Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AD.ak

On nie chce pracować!

Polecane posty

Gość AD.ak

Moj facet po wielu nie udanych próbach znalezienia pracy stwierdził ze woli zostac na gospodarce rodzinnej i wywozić gnój niz pracować na etacie bedąc pomiatanym przez szefa. Jak go poznałam miał marzenia chciał isc na studia itd. a teraz porzucił wszelkie plany i chce zostać na gospodarstwie pomimo tego ze nienawidzi tej pracy. Nie wiem jak na niego wpłynąc! Pomózcie...

Byłam w podobnym związku. Zrezygnowałam. Jeśli chłopak lubi pracę na wsi to raczej trudno będzie go nakłonić do jakiejś zmiany. A poza tym na wsiach ojciec często szykuje syna na swojego następcę.

Jakby naprawdę nienawidził pracy na roli to starałby się jak najszybciej wyrwać ze wsi. Myślę, że to takie wytłumaczenie. Bo co ma Ci niby powiedzieć : ,,Wiesz kochanie, lubię takie życie i chcę tu zostać. Przyjdziesz do mnie na wieś?"

Gość AD.ak
Zrezygnowałas? a kochałaś go? Mi na nim bardzo zalezy ale z drugiej strony nie chce miec faceta słabego i bez ambicji... moze da sie go przekonac do działania..

Gość oszolomom religijnym
nie wiem co poradzic nie sadzilem ze tacy ludzie jeszcze zyja.nie bedzie dotacji,cen minimalnych w skupie itd. to sami wygina i problem ci sie rozwiaze.

Gość AD.ak
on poprsotu stwierdził ze nie chce byc pomiatany przez szefa. miał prace w ktorej szef dał mu w kosc. wiec teraz ma takie uprzedzenia ze woli zostać na roli. .. i nie wiem jakiego szantazu arguentu uzyc by zaczał działać i myslec racjonalnie! :|

to nie uprzedzenie, a wygoda.dobrze mu tak jak jest. z taka mentalnoscia nawet jak znajdzie prace,wyprowadzi sie itd. to i tak wspolczuje sie z kims takim meczyc cale zycie.

Gość wieśniak w gumofilcach
A ja tam lubię pogrzebać sobie w gnoju. Mam też stajnię a w niej konia. Czasem go walnę i jest ok. ;)

Gość AD.ak
mam wrazenie ze jest słabszy psychicznie niz ja i to mnie wrecz odstrasza. zamiast wsparciem jest ciezarem. i jest tak uparty ze nawet moje sztuczki zazwyczaj działajace na innych u niego odbijaja sie jak o sciane. ale czy przez to mozna skreslac człowieka? przez słabosc? a jak mu pomoc?

Gość nie wiecie co gadacie
Praca na roli wygoda ?? Chyba na głowe upadliscie.... Na roli jest mnostwo pracy. Jak ma większy kawałek ziemi, zwierzęta itd. to jest co robić, jak chce żyć godnie. Ja znam chłopaka, który skończyl studia a i tak zostal na roli... Ojciec MU gospodarstwo przepisal, On ciężko pracuje, ale za to żyje Mu sie dobrze, na wysokim poziomie z tego co wiem.

Gość pytanko móm
Może pogadaj z nim szczerze i daj Mu do zrozumienia, że zawsze będziesz dla niego wsparciem, że wierzysz w niego i na pewno sobie poradzi, że jest zdolny i że szkoda Ci Go, żeby sie marnowal ?

czytaj ze zrozumieniem nie pracuje wygodnie tylko wygodnie mu w takiej sytuacji jak teraz.skoro tak godnie sie zyje i dochodowo to dlaczego wszyscy podatnicy do tego doplacac musza :O zabrac doplaty niech pracuja sami na siebie :O

Gość AD.ak
ale ja mu cały czas mowie ze sie zmarnuje ze stac go na wiecej itd. on poprsotu stracił nadzieje.. fakt, mozliwosci znalezienia naprawde dobrej pracy jest w obecnej syt trudne ale od czegos trzeba zaczac. bo nawet praca w sklepie czy w magazynie w jakims stopniu rozwija. a do tego mozna odłozyc na studia. a on poprostu sie poddał i nic dalej robic nie zamierza. ehh...

co z tego ze ciezko pracuja skoro to rolnicy hobbyscie pasozyty na reszcie podatnikow.praca ma byc dochodowa a nie ciezka lub lekka.

