Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaSzalona

Tajemnica lekarska.

Polecane posty

Gość OnaSzalona

Ostatnio dowiedziałam się, ze mam torbiela na jajniku. Teraz mama chce pójść ze mną do ginekologa żeby dowiedzieć się jak wygląda leczenie i ewentualnie dopytać się o jakieś szczegóły. Nie chce żeby dowiedziała się o tym, że współżyję z moim chłopakiem. Czy jeśli mam 16 lat to mam prawo do tego, żeby lekarz nie zdradzał tego mojej mamie ? Od jakiej granicy wiekowej lekarza obowiązuje tajemnica lekarska. I czy jeśli poprosze lekarza, zeby o tym nie mówił, zgodzi się i uszanuje moją decyzję ? Bardzo proszę Kobitki o pomoc .

Gość damadama
Do 18 roku życia niestety nie możesz zakazać mu mówić o stanie Twojego zdrowia rodzicom, szczególnie rodzicom. A jeśli będzie potrzebna jakaś interwencja medyczna, to i tak będzie potrzebna ich zgoda.

Gość DrMengele
Wstydzisz sie powiedziec mamusi ze sie bzykasz ? przeciez to nic zlego :P

Gość yyttttrr
jak lekarz jest wporzo to nie powie,. ja kiedys anastezjologowi powiedziałam prawde o tym ze pale i nosze soczewki, w formularzu anestezjologicznym zaznaczyłam że nie pale i nie nosze soczewek, a potem do spółki okłamaliśmy moich rodziców :D też miałam 16lat, poproś, zrób błagalną minę, weź goscia na litość

Gość Polll
Witam mam pytanie z innej strony. Czy lekarz ktory leczy pacjenta psychoatrycznie przeprowadzajac wywiad rodziny moze mowic pacjentowi co powiedzieli bliscy bez uprzedzenia ich o tym i niepoiformowaniu o ty fakcie?