Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferolka

POMÓŻCIE !!!!

Polecane posty

Gość ferolka

Błagam pomóżcie mi ! Mam straszny problem z cerą ! Nie dość, że twarz błyszczy się jak gwiazda w nocy to jeszcze mam dużo wyprysków. Leczę się dermatologicznie przez 3 lata, ale to co teraz się dzieje to masakra, narazie nie mam umówionej wizyty. Pomóżcie! Znacie jakieś sposoby na zmniejszenie błyszczenia i wyprysków ?!?!

Gość damadama
Przypuszczam, ąe jesteś młoda - z wiekiem przejdzie, a jeśli nie taka młoda, to może np. sindi35? albo inny hormonek?

Gość dodofifi
radze odstawić wszelką "chemie" twarz myj raz w tyg mydłem siarkowym a na codzień mydłem szarym brevoxyl stosowałas??

Gość ferolka
tak, stsowałam, ale może przez tydzien, ponieważ bardzo mi pdraział twarz, najgorzej wkurzaja mnie pryszcze na brodzi i policzkach, na czole także mam.. ! wszędzie są, do teg cera się świeci.,

szare mydło to sobie odpuść - delikatny żel do mycia twarzy np. iwostin purritin, krem do cery tłustej skłonnej do trądziku dobry jest humektan - nie zapycha łagodzi podrażnienia. żadnego fluidu jeśli już to tylko jakiś sypki puderek najlepiej z minerałami. Na dzień koniecznie krem z wysokim filtrem , żadnego opalania bo będzie jeszcze gorzej. A na krosty jeśli masz cerę skłonną do podrażnień maść tylko punktowo. Osobiście nie polecam brewoylu bo według mnie to żadne leczenie. Jak krosty są ropne to antybiotyk jakiś , nie wiem co wcześniej ci dermatolog zapisywał .I co najważniejsze żadnego wyciskania i tzw oczyszczania u kosmetyczki cerze trądzikowej to nie służy. Leczenie trądziku jest niestety jest długotrwałe i dość często bez owocne. Ale jeśli jesteś młoda to być może trądzik z czasem sam zginie.

Gość ferolka
dzięki bizarre1. właśnie używam iwostinu purritin i powiem szczerze, że żadnych efektów, ale łagodny w miarę. a jaki puderek sypki z minerałami ? jakaś konkretna nazwa? najlepszy lek jaki miałam to zineryt, ale dermatolożka odstawiła mi go.

Gość koncesjaa
ja tez mialam taki problem jak ty teraz łykam bratka w tabletkach i buzie myje szarym mydłem w płynie wszelkie żele powodują u mnie coraz więcej wyprysków i błyszczenia buzi

Gość ferolka
też łykałam, ale przestałam nie wiem nawet dlaczego.. ;/ a co myślicie o używaniu podkładu wtedy gry ma się trądzik ? bo czasami są takie wyjścia, że trzeba dobrze wyglądać, a z pryszczami czuję się niekomfortowo.

podkład to zły pomysł owszem przykrywa pryszcze ale szkodzi cerze nawet ten najlepszy jesli już uzywać kosmetyku koloryzujacego to polecam puder sypki - mniej zapycha a skóra mniej sieswieci i wyglada lepiej. Sama jeszcze nie znalazłam idealnego a stosowałam przerózne i te tańsze i droższe ostatnio zwykły rimella z minerałami całkiem nie zły . Jesli chodzi o szare mydło to jestem stanowczo przeciwna u mnie po zastosowaniu tego okropieństwa pojawił sie straszny tradzik na plecach a nie miałam z tym problemu od 15 lat a buzia no cóz jedna skorupa. Wiem iwostin purritin nie jest super doskonały ale nie każdego stac na to by na zel do mycia twarzy wydac 80 zł. Ogólnie rzecz biorąc same żele czy kremy nie wyleczą tradziku, potrzebne są dobre trafione leki a wiekszośc dermatologów nie zadaje sobie specjalnie trudu by je dobrać. A jesli pomagał ci zineryt to może powinnas brac jakis suplement diety z cynkiem? ja biore salfazin dośc dobry i tani preparat chociaz sam cudów nie zdziała ale jako wspomagacz na pewno nie zaszkodzi. polecam też miejscowo maśc z apteki z cynkiem chyba acnederm sie nazywa ale ma taki brazowawy kolorek cos jak fluid mozna ją stosowac miejscowo na syfki - troszkę łagodzi czerwony kolor krostek..

Gość DrMengele
Zaloz se worek na ryj.

Gość ferolka
DrMengele przydałoby ci się trochę kultury, której ci dużo brakuje. Dzięki za rady, własśnie mam zamiar kupić jakiś fajny puder. Pozdrawiam i dziękuje wszystkim inteligentnym.

Gość eliza28
mi pomaga woda utleniona mam gładka buzie a byłam cała wysypana;)

Gość ferolka
jak to woda utleniona? jak stosujesz?