Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgośka mówią mii

Można MALUTKO przytyć w ciąży i urodzić zdrowe dziecko ??

Polecane posty

Gość Małgośka mówią mii

Mam problem tego typu. Przed zajściem w ciążę ważyłam 50kg i ogólnie ważyłam właśnie tyle odkąd pamiętam, zawsze byłam szczupła i nigdy nie tyłam choćbym nie wiem co jadła. Teraz będąc w 32tc waże dokładnie 56,8kg. Nie mam jakiegoś takiego mocnego apetytu (ciążowego) od początku ciązy jem DOKŁADNIE TYLE ILE ZAWSZE! Nie jem więcej niż zwykle, ale dobrze się odżywiam. Uważam na to co jem, co piję. Dostarczam sobie owoce, warzywa itp, ale wszystko dokładnie w takich ilościach jak przed zajściem w ciążę. Martwię się o tą wagę :( ginekolog nic w zwiazkuy z tym nie mówi (że to niby nic złego, ale zawsze się dziwi na tak mały przyrost mojej wagi) Mogę nawet opisać ile jem, jak i co. Jeżeli jest potrzeba, odpowiedxcie czy któraś tak miała?

Gość Niunia1201
Można malutko przytyć w ciązy i urodzić zdrowe dziecko.. Miałam ciocie tkóre tak miały.. U mnie chyba cała rodzina tak ma.. Mała waga a dzieci zdrowe jak ryby. Teraz ja jestem w ciąży i w twoim tygodniu miałam taką samą wage teraz mam 34 tydzień ciąży wage mam 62 kg a brzuszek nadal malutki.. Wszystko bedzie dobrze nie powinnaś sie stresować tym bo to nic złego.

Ja jestesm w 31 tygodniu i przytylam tylko 7 kg jak narazie :) brzuszek mam taki malutki ze wszyscy sie dziwia ze zostalo jeszcze tylko 2 i pol miesiaca, ale ja mjam problem, bo moje malenstwo jest za male o 3 tygodnie tak wyszlo z usg :( lezalam w szpitalu i dali mi jakies leki, takze nie jest za wesolo, ale moja mama przytyla ze mna 7 kg przez cala ciaze z moim bratem tez i jestesmy zdrowi :)

Gość klara 789
Jasne że mozna... tak miałam.. Ważyłam 75 kg przed ciążą ,p otem kilkanaście tyg porannych mdłości i schudłam 3 kg a przed samym porodem ważyłam 79kg. dziecko urodziło się zdrowe , ważyło 3100.

Gość TioneeHilson
ja przytylam w ciąży tylko 5kg.bardzo mało, ale dziecko zdrowe jak ryba.

Gość przed ciaza 58kg
a w dniu porodu 62 teraz 55 dziecko zdrowe

Gość dziewczyny ale wy wszystkie
urodzilyscie malenkie dzieci! Nie wyobrazam sobie, zeby kobieta urodzila dzieciatko ponad 4kg czy 4 kg i w ciazy przytyla 8-10 kg

przed ciążą 62, poród- 66,5, dziecko 3500g, 10/10 śliczna i zdrowa :)

Gość przed ciaza 58kg
No nie wiem czy malenkie... Moja corcia wazyla 3780 i miala 54cm, to nie taka malenka

Moja kolezanka ma ok 175 cm wzrostu przy wadze 53kg. Na poród ważyła 60,5kg i urodziła sama ślicznego, zdrowego syna z wagą 4,880kg:-)

ja przytyłam w ciąży dokładnie 10kg :-) i po powrocie do domu wagę już miałam jak przed ciążą... dzidzia zdrowa... 3370 :-)

moja mama w ciazy ze mna przytyla 5 kg. ja urodzilam sie ponad 3 kg. i calkiem zdrowa (nie pamietam z 3 i pol jakos), do domu wyszla w swoich normalnych ciuchach.

moja siostra, 152 wzrostu i 45 kg przed ciaza. przytyła 5 kg, dziecko 3780 g. zdrowiutkie. rodziła w anglii wiec z racji nacisku na poród naturalny nie dali jej znieczulenia, niezrobili cesarki i nie nacieli krocza. rodziła 46 godzin i popekała do samego odbytu :(

Gość euioa
Przed ciążą ważyłam 54 kg, jak szłam rodzić 59kg, jak urodziłam to znowu 54kg. Dziecko zdrowe, wszystko w porządku. Nic się nie martw tylko ciesz, że nie przytyłaś dużo, po co ci to potem spalać.

