka nie wychowujemy dla siebie tylko dla świata. Nie chciałabym swojego dziecka sobą obciążać na starość. Nie chciałabym dożyć takich chwil.

Gość a ja zazdroszczę
kobietkom w ciąży i mamom... Staram się o dziecko od jakiegos czasu, ale mi nie wychodzi... I dzisiaj zobaczylam zdjęcie na NK 18letniej koleżanki mojej siostry z rosnącym brzuszkiem.... i gapiłam się na nie z łezką w oku. Ja tak bardzo bym chciala, a mi sie nie udaje... Boje sie, ze nie dane mi będzie przezyc czegos tak pięknego ...:(

Gość gijkażmijka
po ciąży ma się szybciej zmarszczki :O

jestem egoistką (pozegnanie@gmail.com) powiem wprost jesli po urodzeniu mam placic 10.000 - 15.000 pln za liposukcje wtedy nigdy nie bede miec dzieci cialo musi byc doskonale cale zycie po urodzeniu nie musisz nic płacić za piękne ciało" jeśli o to zadbasz" , ciało nigdy nie jest doskonałe całe życie, z roku na rok twoje ciało jest gorsze i nigdy nie dorówna młodszej od Ciebie

powiem wprost chetnych do zaplodnienia mnie to ja mam ale mam w dupie miec rozstepy cellulit i potem to wycinac bo jestem estetka dieci sa kochane urocze rozkoszne ale nalezace do kogos innego :)

Gość jedna mała m
Ciąża to wspaniały czas. Starałam się zapamiętać każdy dzień. Pamiętam pierwsze kopnięcie, usg, usłyszenie tętna dziecka. Cudowny stan :) A zmarszczki mogą sobie później być - mam to w nosie :P

jestem egoistką (pozegnanie@gmail.com) dziecko, proszę nigdy, ale to przenigdy nie zapominaj o zabezpieczeniu, a z Tobą o dzieciach lub ich posiadaniu porozmawiamy za 10 lat, a teraz kochanie, marsz ujędrnić ciało :) sory ale nie mogłam się powstrzymać

anile77 spoko - moze masz racje ale moja babcia i matka maja/mialy super ciala przez cale zycie Nie rozwazam dzieci Nigdy Musze miec kompletny i niezaklocony sen Nigdy nie bede miec dzieci