Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magic88m

cieplo ubrane niemowle zimne po nocy

Polecane posty

Gość ggrrr
Zmniejszać to można do 21 z 24 np:)

Gość o rety o co szum
dzieciak się chartować powinien. Ja bym smarkowi zmniejszył temperaturę do 15 (niżej nie bo nie jestem sadystą) i zabrał kocyk i kołdrę ale wspaniałomyślnie zostawił body:) Niech zna smarkacz moje dobre serce:)

Gość no dobra zapytam
masz za zmino zdecydowanie dziecko w nocy samo nie seignie i sie nie okryje jak marznie moja mala ma 22 stopnie i jest ok dla mnie tez kazda temp poniej jest dyskomfortem

Gość magic88m
Rajtuzki! Dziekuje,chyba masz racje, moze chodzic o nieodpowiedni material, faktycznie, jak maly lezy u siebie w lozeczku wszystko jest dobrze, problem pojawia sie gdy biore go do siebie do lozka. :)

Gość temperatura jest jak
najbardziej prawidłowa do snu w szpitalach na niemowlecych też nie dozwolona jest wyższa

Gość niiiniii
HE HE HE:) Naczyta się taka w mądrych magazynach a potem uważa że wszystkie rozumy pozjadała. Napisali gdzieś że trzeba temeperaturę obniżać - to obniża:) Napiszą że najzdrowiej będzie w 17 stopniach, to też niemowlakowi obniży:(

magic - 19 stopni to nie jest zbyt zimno. U nas maluch spi przy 18 stopniach co jest dla niemowlecia idealna temperatura, kiedy go kapalam w pokoju dogrzewalam nieco do 21 stopni. Tez spi w body i pajacu,ale zimny nie jest. Obserwuj malucha, lepiej zeby nie bylo za goraco, mozesz zwiekszyc liczbe warstw, ktorymi go okrywasz. Moj ma juz rok i ma teraz cienka kolderke z czystej welny - ani mu nie za goraco ani za zimno. Nie doczytalam ile Twoj maluch ma,ale kiedy wrocilismy ze szpitala jak byl malutki stosowalam sie zwykle do zasad podanych przez polozne i na termometrze tez sa takie uwagi zamieszczone-dotyczy dziecka ubranego w body i pajacyka: -przy 18st w pokoju-dziecko przykryte 1 przescieradelkiem i 2 kocykami (np. tymi dziurkowanymi, moze byc jeden wiekszy na pol) -przy 21 stopniach - 1 przescieradelko i jedna warstwa kocyka. Jesli mnie wydawalo sie, ze moze byc mu chlodno to byly 2 warstwy przescieradelka zamiast jednej albo po prostu mial cienkie bawelniane skarpetki pod spod. Nigdy nie byl zimny

Gość to moze byc niedobor zelaza
moj tez tak mial i nic na to nie wskazywalo nie byl blady jadl normalnie idz do lekarza powiedz co sie dzieje i sie spytaj czy to moze byc od tego

Gość ale dobrze ci mówia
w pokoju masz za zimno i dziecko marznie

Gość ludzie ogarnijcie
się temperatura 19st jest ODPOWIEDNIA

a, spal tez jakis czas w spiworku 2.5 tog,ale jednak wolal swobode :)

Gość mamamajki
my spimy przy temp 23-24st, ale mala jest wiecznie odkryta. spi w cienkiej bawelnianej pidzamce, bez skarpetek. nie poci sie, ani tez nie marznie.

nie martw sie o swoje dziecko jesli a ciepły brzuszek i kark to moze byc zimne jak lód skoro nie płacze nic mu nie jest mój młody tak samo był ziny jaK lód poszłam do lekarza i dzieci inaczej reguluja temperature ciała poniewaz maja ja wyzsza niz dorosły to taz rwioobieg nie jest jeszcze w pełni unormowany dlatego nasze pociechy maja czasem stópki i raczki zine jak lód temperature czy dziecku jest ciepło sprawdzamy na brzuchi i karku na po rekach czasem sama masz rece jak łod a im to jest ci ciepło prawda? nie przykrywaj go na siłe 21 stopni to bardzo wytsoka temperatura do spania u mnie mwili ze do spania max 18 stopni a do kapania 21

