Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magic88m

cieplo ubrane niemowle zimne po nocy

Polecane posty

Gość magic88m

Witam, jak zawarlam w temacie mam wielki problem :( nie wiem co robic.. chcialabym poradzic sie doswiadczonych mam zanim udam sie do pediatry bo byc moze popelniam jakis maly blad i to blachostka, otoz mam 3 miesiecznego synka, wczesniej nie bylo zadnych problemow, na noc zakladam mu tylko body, spiochy i okrywam kolderka, w pokoju bylo 21 stopni, maly zawsze byl cieplutki ale nie goracy, na noc spal sam w lozeczku a rano zabieralam go do siebie do lozka zeby mogl przy piersi jeszcze troche dospac, u mnie w lozku choc byl caly przykryty koldra pod ktora mi jest goraco byl troche chlodniejszy.. sadzilam ze to nic takiego skoro nie placze i nie mial zimnego karczku, od niedawna jednak postanowilam nieco zmneijszyc temperature pokojowa poniewaz maly nie jest juz az taki maly :) z 21 stopni na 19,5.. i zaczely sie dziac dziwne rzeczy, choc juz chyba nawet wtedy jak temperatura wynosila 21, raz gdy wzielam go do lozka i zauwazylam ze jest chlodny postanowilam ze nastepnym razem przykryje go jeszcze kocykiem, zrobilam tak a on nadal byl chlodny, dzis nad ranem natomiast gdy wzielam go do siebie do lozka przykrylam kocykiem bardzo solidnie oraz przytulilam do siebie, maly nietyle ze byl chlodny, co takze wilgotny, gdyby byl przegrzany raczej bylby goracy i parujacy prawda? a on byl caly czas zimny :( nie wiem juz co to oznacza..wygladalo to tak ze im bardziej chcialam go ocieplic tym bardziej zimny on sie stawal, dodam rowniez ze od kilku dni jest jakby bardziej nerwowy :(( co o tym myslicie?

Gość magic88m
kazdy ma problemy ale gdy to dotyczy niemowlecia to chyba powazna sprawa..prosze nie zartowac ;/

Gość magic88m
Po prostu martwie sie od rana i nie wiem czy to powazne..kazdy maluch jest inny i inaczej moze reagowac na temperature, jedne wola miec chlodniej inne cieplej, ale zeby dziecko bylo zimne okryte koldra kocykiem i przytulone do matki? dziwne prawda, boje sie ze to moze miec przyczyne w niedoborze witaminy d3 :( ale lekarzem nie jestem, niedawno byl na badaniu ogolnym i niczego zlego nie zauwazono, mimo to sie denerwuje.

Gość hm.......hm
proponuje szybkie udanie sie do lekarza, może maluch ma jakieś kłopoty z krążeniem.

Gość magic88m
możliwe..ale to się dzieje tylko w nocy, w dzien moze lezec pod ta koldra w moim lozku i jest cieplutki, natomiast w nocy problem sie pojawia

Gość hm.......hm
w dzień częściej go bierzesz na ręce więc trochę ma ruchu :) a w nocy w większości leży. może ma tak na wiosnę:D

Gość magic88m
no pierdu pierdu, nawet twoj pseudonim mowi o niskim poziomie :) moze twoj "bachor" moze lezec osrany i olany, i mozesz go sobie miec gdzies, ja o swoje dziecko sie przejmuje..i dlatego pytam, a moj temat nie jest kierowany do osob twojego pokroju, wybacz, nie interesuje cie to, nie czytaj.

Może zbyt niski poziom żelaza we krwi ?

Gość magic88m
hm...hm, dzieki ze chociaz Ty potrafisz odpowiedziec normalnie, awe 1, mozliwe, jeszcze nie mial przeprowadzanych zadnych badan, glownie chodzi mi o to czy przyczyna moze byc niski poziomwitaminy d3?

Nie pzejmuj sie dunymi komentarzami.Pisza je dzieci nie wiedzac nic o "doroslm"zyciu. Tak jak ktos juz tu wspomnial,moze maluszek ma jeszcze nie za dobrze rozwiniety uklad krazenia i stad te wychlodzenie w nocy...Spobuj wziac synka na cala noc do siebie do lozka i wted zobaczysz cz tez bedzie wychlodzony.Moja czteromiesieczna coka,kied biore ja w nocy do nas do lozka na karmienie,tez ma zimne cialko ale szbko sie "ociepla",kiedy ja prztule.

Gość magic88m
pierdu pierdu jak mam go bardziej dogrzac? ubierac do snu tak jak na spacer, w kombinezon? wyraznie napisalam, w nocy okrywam go kocykiem, koldra i przytulam do siebie, a jego karczek zimny choc juz dawno powinien byc przegrzany po takim opatuleniu, oraz przepraszam za blad slowny, :) zagalopowalam sie

Gość nic nie wiecie
niemowlęta mają duże zdolności adaptacyjne, dostosowują się do niskich temeperatur. Jak w pokoju jest 19 stopni to mu temperatura spadnie i nie jest to nic dziwnego. Swoją drogą zimnica, ja bym w takich warunkach nie wytrzymała.

