Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goska 28

KARTA CIAZY BEZ CIĄZY POMYŁKA LEKARKI

Polecane posty

Gość Goska 28

Witam nie miałam okresu 36 dni , nie robiłam testu , ale udałam sie do lekarki ginekolog w Bytomiu bo tu mieszkam .Po badaniu dostałam skierowanie na badanie moczu i krwi, oraz karte ciązy w której stwierdziła P doktor ze to ok 8 tydz ciazy. W domu zapanowała radosc , mam juz córkę w wieku 10 lat , która nastawiła się na siostrzyczkę. I tu rozczarowanie po zrobieniu wyników , nie ma zadnej ciązy a zaburzenia po zmianie klimatu!!! Co Wy na to?

Gość EWA 39 39
Witam , kiedy ja rodziłam nie było usg , a tylko badanie ginekologiczne musiało wystarczyć , i wiele takich pomyłek sie zdarzała mnie tak samo to spotkało .

Gość Stenia 37
To prawda teraz jest usg , i jakieś tam badania , ja po pobranie krwi stałam pare godz w kolejce w ambulatorium . Nie było testów ciążowych , a człowiek musiał sie zdać na wiarygodnośc lekarza.

Gość nulka 35
popieram nie było internetu , kafeterii , usg i się żyło , o testach mozna było pomarzyć. Co by było gdyby nagle tego zabrakło??? Panie trochę wiary w siebie. Odstawcie te testy .

Gość hanka 37
Teraz kłopot był by bez usg , .

Gość amina 1
popieram resztę postów!!!!

Gość Sara 38
Nie zgodzę sie tak było , to prawda ,ale nauka idzie z postępem .

Gość Baracuda32
Tak do temat do dyskusji, były fatalne czasy , przeżyłam to , sama mam 2 dzieci i tak je rodziłam w opłakanych warunkach.

Gość Badi 22
To były czasy mojej mamy , opowiadala jak to było , bez usg , kolejki by pobrac krew.Nie chciała bym zyc jak wtedy .

mnie dziwi to ze babka wystawila karte ciazy tak " na piekne oczy". mi sie to nie zdazyło, nawet jak szłam do gina z wynikiem krwi potwierdzajacym ciaze. dopiero w okolicach 7 czy 8 tc jak na usg biło serduszko to gin wystawial karte. jestem w 4 ciazy a 2 kart nie mam bo traciłam ciaze zanim doszło do usg z serduszkiem.

Gość EWKA 40
Ja tak rodziłam koszmar . w 8 mies ciaży stałam w kolejce tylko by mocz oddac do analizy.

Gość ponarzekałyście już?
Dziewczyna ma problem i zamiast jej coś doradzić opowiadacie jak to było 30 lat temu. Autorko testy moga się mylić! Przeprowadzają je ludzie i czasem ludzie mylą wyniki. Mnie pomylono, co prawda nie Bete HCG ale toksoplazmoze i cytomegalię. Zrób badania jeszcze raz no i wybierze się do innego lekarza bo lekarz też człowiek i też mylić się może. Zyczę Ci zeby się ułożyło po twojej myśli.

Gość EWKA 40
Ja tak rodziłam koszmar . w 8 mies ciaży stałam w kolejce tylko by mocz oddac do analizy.

Gość a nie możesz wziąć ich ze
36 dni bez okresu i 8 tygodniowa ciąża???? Ta lekarka chyba na bani była...

Gość Samara 29
To szok ja bym oskarzyła i tyle,

Gość ANDY 41
no to piszecie o sobie a co z pytaniem tej kobiety?

Gość Arletka 23
Dlaczego nie skierowała wpierw na usg???????