Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ytytytyty444

pytanie dotyczące paragonu!

Polecane posty

Gość ytytytyty444

mam takie pytanie. Jeśli w piatek 26.02 kupiłam spódnicę w reserved, dzis stwierdziłam że jej nie chcę, to mogę zwrócić prawda? metka nie oderwana wszytsko mam tylko...mam paragon z kasy fiskalnej, a płaciłam kartą, a paragon z terminala gdzieś mi się zapodział, to przyjmą mi ją? czy bedzie problem?

Gość nie musza przjac

Gość ytytytyty444
czyli bedzie problem?

Gość jklgy
powinni przyjąć. Wydruk z terminala jest tylko dla ciebie, żebyś miała dowód ile Ci ściągnęli z konta. Do zwrotu potrzebny tylko paragon

Gość jklgy
a wola ekspedientki nie ma tu nic do rzeczy

Gość ytytytyty444
jutro pójdę... a skoro płaciłam kartą, to oddadzą mi pieniadze gotówką, czy na konto mi przeleją?

Gość jklgy
gotówką

Owszem wola ekspedientki ma bardzo duzo do rzeczy,to nie jest skladanie reklamacji tylko zwrot,i wcale nie musza i nie maja obowiazku przyjac zwrot i tu wlasnie jest dobra albo zla wola.

Gość ytytytyty444
więc co mogę powiedzieć żeby była skołonna mi ją przyjąć ?

Mozesz sciemnic,ze sie przeliczylas i nie przemyslalas decyzji o zakupie a teraz sie okazuje,ze braknie Ci kasy na zycie,lub cos w tym stylu.

Gość dla mnie numer jeden
jeżeli płaciłaś kartą to oddadzą ci na konto, a nie gotówką, musisz mieć tą samą kartę przy sobie, którą płaciłaś

Gość dla mnie numer jeden
powiedz, że nie przymierzyłaś, a w domu okazało się, że nie pasuje

Gość DrMengele
Jak trafisz na zdzire to nie ma sie co pocic tylko pczekaj na inny dzien / inna zmiane , albo przyjmie albo nie ;) Akurat bedzie miala PMSa, kawa sie skonczyla, tusz do rzes sie rozmazał i oczko polecialo to juz wiadome ze tego dnia ci nie przyjmie :D

Gość ytytytyty444
tak, wiem, że muszę mieć kartę. Mam nadzieję, że mi oddadzą pieniądze. A jesli nie, to powiem że spódnicę oddam a za te pieniądze wybiore sobie coś innego. Może tak być? Ale to taka opcja jakby się nie zgodziła mi przyjąć.

Gość maurycowa
wydaje mi się że można zwrócić do 30dni, pod warunkiem że masz paragon i na ubraniu są metki. Najlepiej zapytać w sklepie.

Gość ytytytyty444
są metki, mam paragon od kasy fiskalnej, jedynie nie mam tylko od terminala. W takim razie spoko :) jutro pójdę oddać:)

Powtarzam raz jeszcze,nie ma jasno okreslonego przepisu o obowiazku zwrotow,dlatego duzo zalezy od ekspedientki( pracowalam kilka lat w slepie odziezowym). Mozesz zaproponowac w razie odmowy zamiane spodnicy na cos innego,ale jesli zalezy Ci na kasie to najlepiej udac ze sie nie ma na chleb,wiem co pisze i dobrze radze. Powodzenia.

Gość ytytytyty444
czytałam gdzies treaz na innym forum, ze jakas osoba kupila cos w 5-10-15 i nie bylo problemu z oddaniem, i moze w kazdym reserved w innym miesce oddawać. No zobaczymy jak to będzie.

Sieć działa w Polsce i niektórych krajach Europy Środkowej i Wschodniej. czyli musi spelniac normy przyjete w innych krajch, co za tym idzie- kazdy ma prawo zwrocic towar w ciagu 14 dni od zakupu przy okazaniu paragonu fiskalnego :) Marketing sie klania :) chyba, ze autorka trafi na jakas stazystke, ktora nie bedzie wiedziala jak sie za to zabrac :O

Gość jklgy
Mają obowiązek przyjąć, rzecz nie może mieć śladów użytkowania. musisz mieć paragon, karta Ci nie potrzebna, bo płacić nie będziesz, prawdopodobnie dostaniesz wypłatę gotówką. Mogą nie przyjąć, jeżeli stwierdzą, że ubranie jest zniszczone i mogło być używane. Teraz obowiązują normy unijne i muszą się do tego stosować.