Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej! Dziś odebralam pesel dziecka ale spojrzalam na niego dopiero w domu. Mala urodzila sie 21.01.2010. Czy możliwe żeby pesel zaczynal się tak : 102121... Bylam pewna że powinno być 100121..

Gość mamazochyy
tak to mozliwe, teraz juz jest inaczej niz kiedys...

Gość taktakkkkkkk
możliwe, moja siostrzenica urodziła sie 02.01.2010. i też ma jakiś "dziwny" pesel :)

to normalne.poniewaz zyja jeszcze ludzie ktorzy maja powyzej 100 lat a nie moze sie powtarzac moj urodzi sie 22.11.2009 a ma 223109

to normalne wszystkie dzieci ur po 2000 roku maja takei pesele :. zeby uniknac jednego numeru dla dwoch osob np urodzonej osoby 21 stycznia 1910 roku :D

Gość o co chodziiiii
moja droga wszystko w porządku :) Moja córcia urodziła się 22.01.2007 :) To tak , że miło mi się zrobiło :) Otórz PERSEL : to 6 pierwszych cyfr to nasza data urodzenia czyli rok , miesiąc, dzień :) Ale u osób urodzonych po 2000 roku do miesiąca dodajemy liczbe 20 i stąd ten dziwny pesel :) Bo gdyby ludzie z 1900 roku jeszcze żyją i pesel-e by się dublowały . WEięc wpadli na pomysł :) Pewnie po 100 latach wycofają ten pomysł i będzie jak z naszymi peslami :)

Gość o co chodziiiii
Aśka to babcia miała prezent na Dzień Babci. Stała się babcią :D jeśli jeszcze nią nie była :)

Dzięki śliczne za odpowiedzi. Widać mialam zacofane wiadomości. ;) Owszem urodzilam w Dzień Babci i obie babcie baaardzo zadowolone z prezentu. Pozdrowionka dla Was..