Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terri jane

Mam anemię.

Polecane posty

Gość terri jane

Od jakiegoś czasu miałam dziwne objawy.Byłam ciągle senna, męczyłam się przy byle wysiłku, nie miała apetytu i byłam strasznie nerwowa, prowokowałam kłótnie z byle powodu choć wczesniej taka nie byłam.Ostatnio mój chłopak też powiedził mi, że jestem żółta na twarzy.A moje okresy przez ostatni rok wyglądały tak że krwawiłam czasem co 2 tygodnie a czasem co 5.Teraz też podejrzewałam ciąże nawet zrobiłam dwa testy ale wyszły negatywnie.Poszłam do lekarki, zbadała mnie, stwierdziłą szmery na sercu i że to anemia.Masakra ma ktoś z was anemię???Cięzko z niej wyjść???

Gość wszystko zalezy od przyczyny
anemii. Jesli winne jest złe odżywianie i te krwawienia to łatwo - powinnaś zrobić badania na poziom żelaza i witaminy B12. Może tez być problem z przyswajaniem żelaza, wtedy wychodzi sie z tego gorzej i potrzeba pomocy hematologa. Jest też i inna przyczyna - nadmierny rozkład czerwonych krwinek, wtedy żelaza nawet jest w organixmie za dużo i wtedy tez jest podwyższona bilirubina - która daje objaw żółtej cery. Ja miałam podejrzenie o ten trzeci rodzaj, ale nie było to to. Nie wiem wtedy jakie jest leczenie ale raczej tez dłuższe i pod opieką hematologa. Na pewno nie lecz się na włąsną rękę i nie łykaj żelaza bez dodatkowych badań.

Gość terri jane
ja jutro mam mieć dokładne badania zobaczymy co wyjdzie.W sumie to ja tak od dziecka miałam lekarze nie wiedzieli co mi jest zawsze taka otumaniona byłam, ledwo co żyłam, ciągle zmęczona, słaba, blada, zmęczona po byle wysiłku...podejrzewała depresje itd a to wszystko przez anemię Mam nadzieję, że jak mnie wyleczą to wkońcu poczuję, że żyję.

Gość polehka
mialam anemie jako dziecko, poili mnie biovitalem i musialam zrec wszystko co ma zelazo