Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liczę na was

praca licencjacka kulturoznawstwo

Polecane posty

Gość liczę na was

Witam Wszystkich serdecznie. Bardzo prosze o pomoc w wymyśleniu tematy na prace licencjacką z kulturoznawstwa. Miałam jeden temat ale promotorka uznała, z ejest zbyt obszerny i mam go zmienic. Za dwa tyg mam podac nowy temat a ja mam pusteke w głowie, nie mam pojęcia o czym mogłabym pisać. Bardzo prosze Was o pomoc gdzyż internet jest moją jedyną pomocą, ponieważ mieszkam na małej wiosce gdzie nie ma zadnej biblioteki, a wyjechac nigdzie dlaje nie moge bo nie mam z kim dziecka zostawić.

Na jaki temat chciałaś pisać? Może znajdź coś podobnego, ale uściślij, albo napisz o pojedynczym aspekcie. Nie wiemy czym się interesujesz, kulturoznawstwo to dość obszerna dziedzina.

Gość liczę na was
Chciałam pisac na temat :ideał kobiety kiedyś i dziś. Chciałam pisac o tym jak wyglad człwoieka wpływa na jego życie ale jest to dośc pospolity tematy i duzo prac już powstało na tego typu. Nie wiem jak sie za to zabrac i na czym mozna by sie w tym temacie skupić

Gość Sonia_888
a może ; Emancypacja kobiet kiedyś i dziś. (Mogłabyś napisać o tym jak się zaczęły i od czego takie procesy i jak dziś wygląda kobieta wyemancypowana czyli w co się przekształciła ta emancypacja, jakie są jej odmiany; agresywne i mniej agresywne. )

Gość liczę na was
dzięki dziewczyny za podpowiedzi. jeżeli ktos ma jeszcze jakieś pomysły to piszcie

Gość kitka forga
Uległość kobiet teraz i dziś.

Gość jaajaajaa
Twój temat jest ciekawy, ale można zawęzić: np. ideał kobiety w średniowieczu a dziś. Czy w okresie romantyzmu, czy w XIX wieku,... czy jaki tam okres najbardziej ci pasuje. Można też uściślic, czy chodzi ci o przedstawienie kobiety w literaturze czy w sztukach plastycznych. Można też porównać sposób przedstawiania przez różnych twórców. W części teoretycznej sięgnąć do bibliografii socjologicznej mówiącej o pozycji kobiety i oczekiwaniach wobec niej w różnych epokach.

Gość encepence w ktorej rece
a moze uscislij to do matki. kiedys i dzis. chociaz temat wydaje mi sie banalny. ten i ten o kobiecie. moze ocos o prostytutkach? kiedys: kurtyzany z obrazow Loulouse Lautrec'a a dzis galerianki z filmu.

Gość Gtu
Postaraj sie ssss