Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łyzeczka

Potrzebuje pilnej pomocy! czy mam w ogóle szanse nie utyć???

Polecane posty

Gość łyzeczka

mam 161 cm wzrostu, ważę 66 kg. przytyłam tak w ciagu pół roku i mimo mądrej diety oraz gimnastyki nie udało mi schudnąc nawet 0,5 kg. Tydzień temu okazało się, że mam nadczynność tarczycy (jestem nietypowym przypadkiem, bo teoretycznie powinnam dużo schudnąć- to pewnie przez guzki). Biorę lek- metizol- spowalnia metabolizm i ponoć zatrzymuje wodę w organiźmie, powoduje też wypadanie włosów. Czy mam w ogóle jakieś szanse zostac przy obecnej wadze? O schudnięciu anwet nie marzę:( Co robić, żeby przyspieszyć metabolizm i jakoś "spuścić" tę wodę z organizmu? Jestem załamana:(

Gość łyzeczka

Gość łyzeczka

lyzeczko przyspiesza sie meta poprzez samo jedzenie, a wode spuszcza przez ruch i ograniczenie soli w diecie... tylko, ze Kochana ja nie wiem jak to sie ma do nadczynnosci:(.. sprobuj moze w ZDROWIU sie czegos dowiedziec, bo tutaj z fachowa odpowiedzia moze byc ciezko:) (byly wczesniej tematy i odzew zerowy)

Gość łyzeczka
dziekuję za odpowiedź. Jakoś zawsze mam takie szczęście, że na zdrowiu nikt nie odpowiada:(

lyzeczko, nosek do gory:) moze sprobuj na innych forach..jestem pewna ze gdzies, ktos sie udziela:) nie trac, Kochana, radosci zycia mimo problemow:) przytulam i zycze Ci wszystkiego dobrego:)

Musi byc jakas metoda ! Ja mam niedoczynnosc (wiec teoretycznie, powinnam byc grubsza)-ale dopiero na granicy, wiec nawet nie do leczenia, a jednak systematycznie chudne. Chyba naj. jak po prostu zapytasz lekarza.

Gość łyzeczka
dziekuję Wam. naprawde już powoli się załamuje. to wszystko mnie dobija:(

tak masz szanse ! napisz na mojego maila ferelka@onet.pl mozesz schudnac jak kazda z nas , wystarczy jedna konkretna dieta ktora dostarczy ci wszystkich skladnikow ! pomoge cie napisz tylko na mojego maila pozdrawiam ;*

Gość łyzeczka
napisałam

Gość łyzeczka
25

Skoro masz problemy z tarczycą to nie eksperymentuj tylko idź do dietetyka po pomoc, bo rzeczywiście tyć przy nadczynności jest nietypowe, a może masz za mocną dawkę leków? Jeśli dostaniesz ich za dużo możesz z nadczynności wpaść w niedoczynność!

Gość łyzeczka
leki biorę dopiero kilka dni. W zeszłym tygodniu okazało się, ze mam nadczynność. Ale wcześniej "powinnam" dużo schudnąć- taki jest objaw nadczynności. Natomiast ja próbowałam się odchudzic i absolutnie nic z tego. Nie jadłam pieczywa, makaronów, ziemniaków, słodyczy, cwiczyłam i kompletnie nic nie schudłam! A teraz po prostu martwię się, ze jeszcze bardziej utyję po lekach:(

Gość łyzeczka
a czy można brać tabletki wspomagające odchudzanie podczas brania leków na nadczynność?

Ja niestety nie wiem jak to jest z nadczynnością, ale moja mama ma niedoczynność i chyba coś tam brała, ale ogólnie to nie polecam takich sposobów. Naprawde udaj się do dietetyka, może tyjesz przez coś innego.