Gość pierdu pierdu//
Dziecko rano zimne? ŚPI W NOCY SPOKOJNE, W BEZRUCHU? Przesypia wiele godzin bez budzenia się? Bo jesli tak jest to zwyczajnie się wychładza z kompletnego braku aktywności fizycznej w nocy + niższa nieco temperatura otoczenia i masz powód

Gość magic88m
nie wiem czy zimnica, z tego co wiem normalne jest obnizanie temperatury na noc nawet do 18, ja mam 19,5, wiec chyba tak malo nie jest ? nie jestem przesadzajaca matka ktora w kazdym kichnieciu dziecka widzi odrazu chorobe i lamentuje bo maly ma chlodne raczki, wiem ze chlodne raczki i nozki moga byc, a zimny kark to juz co innego..ale zimny kark w body, cieplym spiochu, kocyku, pod koldra, i przy ciele matki - to tez zimnica?

Gość hm.......hm
pamiętam jak było z moim pierwszym maluszkiem , miało 38 temperatury to w nocy pogotowie wzywałam:) tak się martwiłam-młoda mama-normalka.:) Przyjechali, byli bardzo grzeczni i wyrozumiali nie to co ty pierdu pierdu//! trochę więcej zrozumienia !

Gość specjalista pediatra
tylko kielicha mu na noc zapodać,jak nadal będzie zimny,to lekko zwiekszyć dawkę,ale po konsultacji ze specjalistą!

podejrzewam że jest mu za ciepło i jego organizm wytwarza wilgoć aby zmiejszyć temperaturę przez co wydaje się chłodniejszy niż jest w rzeczywistości[ a gorący i parujący błby gdyby miał gorączkę] i koło się zamyka w nocy potrzebujemy mniej ciepła

przecież podczas snu każdemu spada temperatura, ale jeśli chodzi o dziecko, to nie siedź tu, tylko zapindalaj do lekarza.Tu on nie przyjdzie"P

Gość haloooooooooo
blagam nie czytaj o chorobach bo kazda bedzie pasowac zadzwon do lekarza bez histerii

Gość fggdhfhsfd
Ktoś tam wyżej dobrze mówi. Ja jestem "nieco" starsza niż Twoje dziecko i w nocy mam ustawioną temperaturę na 21 stopni i też czasem jest mi zimno. To jest niby tylko 1,5 stopnia różnicy, ale dla mnie to zimnica, więc nie dziw się, że dziecko jest zimne :f.

Gość ggrrr
siedzi dziecko w zimnicy a ta się dziwi że marznie. No i co że w kocyku i body i kołdra, przecież te rzeczy oddają ciepło jak same się nagrzeją a jak to dziecko ma je ogrzać? a w 19 stopniach to mnie jest zimno! A co dopiero takiemu dziecku. Do 18 stopni w nocy to ty sobie możesz zmniejszyć ale niemowlakowi? i teraz niby mama taka z niej zatroskana, że dzieciaczek kark ma zimny:) No śmaić mi się chce:)

Gość magic88m
halooo dzieki, faktycznie, to moje pierwsze dziecko i chce by bylo mu dobrze, nie chce ani przegrzac ani oziebic, teraz w pokoju jest 20 stopni, przed chwila sprawdzilam, ledwo pol wiecej niz w nocy, spi pod kolderka, ani go nie tule, ani niema koca, i karczek idealnie cieply.. i jak tu sie nie pogubic. a dziewczyny ktore uwazaja ze 19,5 to zimnica, wyw jakiej temperaturze na noc trzymacie dzieci, 25 ? przeciez kazdy pediatra zaleca by na noc obnizac temperature nawet o 3 stopnie,ja obnizam ledwo o 1,5

Tak magic88, poradz sie lekarza, to niemowle i nie wypada radzic sie na forum gdzie nie wszyscy ludzie sa zyczliwi. Badz odpowiedzialna matka. Pozdrawiam

Gość rolmops
oj te młode matki... takie nie życiowe. Normalnie to każda kobieta temperaturę by podniosła a ta jak pustak jakiś pyta czy dziecku witamin nie brakuje i czy kłopotów z krążeniem nie ma;DDD

Gość magic88m
owszem, jestem zatroskana, i nie mam widocznie takiej wiedzy i takiego doswiadczenia jak wy o wielkie i dobre matki ktore nie popelnilyscie nigdy zadnego bledu :) najlepiej napisac oziebilas i koniec, tylko ze pisalam juz wyzej, ze maly spal i w 21 stopniach ze mna pod koldra i tez byl chlodny, wydaje mi sie ze zle reguluje sobie temperatura, kiedys mialam i 22 w pokoju, ale wtedywszyscy sie pocilismy

jeśli jest wilgotny jest mu za ciepło [i nie ma gorączki ] nie podkręcaj temperatury a lekarza zawsze można się spytać