Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania2

zapomniałam table

Polecane posty

witam mam pytanie zapomnialam wziąsc tabletki po 7 dniowej przerwie miałam ja wziąsc o 21 w pątek a wziełam ja w sobote o 13.30 do zblizenia nie dioszlo ale teraz tez mi sie cos takiego zdarzylo i bylo zblizenie z niedzieli na poniedzialek czy jest ryzyko ciązy

Gość bojabojaboja
Przykro to pisać, ale owszem jest. Przerwy między pigułkami nie można wydłużać. Po 21 dniach masz stężenie hormonów we krwi wystarczające do tego, żeby ta przerwa 7-dniowa była bezpieczna. A już po niej wzrasta ryzyko, bo skuteczność jest obniżona. Pozostało wierzyć, że będzie dobrze i do tygodnia dodatkowo się zabezpieczać w tym czasie, na co wyraźnie wskazuje ulotka.

mam problem...w sobotę zwymiotowałam tabletkę z trzeciego tygodnia opakowania, nie wzięłam podwójnej dawki, tylko potraktowałam to jakby się nic nie zdarzyło. kolejne tabletki brałam już normalnie o tej samej porze. Teraz nie wiem czy antykoncepcja będzie zachowana,?kolejne opakowanie mam wziąć bez przerwy 7 dniowej?

jakie jest ryzyko ciazy przy duzej ilosci zapomnianych tabletkach 2 razy bylo wiecej niz 12 godzin a zblizebie bylo bez zabespieczenia