Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastka 234

Czym zagęścić mleko na noc, żeby mała się bardziej nasyciła?

Polecane posty

Gość nastka 234

Moja córeczka ma 5 miesięcy. Karmię ją trybem mieszanym - pierś i butla. Od jakiegos czasu podaje jej już inne rzeczy - kaszki, zupki ze słoiczków. Mała nie je duzo - zazwyczaj wypija z butli około 120 ml, równiez na noc, w związku z czym budzi się około 2 lub 3 w nocy na jedzenie. Chciałabym jej troche zagęścić melko, żeby pospała dlużej, do około 4-5 rano, kiedy podam jej pierś. Czym mogę zagęścić melko? I jeszcze jedno pytanie - czy Wasze dzieci piją kaszki czy je jedzą łyżeczką? Spotkałam się z tym, że dzieci piją, ale kiedy ja robię małej kaszkę zgodnie z przepisem, to jest na tyle gęsta, ze musi ją jeśc łyżeczką. O wypiciu przez smoczek nie ma mowy

ja zawsze robiłam kaszkę taką do jedzenia łyżeczka. z butelki pił tylko mleko, herbatkę, soczek, wodę, nigdy kaszki czy zagęszczonego mleka. możesz spróbowac dać jej na kolację własnie taką kaszkę, kleik może po niej będzie dłuzej spała.

nie wiem, czy takim starszym dzieciom mozesz sama zageścić mleko, ale radziłabym iść do pediatry. ja zagęszczam kleikiem ryzowym, ale dlatego ze moj mały sie nienajadał. wsypuje 3 łyzeczki kleiku na 120 ml, ale to ze zagęścisz dziecku mleczko, nie oznacza, że prześpi ci więcej, mój ma zagęszczane, a wcale dłuzej nie spi. to zależy jak długo dziecko spi w dzień, oczywiście, mozesz spróbować i zobaczysz. co do podawania kaszek i kleików z butli, to kup sobie takie smoczki z regulacja przepływu, ja mam na przykład z aventa, ale wiem, ze są z innych firm.

nie wiem, czy takim starszym dzieciom mozesz sama zageścić mleko, ale radziłabym iść do pediatry. ja zagęszczam kleikiem ryzowym, ale dlatego ze moj mały sie nienajadał. wsypuje 3 łyzeczki kleiku na 120 ml, ale to ze zagęścisz dziecku mleczko, nie oznacza, że prześpi ci więcej, mój ma zagęszczane, a wcale dłuzej nie spi. to zależy jak długo dziecko spi w dzień, oczywiście, mozesz spróbować i zobaczysz. co do podawania kaszek i kleików z butli, to kup sobie takie smoczki z regulacja przepływu, ja mam na przykład z aventa, ale wiem, ze są z innych firm.

a ja od 5 mies. podawalam na noc mleko zageszczone kaszka z butelki :) kaszke robilam osobno w miseczce na wodzie (ok 3 lyzeczki dosc gestej, ale plynnej masy) i dodawalam do wczesniej przygotowanego mleka o jedna miarke mniej niz zwykle :) moj synek ma teraz 7 miesiecy i nie dojada w nocy w ogole, ostatni raz je o 22- 23 i pierwszy posilek nastepnego dnia ok. 10 rano :)

Gość nastka 234
agatko, a ile kaszki na jeden raz dawałaś swojemu dziecku w około 5 miesiącu? Moja zjada około 60-70 ml, czyli mało i jest glodna szybciej, niż po butli, stąd zastanawiam sie, czy nie zgęścić mleczka

a ja od 5 mies. podawalam na noc mleko zageszczone kaszka z butelki :) kaszke robilam osobno w miseczce na wodzie (ok 3 lyzeczki dosc gestej, ale plynnej masy) i dodawalam do wczesniej przygotowanego mleka o jedna miarke mniej niz zwykle :) moj synek ma teraz 7 miesiecy i nie dojada w nocy w ogole, ostatni raz je o 22- 23 i pierwszy posilek nastepnego dnia ok. 10 rano :) na podwieczorek podaje mu kaszke na gesto z lyzeczki :)

Gość nastka 234
agatko, a ile kaszki na jeden raz dawałaś swojemu dziecku w około 5 miesiącu? Moja zjada około 60-70 ml, czyli mało i jest glodna szybciej, niż po butli, stąd zastanawiam sie, czy nie zgęścić mleczka

a ja od 5 mies. podawalam na noc mleko zageszczone kaszka z butelki :) kaszke robilam osobno w miseczce na wodzie (ok 3 lyzeczki dosc gestej, ale plynnej masy) i dodawalam do wczesniej przygotowanego mleka o jedna miarke mniej niz zwykle :) moj synek ma teraz 7 miesiecy i nie dojada w nocy w ogole, ostatni raz je o 22- 23 i pierwszy posilek nastepnego dnia ok. 10 rano :) na podwieczorek podaje mu kaszke na gesto z lyzeczki :)

Gość nastka 234

ja zagęszczam kleikiem ryzowym, ale mały wcale mi dłuzej nie śpi. wsypuje 3 łyzeczki na 120 ml mleka. a co do picia kleiku czy kaszki z butli, kup sobie specjalne smoczki z regulacja przepływu, ja mam z aventa i kosztowały 14 zł, ale z tego co mi wiadomo są też z innych firm

sorki za te powtórki, ale neta mi ścina i nie wiem czy wysyła;)