Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blond zołza

duma

Polecane posty

Gość blond zołza

Zastanawiam się dlaczego tak jest, że mimo tego iż ludzie się kochają to nie są ze sobą z powodu swojej dumy. Dlaczego tak ciężko się jest przyznać do błędu, poprosić o wybaczenie i znowu być razem? Każde z nich czeka na ruch tej drugiej osoby bo oboje myślą, że jak zrobią ten pierwszy krok to w jakimś sensie przegrają, pokarzą swoją słabość. I co z tego, że mogą być szczęśliwi jak lepiej udawać obojętność i niedostępność, na każdym kroku pokazywać jak mało ich druga osoba obchodzi a tak na prawdę żyć nadzieją że kiedyś może coś się zmieni, tylko niby jak skoro odpychają się wzajemnie tak dla zasady, żeby nie pokazać po sobie swoich uczuć i ciągle się ranią. Nie mogę tego zrozumieć jak można być aż tak dumnym żeby nie przyznać się do miłości? I chyba jestem głupia bo robię coś czego nie rozumie.

Zrozum...to tylko głupota i egoizm. Jeśli duma przesłania komus zwiazek i uczucia, to jest debilem

Gość a moze zalozylas ten topick
bo myslisz, ze on nie odzywa sie z powodu dumy, a on ma cie po prostu w dupie. ty, naiwna mozesz to sobie i duma tlumaczyc. wczuj sie, co tak naprawde on moze myslec o tobie :P

Gość blond zołza
odzywa sie do mnie raz na jakiś czas, czasami sie spotykamy przypadkiem, i wiem że mu na mnie zależy ale on mi tego nie powie tak samo jak ja jemu, byliśmy razem ponad rok, potem on mnie zostawil dla innej i po 2 miesiącach chciał wrocic i wtedy ja go odtracilam, chcialam żeby poczuł to co ja jak mnie zostawił, i mimo że chciałabym z nim byc to mu nie mogę wybaczyć

no to mylisz pojecia. Konie zaufania czy zdrada to zamyka temat i nie ma tu mowy o dumie