Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

:)

Jaki mocny alkohol polecacie?

Polecane posty

Gość perdytka
A ile ten Wild Turkey kosztuje? Nigdy nie piłam bourbona, ale chyba fajna alternatywa dla wódki.

Gość gość
Mocny nie oznacza od razu niesmaczny - smaczne alkohole też mogą kopać. Teraz macie i wódki, które mają delikatny smak, są przyjemne. Mówi Wam coś np. Pure Vodka? Zdaje się, że tutaj w temacie była. Przyjemny smak, a jednak kopie. No i totalnie innych zapach. Wódki niskobudżetowe to totalna bzdura.

Gość kupider
Zestawienie z mocną, ale delikatną pod względem smakowym wódeczką. Alkohol pierwsza klasa, z górnej półki jakościowe, ale to też zależy od tego, jaki typ alkoholu po prostu Wam odpowiada. 40 ml Gutt Vodka Pure 30 ml syrop z czarnego bzu 40 ml świeżego soku z cytryny

Gość uptal
Gutt Pure Vodka. Niby mocna, a jednak delikatna smakowo, z przyjemnym zapachem, fajna wódeczka. Najlepiej na jednej imprezie spróbować tej i jednej z wódek z dolnej półki jakościowej. Pod względem smaku to totalnie inne alkohole, ale już najciekawszą różnicę widać drugiego dnia. Nie ma kaca, powoda, bez względu na ilość.

Gość popta
A gdzie wy kupujecie tą wódkę? Kilka dni temu byłam w markecie i nie mieli czegoś takiego. Nie mogę też znaleźć listy sklepów, gdzie jest dostępna. Dacie mi jakiś konkretny namiar?

Gość gość
Najczęściej Gutt Pure Vodka, ale w drinku. Czasami z kieliszka, ale to dopiero wtedy, kiedy jest większa impreza. A jak wolę? Trudno powiedzieć - istotne, żeby tylko wódka nie była z dolnej półki. Zdecydowanie wolę wódki delikatne, takie które nie śmierdzą spirytem. Ale to co kto lubi ;-)

Gość habana
Najczęściej piję wódkę, ale tylko w rozaądnych ilościach. Z reguły jest to Gutt Pure Vodka - zdecydowanie przepadam za takimi klimatami, po prostu lubię delikatne alkohole, one robią sporą różnicę w stosunku do klasycznych wódek. Po prostu zwyczajnie nie pali w gardło, to pije się bardzo przyjemnie i to właśnie jest kluczowe.

Gość samantta
A kosztowaliście kiedyś może grappy Villa de Varda? To mocny alkohol -40%, ale bardzo delikatny w smaku. Wódki nie przypomina, bo jako, że jest to grappa starzona, to bardziej wpada w kategorię winiaków. W Polsce są aktualnie dostępne dwa rodzaje Müller Thürgau i Trie. Ta pierwsza jest bardziej owocowy w smaku, ta druga trochę bardziej wyrazisty ma smak. W każdym razie warto spróbować obydwóch odmian i wybrać, która bardziej pasuje.