Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

do kobiet pytanie

Polecane posty

mam takie pytanko a mianowicie mam 18 lat i od niecalego roku kocham sie z moim facetem. Nigdy nie bylam u ginekologa i nie chce tam isc, jedno ze sie wstydze a drugie ze nie odczuwam chyba takiej potrzeby. Co o tym sadzicie? powinnam isc skoro nie mam zadnych problemow?;/

Tak powinnaś. Po pierwsze dla zdrowia (choroby często nie dają o sobie znać), po drugie antykoncepcja.

no niby z tym zdrowiem to sie zgodze ale poprostu ciezko mi sie zabrac zeby tam isc;/;/;/ a jesli chodzi o antykoncepcje to nie chce brac zadnych tabletek, wystarcza nam prezerwatywy

Skoro chcesz ryzykowac z prezerwatywami twoja sprawa. Wypytaj się o dobrego ginekologa, powiesz że to Twoja pierwsza wizyta. Wcale nie jest strasznie.

odrazu sie do mnie dowali ze juz dawno powinnam przyjsc a nie dopiero teraz jak juz nie jestem dziewica....

Gość garfieldowa
Z całą pewnością się nie dowali, bo niejedno już widział. Poza tym i tak w końcu kiedyś będziesz musiała iść.

Gość to mu nie mow
że jesteś pierwszy raz, skoro nie masz problemów zdrowotnych to nie ma pilnej potrzeby, ale dobrze byłoby, żebyś się jednak powoli do wizyty szykowała

Gość Jeżeli  mam tobie
doradzić to oprócz prezerwatywy warto też stosowac kalendarzyk małżeński - sa to zawsze 2 środki antykoncepcyjne, a jesteś w takim wieku, że lepiej nie decydowac sie na niespodzianki Równiez nigdy nie stosowalam tabletek anty- poniewaz uwazam, że sa szkodliwe dla kobiety

Gość hewrhjd
Nie dowali się.To w końcu Twoje zdrowie,twoje życie.Ja poszłam do gina pierwszy raz w wieku 25lat i też już dziewicą nie byłam! :)

kalendarzyk małżeński - zayebista porada nie ma co :D Do autorki : nie dowali się, ona ma z tego kasę i sorry ale tak na prawdę ma w dupie dlaczego teraz a nie wcześniej przyszłaś..

Gość Jeżeli  mam tobie
Ginekologa nie masz co się wstydzic, on przyjmuje kilka dziesiąt kobiet dziennie i na pewno go to nie obchodzi czy jesteś dziewica czy nie bo to nie jego sprawa Poza tym zawsze możesz iść do ginekolożki czyli do babki

Gość klk;hgfhgjjjj
no ale dopiero w wieku 25 lat stracilas to dziewictwo? kalendarzyk malzenski to wydaje mi ze nie dziala dokaldnie nie mam idealnie uregulowanego okresu

Gość Do ...OstraSiostra
Może czytaj ze zrozumieniem Pisze o 2-ch środkach : kalendarzyk +prezerwatywa

Gość kalendarzyk
przy nieuregulowanych cyklach pozwoli jej na kilka dni seksu w miesiącu

Gość Do ...........OstraSiostra
a ty myslisz, że tabletki to środek 100 % :-D

Gość klk;hgfhgjjjj
moim zdaniem nie ma 100% srodka

Gość Do ........kalendarzyk
Oczywiście, że kalendarzyk to dla mnie żaden środek p/ciążowy, ale dziewczyny czytajcie ze zrozumieniem Piszę o 2 środkach : kalendarzyk + prezerwatywa Masz rację, że kalendarzyk tylko przy uregulowanym cyklu miesiączkowym inaczej wpadka na całego, dlatego polecam prezerwatywę A tak poza tym jestem zdecydowanie przeciwna współżyciu w takim wieku jak autorka, to nie jest dobre, a juz dla kobiety nieraz bywa tragiczne w skutkach

Gość Do ...... klk;hgfhgjjjj
Wiadomo, może być wpadka, dlatego wg mnie warto stosować 2 środki p/ciąży Ja stosuję od 20 lat z hakiem i ciąże moje były planowane Dlatego polecam stosowanie równocześnie 2 środków

Gość kalendarzyk
ale skoro mają być obydwa na raz - nadal zostaje tylko te parę dni... nie wiem czy to zadowoli założycielkę tematu i jej partnera

Gość klk;hgfhgjjjj
a gdybys byla przez prawie 1,5 roku z cudownym facetem to bys mu nie ulegla tylko dlatego ze mialabys DOPIERO 18 lat???????? wiesz co dziwne podejscie masz. To nie jest wcale takie latwe wytrzymac bo zawsze brakuje tego w zwiazku. Nie puszczam sie na prawo i lewo to chyba najwazniejsze

Gość klk;hgfhgjjjj
jesli chodzi o ten kalendarzyk to raczej by mnie to nie zadowolilo i nie wiem czy bym sie umiala tak powstrzymac tylko z tego powodu ze to dni plodne

te wypowiedzi pod tym nikiem co poprzednia tez sa moje:P

Gość kalendarzyk
dlatego kalendarzyk to beznadziejna metoda (jeśli już naturalnie - to najwyżej metoda objawowo- termiczna, ale z pewnością nie dla dziewczyny w Twoim wieku) prezerwatywy w niedoświadczonych "rękach" są zawodne - dlatego warto zaopatrzyć się w pigułkę "po", na którą receptę dostaniesz właśnie u ginekologa

chyba raczej narazie na ginekologa sie nie zdecyduje

Gość kalendarzyk
a co zrobisz gdy prezerwatywa Wam się zsunie lub pęknie?

Gość wybierz sie i zrob
cytologie i wymaz - dla wlasnego zdrowia!!!

no przeciez sie nie zabije;/ pech poprostu oby nam sie taki nie przytrafil....poza tym jak sie ssuwa to raczej moj partner to czuje. I tak troche ryzykujemy bo nigdy nie kochamy sie od poczatku z gumka tylko dopiero jest ona zakladana na koniec;/ ufam mojemu chlopakowi i wiem ze nie skonczy przed czasem bo umie sie powstrzymac

Gość kalendarzyk
:D jako młoda mama na pewno się z ginekologiem spotkasz :)

cos sugerujesz??????// przeciez nie jestem w ciazy

Gość kalendarzyk
ale będziesz - szybciej niż się spodziewasz, jeśli w ten sposób uprawiacie seks, a Ty "ufasz" chłopakowi, że umie się powstrzymać :)