Gość magic88m
AGA UK - wiem ze mam dobra temperature w pokoju, tylko jak widzisz inne babki rzucily sie na mnie ze oziebiam dziecko :) wszystkie moje znajome i to kobiety ktore maja juz kilkuletnie dzieci radzily by temperatura na noc miala ok 20 stopni nie wiecej, to zdrowo, dzieci na noc powinny miec chlodniej, moj ma zazwyczaj ok 21, i to od urodzenia, nie mial wiecej jak byl noworodkiem, wiec przyzwyczail sie do tej temperatury, jak ktos juz wczesniej wspomnialdzieci przyzwyczajaja sie do temperatury i te ktore zawsze mialy 25 moga sie lekko oziebic przy 21, ale dzieci ktore caly czas mialy 21, widze juz swoj problem, widocznie koldra pod ktora spie nie jest odpowiednia dla malego, nawet przy takiej temperaturze pokojowej, bo naprawde jak spi cala noc sam w lozeczku, jest cieplutki, a nie ma zadnych kocykow, ubranko na sen i kolderka i ma super cieplutki karczek, zimny byl jak zabieralam go do siebie do lozka. juz tego nie bede robic. ma lezec u siebie i konie,c tam mu najlepiej :) ahh i mala rada do matek ktore chyba troszke przesadzaja z temperatura, moja kuzynka miala w nocy zawsze temperature powyzej 22 stopni, uwazala ze to za malo i ubierala tez swoja corke za cieplo, mala ma pol roku i byla juz chora kilka razy po wyjsciu na dwor.. moj nie mial nawet katarku ani razu

a ja mam w pokoju 25st i widocznie moje dziecko jest cieplolubne bo sie nie przegrzewa, nie poci. na noc skrecam troche kaloryfer,wietrze pokoj,ale temperatura niewiele spada. Nie wyobrazam sobie jakbysmy mieli spac w 17-18 st, to nawet ja bym zamarzla

mój spał w 16 bo inaczej wył ze hej a woda do kapania musiała byc bardzo ciepła takie widzimisie małego człowieka

ja w pełni rozumiem autorke jak ja byłam poczatkujaca to kilka razy dziennie dostawałam zawału ze cos sie stanie z moim dzieckiem hehe no ale przyjdzie czas jak bedziesz sama dawac rady nie słuchaj tu ludzi którzy pisza ci złosliwosci bo tego najmniej ci epotrzeba

magic - ile ludzi tyle opinii. Trzeba sie z tym liczyc jak zadasz na kafeterii jakies pytanie :D

Gość magic88m
abraja, dziekuję :) jestes bardzo mila.

agata uk ja rodziłam w szkocji u nas to tam taki zimny wychów ze szok moja mama to oczo nie wierzyła jak przyszła połozna ubrac małego na spacer urodził sie w marcu a tu body dres i kocyk bez czapki i hej prawie umarłam intuicyjnie stwierdziłam ze no chyba te dzieci tez jakos tam zyja wiec czemu nie młody nigdy nie chorował na nic no i uwielbia chodzic bez skarpet

Gość MamaaaMannnaaa
Hej bardzo Was wszystkich proszę o głos na http://lekko.o2.pl/konkurs/top3.php, na martel97. Bierzemu udział w konkursie, a Wy morzecie nam pomóc. Prosimy prosimy prosimy

Gość dorośli ludzie
śpią w temp. powyżej 20 st? To chyba rano zapuchnięci jesteści? I nie wypoczęci? Całą zimę uchylam leciutko okna - nawet jak jest duży mróz. Rano temperatrura czasem 12-10 stopni ale każdy wypoczęty jak mody bóg :D

autorko jesli chcesz mozesz pisac do mnie na maila w razie cos doradze mój synek ma 2 lata i nadal zyje hahaha kiedy z męzem co miesiac pytalismy sie siebie nawzajem czy jestesmy dobrymi rodzicami on zawsze mówił ze skoro nadal zyje to chyba wszystko o k....umiertałam ze smiechu

Gość magic88m
Abraja, Aga Uk, dziekuje za podpowiedzi, juz wiem co zrobic..martwi mnie tylko jedno, nie korzystam czesto z tych calych forum, ostatni raz korzystalam z kafeterii jak bylam w ciazy i chcialam sie poradzic, ale pierwszy raz spotkalam sie z takim chamstwem, to tutaj normalne? czemu tak sie dzieje? chyba jednak w polsce tak jest, mieszkalam w Anglii, w Irlandii rowniez, wszedzie ludzie sa zyczliwy, a Polska..szkoda gadac

taaa normalne ja się juz przyzwyczaiłam kiedys siedziałam na ciąza poród itd na kafe boze jakie tam wampiry siedza raz sie zapytałam czy moge juz podawac nalesniki dla ałego to myslałam ze mnie zjedza,przejada tramwajem zakopia i wykopia ponownie brrr matki polki psia ich mac(obrazam tylko te wmpiry)

Gość o jezu jezu
ale gderacie, jak stare kwoki:) za zimno, za ciepło. Jak gorączki nie ma i nie choruje to widocznie taka temperatura może być

Gość magic88m
Dziekuje wszystkim życzliwym za wypowiedzi, na pewno sie nieco uspokoilam. :)

Gość do lekarza i
to pędem a nie na forum pytać! C\Dzisiejsze matki! Żeby nie było za późno...

[zgłoś do usunięcia] do lekarza i to pędem a nie na forum pytać! CDzisiejsze matki! Żeby nie było za późno... tjaaaaaaaaaaa