Gość AD.ak
z tego co wiem liczy ze wpadnie na pomysł na własny biznes wezmie kredyt i go zrealizuje. ale on nawet nie ma pojecia o rynku , zatrudnieniu, środowisku pracowniczym. a kredyt to tez raczej za mało. pozatym na co mozna wpasc karmiac swinki? moze ja zle to oceniam. moze faktycznie wpadnie na pomysł. ale przy braku rozwoju w jakimkolwiek kierunku tego nie ułatwi;/

Aż tak Cie to dotyka ?? Jeśli to takie wygodne, to sam zostań rolniekiem. Akurat ten chłopak uczciwie pracuje .... Ciekawie skąd miałbyś mleko itd gdyby nie rolnicy ? Wolisz przetworzone z polki, to ok... Ja akurat co rano kupuje od tego Pana świeże mleko i pyszne przetwory. Pasożytem bym go nie nazwała.... Co w tym złego, że chłopak chce zostać na roli ?? Jeżeli Ci nie pasuje taki facet, to Go zostaw.

moze wemie kredyt kupi swinki i to jest ten pomysl na biznes wiec zmieniam zdanie moze cos z niego bedzie byle nie skonczyl jak wiekszosc rolnikow czyli pasozytujac na reszcie spoleczenstwa.

Nie napisalam, ze KAŻDEMU rolnikowi się godnie żyje, tylko temu konkretnemu, ktorego znam. jest to chlopak wykształcony, po studiach i ambitny, cały czas modernizuje swoje gospodarstwo i dba o nie, pracuje ciężko, więc żyje Mu sie godnie i na poziomie.

Gość AD.ak
Co w tym złego, że chłopak chce zostać na roli ?? Jeżeli Ci nie pasuje taki facet, to Go zostaw. Co złego? złe jest to ze marzenia i ambicje miał inne. ale je zatracił. a ja szukam sposobu by powrociły. ..

Gość AD.ak
Co w tym złego, że chłopak chce zostać na roli ?? Jeżeli Ci nie pasuje taki facet, to Go zostaw. Co złego? złe jest to ze marzenia i ambicje miał inne. ale je zatracił. a ja szukam sposobu by powrociły. ..

coz za demagogia jak u leppera. mleko bym mial stad co i teraz czyli kupilbym od kogos komu oplaca sie je produkowac bez potrzeby doplacania do niego rynek ma to do siebie ze sam sie reguluje a doplaty to zwykle zasilki. boli mnie to ze place na nich pasozytow a jezdze po drogach z dziurami :O z moich podatkow finansuje sie drobnych kombinatorow, leni i pasozytow zamiast finansowac to do czego sa przeznaczone podatki. chca sobie grzebac w gnoju, hodowac swinki ich sprawa ale niech sobie sami to finansuja i renty i emerytury tez. na wsi co drugi to emeryt albo rencista ale w polu ma sile pracowac :O

Gość AD.ak
własnie ze świnkami to wiele wspolnego nie chce miec. to ma byc jego praca do momentu az kasza mu z nieba spadnie :| co bedzie miał z tej roli jak na tym nawet nie uzbiera na studia lub auto czy wakacje a nawet na wyjazd na basen. tylko pogłebi sie jego frustracja. tymbardziej ze z jego typem osobowosci musi miec kontakt z ludzmi. a nie ze świniami! zrobi sie z niego stary zgred;/

macie inne marzenia a ty chcesz go zmusic aby mial takie jak ty. widocznie jego priorytety sie zmienily wiec przyjmij to do wiadomosci.

Gość AD.ak
ale przeciez marzenia nie zmieniaja sie tak diametralnie ze znienawidozna rola ma byc teraz jego głowna pracą, z czego i tak dochód jest b. mały.

żadna demagogia, pisze co zaobserowalam :)

Ile on ma tych hektarów, że jest tak do nich przywiązany i nie chce iść do pracy ?

Gość AD.ak
hektarów malo... ze 4. tyle ze dla uzytku rodziny. ma chlewik ze świnkami. z tego głownie sie utrzymuje on i jego rodzina. mowi ze nie nawidzi tej pracy i nie wytrzymuje nerwowo przy swojej rodzinie. ale tym samym nic nie chce juz robic by to zmienic. bo on nie bedzie pracował na etacie gdyż nie chce byc wykorzystywany przez pracodawcę. ..

Gość Tylko pracując na
gospodarstwie swoich rodziców czyli tez nie na swoim i nie wiadomo czy w przyszłości to gospodarstwo bedzie jego Dobrze żeby miał zawód bo w zyciu różnie i podróżnie bywa

Gość AD.ak
On jest jedynakiem wiec wszystko co rodzina robi to dla niego. on ma przejac gospodarkę. ale ja nie mam zamairu byc kurą domową ze swinkami w chlewiku...

Gość A z czego zyje jak nie
pracuje Woła każdą złotówkę od rodziców ?