Ja w czasie pierwszej ciąży przytylam 8 kg ale podczas drugiej schudlam prawie 10kg. Pierwsza ciąża- córka 53cm waga 3350. Druga ciąża - córka 54cm waga 3300. Zdrowe jak rybki:-)

Gość Znam dziewczynę
która przed ciążą ważyła 43 kg przy wzroście około 1,55. W dniu porodu ważyła 54 kg. Niby przytyła 11 kg, to nie aż tak mało ale i tak była z niej chudzinka, tylko brzuszek wystawał. Dziecko urodziło się zdrowe, z wagą chyba 3400.

Gość Znam dziewczynę
Aaa... i zapomniałabym dodać, że rodziła siłami natury, bez znieczulenia itp.

Gość a ja w 9 miesiącu
1 ciązy wazyłam 61 kg -przytyłam 10 kg Syn wazył 3850 i mial 10 pkt Nic mu nie było i nie jest A w 2 ciązy w 3 mies wazyłam 48 kg w 9 przed porodem 59 kg a córa wazyła 3720 i tez miała 10 pkt i wszystko było ok i jest A ja po 2 porodach nie musiałam nic zrzucac , miesciłam sie we wszystkie ubrania sprzed ciązy I dzis waze 54 kg :)

Gość a co na to ginekolog prowadzac
moj wazyl 3670 g a ja przytylam 8 kg przez cala ciaze

Gość a co na to ginekolog prowadzac
do tilli-ale przeciez w UK oferuja znieczulenie przy porodzie . Wlasciwie do Ciebie nalezy wybor czy chcesz ZZO czy Pethidin czy gas&air. Przychodzi anestezjolog i rozmawia z Toba. Ze mna rozmawial,ale i tak skonczylo sie cesarka, tyle ze w ciagu godziny od przyjazdu do szpitala

Gość a moja mama znowu
w jednej i drugiej ciąży przytyła po 7kg przed ciążą ważyła 57 kg przy 172 cm wzrostu nawet do nowej pracy poszła w 6 miesiącu ciąży będąc ze mną i nikt nie zauważył ciąży pracowała za każdym razem do dnia porodu i z pracy wieźli ją na porodówkę urodziła książkowe dzieci;) mnie 53cm/3200g i brata 55cm/3500g ;)

Gość nau
ja w pierwszej ciąży przytyłam 10 kg , w drugiej 8 kg a w trzeciej 6 kg. w każdym przypadku brzuch znikał 2-3 dni po porodzie a waga wracała do normalnej 54-55 kg max w ciągu tygodnia. waga dzieci: 3600, 3200 i w ostatniej gdzie przytyłam 6 kg 3500 (poród wywołany przedwcześnie ze wzgledu na ryzyko dziecka powyżej 3700kg co we względu na niską masę wysoki wzrost 174 i waskie biodra groziło cesarką której nie chciałam). We wszystkich ciążach dokuczała mi zgaga.

Gość Jeti....
Ja przytyłam 6 kg i urodziłam prawie 3,5 kg smyka :) Oczywiście 10 ptk.

Gość Autorka założyła
temat bez większego sensu. W 7-mym miesiącu już przytyła 7kg a wiadomo, że najwięcej tyje się w ostatnich 2 miesiącach, bo wtedy dziecko przestaje "wykształcać i doskonalić" narządy a zaczyna szybko rosnąć. Czyli najgosze miała przed sobą, zakładając ten topik. Ciekawe, z jaką wagą skończyła ciążę, bo temat z 2010 :)?